Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy Baska Voda

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 28.02.2006 17:12

Zapomniałem dodać że to było 9 dni.
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 28.02.2006 22:34

Dzieki Paolo ,teraz mniej wiecej wiem na czym stoje.pozdrawiam
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 28.02.2006 23:32

Nie ma problemu, jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to proszę pytaj.
marek2006
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 14.05.2006 07:52

Ja od 8 lat corocznie do Cro(w różne miejscz jeżdzę w ciemno i nigdy nie miałem problemów z kwaterą.W tym roku jadę pierwszy raz do Baśki i też jadę w ciemno.Do zobaczenia w Baśce
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 14.05.2006 09:33

Z wypowiedzi na forum wynika, że będzie nas trochę w tym roku w Basce Vodzie. Mam nadzieję, że jakoś zdołamy się rozpoznać. Ja osbiście będę miał na autku emblemat cro.pl

Pozdrawiam!
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 14.05.2006 19:12

Witam ja tez mysle ze sie jakos poznamy pozdrawiam wszystkich jadacych do Cro. :D
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 15.05.2006 07:22

To może spotkajcie się pod pocztą w Basce o jakiejś godzinie, my tak zrobiliśmy w tamtym roku.
http://crospotkanie.fajnafotka.pl/
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 16.05.2006 12:05

paolo napisał(a):Jeżeli chodzi o Baske to ja miałem apartament 2 osobowy za 25 euro 20 m od plaży. Na 9 dni pobytu to chyba 3 razy robiłem obiad w domu, zaopatrywałem się na targu , rano świeże ryby i w konzumie mięso. A tak to knajpki, w Basce jest ich chyba więcej niż na rynku w Krakowie :) . Jak poszukasz to znajdziesz fajne i niedrogie, ja za obiad czy kolacje płacilem 20-25 zl, poza tym są jeszcze rożne szybkie dania jak: pizza na kawałki, burek z mięsem lub serem, naleśniki, itp.
Bska Voda jest cudowna, gorąco polecam.

Tak się składa, że będę w tej okolicy- czyli w Breli. Pytanie- gdzie w Baśce można kupić ryby i coś z owoców morza. Jestem zwolennikiem tego typu jedzenia, ale wolę to sam przygotować. Czy mięso i kurczaki są dużo droższe niż w Polsce? a jak z dostępnością? Pozdrawiam Grzegorz :wink:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 16.05.2006 12:13

paolo napisał(a):Czy mięso i kurczaki są dużo droższe niż w Polsce? a jak z dostępnością? Pozdrawiam Grzegorz :wink:

Z moich obserwacji (i jak mnie pamięc nie myli bo to już 2 lata temu)dosyć drgie po 30-40 za kilogram schabu. Raz weszliśmy i ceny nas wypłoszyły. Przez te 10 dni nie musimy jeśc mięsa.
Ceny są w sumie uzasadnione - bo gdzie oni mają te świnie hodować?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2006 19:09

paolo napisał(a):To może spotkajcie się pod pocztą w Basce o jakiejś godzinie, my tak zrobiliśmy w tamtym roku.

Bardzo fajne spotkanko. My też CHYBA w lipcu do BV....oczywiście auto oznakowane...
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 16.05.2006 19:38

paolo napisał(a):To może spotkajcie się pod pocztą w Basce o jakiejś godzinie, my tak zrobiliśmy w tamtym roku.

Fajne fotki i dobry pomysł!
Jeszcze dokładnie nie wiem kiedy będę w "Baśce", ale będę widoczny! :lol:
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 17.05.2006 11:25

Tak świeżutkie rybki można kupić na targu ale tylko w godzinach rannych, ja nie kupowałem i trochę póżniej żałowałem, jedliśmy po knajpach. Natomiast mięso kupowałem w Konzumie takie pokowane porcje i patelnia :lol:
jaszczur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaszczur » 28.05.2006 20:19

Marcin M napisał(a):Niewiem sam w ciemno z dzieciakami troche strach ja to był jechał ale wiadomo jak to kobiety muszą miec zapiete na ostatni guzik a co wogóle myslicie o Basce Vodzie warto tam jechac czy moze Makarską ostatnim razem bylismy na istrii a dokładniej Versar pozdrawiam

Potwierdzam w ciemno najlepiej, wybierzesz co chcesz i za ile chcesz. Osobiście jade 5 raz w ciemno. Pierwszy raz byłem z córką 7 letnią i drugą 10-cio miesięczną. Z dusza na ramieniu, ale bezpodstawnie. W tym roku planuje własnie riwierę makarską. Prawdopodobnie Baska Voda, ale biore pod uwgę także Makarska, Omis, Tucepi. Jeszcze na 100% nie wiem która miejscowość, ale to jest właśnie urok jazdy w ciemno. Nie podoba mi się tutja, to w auto i jade dalej szukać.
Pozdrawiam i życzę odwagi. Nie ma się czego bać, zwłaszcza jak sie jedzie na początku lipca ( z terminem pobytu tak do 15 lipca), lub po 15 sierpnia.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pomocy Baska Voda - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone