napisał(a) goszka » 11.08.2011 07:43
gewaina napisał(a): tymczasem w tę niedzielę tak ją wysypało jak nigdy - krostki swędzące na rekach, plecach, brzuszku. Brrr...
Czesc Gewaina!
Jak to w kraju naszym - wszyscy są lekarzami...
Cytuję Twoje slowa... bo opisujesz dokładnie to co przeszłam z moja starszą pociechą 5 lat temu... nasza pani alergolog stwierdziła wtedy pokrzywkę... niestety konieczne było podanie sterydu w tabletkach... W jej przypadku wyszła reakcja na kontakt z grzybem (takim ładnym łazienkowym, którego nie zauważyłam w rogu naszej łazienki na wyjeździe w czasie ferii... przerwaliśmy pobyt).
Może w przypadku Twojej córy to też reakcja na kontakt z jakimś alergenem... którego, bardzo Ci życzę, nie będzie w HR.
Ja też potwierdzam super skuteczność ELOCOMU. Byle nie smarować się nim jak balsamem do ciała... znowu porada mojej Pani alergolog... najpierw posmaruj miejsce zmiany jakimś obojętnym mazidłem np. lipobaza i dopiero na to elocom... skóra naszych maluchów jest bardzo wrażliwa...
Udanego pobytu... ja też jestem alergikiem, moje młode też... a wyjazdy do HR traktujemy jak swoisty wypad do sanatorium... nie kichamy... to jeszcze jeden z atutów wakacji w Chorwacji i naszych tam powrotów.
Pozdrawiam
goszka