Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy! Alergik w HR

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 10.08.2011 22:40

dziękuję :) Nie wiem o co chodzi z tą "rodziną zastępczą" ? :)

Najmłodsza latorośl to Oliwia!

Pozdrawiam i czekam na relację! Udanego pobytu i szerokiej drogi życzę :)
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 11.08.2011 07:43

gewaina napisał(a): tymczasem w tę niedzielę tak ją wysypało jak nigdy - krostki swędzące na rekach, plecach, brzuszku. Brrr...

Czesc Gewaina!
Jak to w kraju naszym - wszyscy są lekarzami... :)
Cytuję Twoje slowa... bo opisujesz dokładnie to co przeszłam z moja starszą pociechą 5 lat temu... nasza pani alergolog stwierdziła wtedy pokrzywkę... niestety konieczne było podanie sterydu w tabletkach... W jej przypadku wyszła reakcja na kontakt z grzybem (takim ładnym łazienkowym, którego nie zauważyłam w rogu naszej łazienki na wyjeździe w czasie ferii... przerwaliśmy pobyt).
Może w przypadku Twojej córy to też reakcja na kontakt z jakimś alergenem... którego, bardzo Ci życzę, nie będzie w HR. :)
Ja też potwierdzam super skuteczność ELOCOMU. Byle nie smarować się nim jak balsamem do ciała... znowu porada mojej Pani alergolog... najpierw posmaruj miejsce zmiany jakimś obojętnym mazidłem np. lipobaza i dopiero na to elocom... skóra naszych maluchów jest bardzo wrażliwa...
Udanego pobytu... ja też jestem alergikiem, moje młode też... a wyjazdy do HR traktujemy jak swoisty wypad do sanatorium... nie kichamy... to jeszcze jeden z atutów wakacji w Chorwacji i naszych tam powrotów. :)
Pozdrawiam
goszka
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 11.08.2011 13:10

Fidosanok, w "Rodzinie zastepczej" tez był Filip zwany Fifim - stąd moje skojarzenie :)
Dzieki za życzenia podróżne - godzina zero będzie o 22.00 (takie jest moje ustalenie ambitne :wink:
Goszek - my smarujemy Protopikiem, ale też najpierw Bazą.
Poza tym mamy Xyzal w syropie - na noc.
Póki co te krostki znikają - hurrra!
Dzieki jeszcze raz za zainteresowanie i dobre słowa - wszystkim :)
Pa,pa!!!
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 11.08.2011 21:23

Z cro zawsze przywożę sol z Pagu i mam na cały rok do solenia.
Raz dla dziecka znajomych wiozłem 10 kg soli. Starczyło na parę kąpieli, a efekt był rewelacyjny.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Pomocy! Alergik w HR - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone