Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomoc przy wyborze kempingu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bartosz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartosz » 31.05.2012 10:54

Czesc.
Wybieram sie pierwszy raz do Cro pod namiot. Jedziemy we dwojke: Ja+moja 7 letnia córka. Mam pewne doświadczenie kempingowe: 2tyg Włochy i 2tyg Hiszpania.

Przeczytałem dokładnie całkiem sporo tego forum i po pierwsze wielkie dzięki za tak ogromny zasób wiedzy. Po drugie proszę o pomoc w ostecznym wyborze kemnpingu.

Dla mnie najwazniejsze jest aby moja córka miała jakieś fajne animacje na kempingu oraz mogła spotkać rowiesników z Polski. Bardzo wazna jest tez infrastruktura zabawowo/dziecieca. Oczywiscie aby kemping byl porządny (przyjazny, zacieniony, czysty, bez glosnych imprez po 23). Mój wybór padł na Istrię jako że i tak to jest moj pierwszy wyjazd do Chorwacji (na południe przyjdzie jeszcze czas) a po drugie ze chce tam dojechac z centralnej polski w jeden dłuższy dzien.

Biorąc powyzsze pod uwagę, który z kempingów dla mnie polecacie:
1. Camping Lanterna
2. Kamp Valkanela
3. Park Umag
4. ??? - moze jeszcze jakis

Dziękuje bardzo. Pozdrawiam.
Bartek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2012 11:01

Bartosz napisał(a):Czesc.
... który z kempingów dla mnie polecacie:

1. Camping Lanterna
2. Kamp Valkanela
3. Park Umag
4. ??? - moze jeszcze jakis

Dziękuje bardzo. Pozdrawiam.
Bartek

Cześć.

Wszystkie trzy :wink: a tak na poważnie objedź wszystkie, i który Wam się spodoba, ten wybierzcie na pobyt.

Ja polecam Valkanelę (byłem 4 razy - 1997, 1998, 2000, 2008)
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 31.05.2012 18:17

Ja polecam kamp Bijela Uvala -2 baseny , animacje dla dzieci, dyskoteki przy basenie,plac zabaw, mini golf.Kamp duży i czasmi bywa głośno.
Polecam również kamp Mareda (www.laguna-novigrad.com) Mały,przyjazny, cichy kamp.Jest plac zabaw,mini golf, wypożyczalnia rowerów wodnych,kajaków,rowerów .Fajna trasa do z Kampu do miasteczka Novigrad (jeżdzi kolejka Traktorowa:-) ok 4 km....i ten luz dla dzieciaków:-)) My z dziećmi 7,9 lat od 4 lat tylko kampy.Pozdro
Bartosz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartosz » 05.06.2012 08:11

Dzieki

Czy powinienenem miec rezerwacje na te kempingi? Jade w drugiej polowie sierpnia.

Czy ktos moze mi cos powiedziec o animacjach dla dzieci na tych kempingach ?

Pozdr
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 05.06.2012 09:19

Mozesz też zerknąc na wyspę PAG (dojazd mostem) - blisko i 2 fajne campy: Strasko i Simuni.
Odległościowo wychodzi jak na Istrię.

Na Simuni rok temu animacje dla dzieci były praktycznie cały dzień (od 10:00 chyba) + wieczorem impreza/zabawa/dyskoteka/przedstawienie - minus taki, że nie w języku polskim ;)

Sierpień jest mocno oblegany na campach, bo cała zachodnia Europa ma wtedy wakacje. Na najlepsze miejsca nie masz co liczyć.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 05.06.2012 14:32

Osobiście bardzo podoba mi się na kempingu Bijela Uvala byłem na nim 3 albo 4 razy sporo atrakcji dla dzieci, dwa baseny, wieczorami występy i animacje. Kamp naprawdę bardzo fajny.
Ewentualnie sąsiadująco kemping Zelena Laguna mniejszy od Bijela Uvala ale
oba campingi sąsiadują ze sobą płotem więc można sobie przechodzić z jednego na drugi.
Ja w tym roku wybieram się na Park Umag na który już wcześniej chciałem się dostać ale bez rezerwacji nawet nie było takiej opcji, po prostu nas nie wpuścili bez podania nr. rezerwacji.
Ogólnie jeśli chcesz mieś święty spokój i nie martwić się że nie będzie miejsc to proponuje zrobić rezerwację dla własnego spokoju.
Mimo że kempingi są duże to nie zawsze można znaleźć miejsce, a zwłaszcza w sezonie.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 07.06.2012 11:07

te campy nie mają indywidualnych stron, nieprawdaż? strasznie to upiedliwe :@(

btw - jak wygląda cenowo pobyt na Bijela dla 2+2 w lipcu? na innych podobnie?

-----------------------------------------
znalazłem cennik Parku Umag ... powyżej 50e za dobę :?

jak nie wydam na camping, to na paliwo, by pojechać niżej - biednemu zawsze wiatr w oczy :wink: :wink: :wink:
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 10.06.2012 22:00

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone