Dzięki za odpowiedzi.
woj2nio napisał(a):.... dlatego urlop planuję na wrzesień
Ja też, plany mogą ulec zmianie, ale wstępnie mamy wyruszać 31.08.15r., a dotrzeć 01.09.15r.
Jakich cen można się spodziewać we wrześniu, chcę pojechać raczej "w ciemno", czy 30E za pokój 2 osobowy to realna cena? Rozumiem,że są 2 rodzaje pokoi (apartament i pokój u kogoś w domu). W sumie pewnie jak większości, zależy mi na tym, aby był to pokój klimatyzowany z fajnym widokiem. Nie koniecznie musi znajdować się zaraz przy morzu (z tego co wyczytałem, te są najdroższe).
Mikromir napisał(a):Odpowiem na zacytowane pytanie, bo głupio by było, gdyby Twoja przyszłą małżonkę miało coś ominąć z powodu Twojej niechęci do poszukiwań...
Przeglądałem relacje z różnych miejscowości z okolicy Zadar-Split..podobała mi się każda, dla mnie to coś nowego i każda z nich jest wspaniała.
Stąd też to pytanie, bo wiem,że wszystkiego w jeden urlop nie damy rady zobaczyć/zwiedzić.
Liczyłem jeszcze na polecenie jakiegoś sprawdzonego miejsca noclegowego, ale jak pojadę "w ciemno" to sam będę decydował na miejscu.
Mikromir napisał(a):Jeśli zainstalujesz się gdzieś dalej na południe od Splitu, w/w miejsca będą oczywiście nieco dalej, za to małżonka zachwycać się będzie codziennie pięknem gór schodzących wprost do Jadranu. Z Makarskiej / Omiškiej Riwiery także możesz udać się do:
Dzięki! Znalazłem parę ciekawych filmów i relacji z Makarskiej Riwiery i przyznam,że jestem zachwycony
.
Mikromir napisał(a):Jeśli chodzi o rady: nie rezerwuj apartamentu przy magistrali adriatyckiej (tzw. jadrance).
Miejscowości o których czytałem i widziałem relacje, to:
Brela
Baska Voda
Tućepi
Z punktu widzenia sprzed monitora, Brela wydawała mi się dość rozsądna, przede wszystkim mniejsza miejscowość,z pięknymi widokami, nie daleko do Baśka Voda i dobra baza wypadowa.
A jakie zdanie mają osoby które ten region znają i widzieli na żywo?
woj2nio napisał(a):Lista UNESCO prawdę Ci powie ... to jeśli chodzi o miejsca, które "warto" zwiedzić...
Sądzę jednak, że każdy mógłby dopisać do listy miejsca, które warto zobaczyć... a jest ich wiele...
No tak,dzięki, miejsca do zwiedzania zaczerpnę z listy UNESCO, choć zwykle jest tam gwar ludzi itp.
Interesuję mnie drugą część Twojej wypowiedzi, a mianowicie miejsca, które owego gwaru nie posiadają, o miejsca w których można odpocząć, spacerować, zażyć kąpieli w miejscu gdzie nie ma 3 ręczników na 1m2, i gdzie można cieszyć się ciszą i spokojem. Noo to się rozmarzyłem
.
Co do
Mikromir napisał(a):wpisywać w wyszukiwarkę zamiast Ciebie
, to pewnie nie musisz wpisywać, bo możesz powiedzieć dużo ciekawych rzeczy z własnego doświadczenia, którego ja nie posiadam:).
No tak , z racji tego,że
Mikromir napisał(a):co roku padają dziesiątki jak nie setki tych samych pytań
, trudno w tym wszystkim znaleźć coś co cię zaspokoi, bo jak jest za duży wybór, to człowiek ma mętlik,chciałby zobaczyć wszystko, a ma tylko 10 dni
.
Zawsze odpowiedzi na twoje,w tym przypadku moje, indywidualne zapytanie bardziej nakierują na coś konkretnego.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam, Kamil.