W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szukanie to fajna rzecz tylko czasem męcząca. Prom na wyspę (auto + 2 osoby dorosłe i dziecko) to 250 zł w dwie strony. Fajna wyspa ale spokojna. Nie każdemu może się spodobać. Plaża jest tam ładna ta Sakarun ale wkoło nic zupełnie nic.
Jeśli szukasz piasku to zbyt wielu takich nie znajdziesz. Ja oprócz Dugiego Otoku byłam jeszcze na Krk. Wyspa dużo większa niż Dugi Otok bo chyba druga pod względem wielkości w Chorwacji. Spałam w miejscowości Baśka. Plaża generalnie ładna i bardzo długa chyba ze 3 km (żwirowa) ale za to mega tłoczna. W wrześniu nie było gdzie ręcznika położyć. Tutaj było przegięcie w drugą stronę ( Na Dugim cisza a tutaj tłumy) ale jeździliśmy na plaże do Starej Baśki (ok. 20 km od Baśki) i tam było już super ładna plaża (też żwir) ale spokojniej. Jeśli masz ochotę to jest link z naszych wakacji obejrzyj sobie. Jeśli coś Cię zainteresuje pisz to pomogę albo wyślę Ci jeszcze jakiś zdjęcia.
dziękuję bardzo, powiem tak szukam noclegów od 2 tygodni, jak miejsce urocze - ładna plaża, to ceny kosmos, jak cena przystępna, to plaży brak lub do wybrzeża kawał drogi - tragedia jakaś ;(
Dlatego ja odpuściłam i pojechałam z rodzinką w ciemno. Bez rezerwacji, bo jak się brałam za szukanie, to było to samo, więc dałam sobie spokój i poprostu pojechałam.
Witam, super filmik. (czy możesz mi napisać na priv, jakim programem sklejałaś te zdjęcia i filmiki?) Lubię tak zarchiwizowaną pamiątkę z urlopu, wrzesień to super pora na urlop w Chorwacji