Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy Baska Voda

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin M
Podróżnik
Pomocy Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 02.02.2006 00:15

Witam wybieram sie w lipcu 7 osobową brygadą tzn 4 dorosłych i 3 dzieci 10 ,10,4 lata do Baski Vody lub do Makarskiej tylko mam problem ze znalezieniem noclegu i mam prosbe jezeli ktos był w tamtych rejonach i byłby tak uprzejmy podzielic sie jakimis namiarami na tanie noclegi żeby było nie za daleko do plazy w granicach 200m i z ceną przyzwoitą to by było super :D
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 02.02.2006 02:36

Marcin M napisał(a):Witam wybieram sie w lipcu 7 osobową brygadą tzn 4 dorosłych i 3 dzieci 10 ,10,4 lata do Baski Vody lub do Makarskiej tylko mam problem ze znalezieniem noclegu i mam prosbe jezeli ktos był w tamtych rejonach i byłby tak uprzejmy podzielic sie jakimis namiarami na tanie noclegi żeby było nie za daleko do plazy w granicach 200m i z ceną przyzwoitą to by było super :D

Witam! Ja też jadę w lipcu w 2 lub 4 osoby do Baski Vody.
ByŁem tam już dwa razy i zawsze jechałem w ciemno.
Na miejscu bez względu na miesiąc jest zawsze dużo miejsca / co krok stoją na ulicy z tabliczkami " sobe" i czekają na turystów/. Wolę nie kupować kota w worku. Nie zawsze to co podoba się innym musi mi pasować. Na miejscu można też negocjować ceny, co akurat bardzo mnie cieszy. 7 osób to już mała wycieczka ale mimo to uważam, że znajdziecie dla wszyskich jedno lokum. dwa lata temu można było wynająć apartamenty 6-7 os / byliśmy w 5 osób/ za 10 - 15 euro za osobę. Pozdrawiam!
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 02.02.2006 17:11

Cerber ma racje najlepiej w ciemno. Ja bylem w tamtym roku w Basce i w ciagu 40 min mialem 4 apartamety do wyboru, wybralem za 25 euro za 2 osoby 50 metrow od plazy w sierpniu. Na siodemke tez sie znajdzie, jest tego pod dostatkiem.
Pozdrav.
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 02.02.2006 21:50

Niewiem sam w ciemno z dzieciakami troche strach ja to był jechał ale wiadomo jak to kobiety muszą miec zapiete na ostatni guzik a co wogóle myslicie o Basce Vodzie warto tam jechac czy moze Makarską ostatnim razem bylismy na istrii a dokładniej Versar pozdrawiam
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 02.02.2006 21:55

Jakbyscie cos mieli jakies adresy to prosze na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 03.02.2006 00:44

Marcin M napisał(a):Jakbyscie cos mieli jakies adresy to prosze na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Marcinie! Jeśli trochę poszperasz w forum to znajdziesz wszystko to co Cię interesuje. Nasz "forumowy" kolega zrobił nawet własną stronę o Basce Vodzie / bardzo fajna/. Forum to kopalnia wiedzy o Chorwcji, trzeba tylko trochę pokopać. Pozdrawiam! w dalszym ciągu polecam wyjazd w ciemno. oszczędzasz kasę i widzisz za co płacisz.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 17.02.2006 21:11

Byłem w zeszłym roku w sierpniu w Baśce też w ciemno. Dojechaliśmy w sobotę koło południa czyli w najgorszym terminie. Heh jakoś tak wyszło. Apartamentów znaleźliśmy kilka z czego wszystkie oprócz jednego były na 6-7 osób. Ceny różne od 9 euro (os) za apart 100metrów od plaży bez widoku na morze do 25 euro prawie przy plaży ale full wypas (klima tv itp). Także odwagi :)
Do zobaczenia gdzieś po drodze na wakacje...
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 19.02.2006 14:51

Dzięki RadaR :)
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 19.02.2006 18:55

No problemo :) tylko musisz wiedzieć że troszke musieliśmy pochodzić. Tzn nie od razu znaleźliśmy ale po pół godziny był już jakiś a po dwóch brygada uzgodniła że ten może być ;) (wiesz kobiety oprócz tego że są gorące to jeszcze czasem są dość wymagające)
Pozdrav
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 23.02.2006 14:54

W ciemno, w ciemno i jeszcze raz w ciemno. Miałem dokładnie te same wątpliwości co Ty. Byłem w lipcu w najbardziej obleganym terminie no i znalazłem. Nie mówię , że od razu ale w godzinę czy półtora miałem rewelacyjny apt. A na pytanie czy warto do Baski odpowiadam tak, czy warto gdzieś dalej odpowiadam także tak. Tam jest mnóstwo urokliwych miejsc.

Marcin M napisał(a):Niewiem sam w ciemno z dzieciakami troche strach ja to był jechał ale wiadomo jak to kobiety muszą miec zapiete na ostatni guzik a co wogóle myslicie o Basce Vodzie warto tam jechac czy moze Makarską ostatnim razem bylismy na istrii a dokładniej Versar pozdrawiam
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 24.02.2006 14:39

Cześć Aniuczek jeżeli moge sie spytać to jakie były ceny noclegów, a jedzenie miałaś swoje czy sie żywiłaś na mieście.pozdrawiam :)
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 26.02.2006 10:21

W tym okresie , o którym pisałem tj. w lipcu płaciłem 15 Euro od osoby. Budynek stał okło 50 m od głównej plaży, w samym centrum. Uważam , że to dobre miejsce, bo blisko a jednocześnie nocny hałas ( w centrum potrafi być naprawdę głośno) nie przeszkadzał. Jedzenie zasadniczo we własnym zakresie, choć wielokrotnie zdarzyło się jadać na tzw. mieście. Np. fajne restauracyjki są na samiuteńkiej plaży. Koszt na osobę obiadu z napojami to około 50 zł. w przeliczeniu. Pozdrowionka.

Marcin M napisał(a):Cześć Aniuczek jeżeli moge sie spytać to jakie były ceny noclegów, a jedzenie miałaś swoje czy sie żywiłaś na mieście.pozdrawiam :)
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 27.02.2006 08:12

Jeżeli chodzi o Baske to ja miałem apartament 2 osobowy za 25 euro 20 m od plaży. Na 9 dni pobytu to chyba 3 razy robiłem obiad w domu, zaopatrywałem się na targu , rano świeże ryby i w konzumie mięso. A tak to knajpki, w Basce jest ich chyba więcej niż na rynku w Krakowie :) . Jak poszukasz to znajdziesz fajne i niedrogie, ja za obiad czy kolacje płacilem 20-25 zl, poza tym są jeszcze rożne szybkie dania jak: pizza na kawałki, burek z mięsem lub serem, naleśniki, itp.
Bska Voda jest cudowna, gorąco polecam.
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 28.02.2006 13:07

Paolo jezeli moge sie spytac to ile cie uczyniły te wakacje z paliwem ,z jedzeniem,z noclegami tak plus minus ?pozdrawiam
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 28.02.2006 17:07

Proszę bardzo.
W Chorwacji byliśmy autokarem, autka jeszcze nie mamy :D . Wykupiłem w biurze podróży sam przejazd do Baskiej Vody, reszta pojechała 2 km dalej do hotelu w Basko Polje. Cena za przejazd w dwie strony to 250 zł za osobę. Ze znalezieniem apartamentu nie miałem problemu, w ciągu 40 min. miałem 4 do wyboru, nie było tanio bo to był w końcu sierpień, chyba szczyt sezonu. Zdecydowalismy się tańszy, 25 euro za 2 osoby/dzień, może nie był superkomfortowy, ale nic nie brakowało no i 30 metrów do plaży, to duży plus. Na jedzenie na miejscu ( nie braliśmy żywności z Polski ), trochę po knajpkach, trochę w domu i inne zachcianki średnio 30 euro/dzień to jakieś 220 kun, w tym fish picnik stateczkiem cały dzień, wycieczka do Makarskiej na własną rękę, plus trochę pamiątek do Polski, no i jeszcze na drogę powrotną coś zostało.
Tak więc cała wycieczka wyniosła ok. 2500 zł za nas dwoje.
Oczywiście na szaleństwa to może być mało, ale taką kwotę też można dobrze rozplanować i fajnie się pobawić.
Pozdrav.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone