Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomoc medyczna w Cro

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andreas
Croentuzjasta
Pomoc medyczna w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 08.05.2007 15:19

Informacje Typu pomoc medyczna w Cro. Bardzo interesujący temat. Mam polisę dodatkową . Na przejazd do i z Cro i na czas pobytu. Od prawie wszystkiego i nie daj boże nieszczęście w ostatnim dniu albo w przeddzien odjazdu kasa zię skończyła a tu pech . I co dalej? 8O
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 08.05.2007 15:51

Noo jeśli masz wykupione ubezpieczenie , to dzwonisz na Centrum Alarmowe ( numer na karcie dodawanej do polisy) i z tego co wiem to oni płacą za Twoje leczenie jako Twój ubezpieczyciel pod warunkiem, że mieści się to w zakresie ubezpieczenia.
Gorzej jeśli nie , to wtedy udajesz się po pożyczkę do Konsula, pożyczają jakieś 100 euro, więc Ci starczy chyba. :wink:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.05.2007 17:34

Japona napisał(a):Noo jeśli masz wykupione ubezpieczenie , to dzwonisz na Centrum Alarmowe ( numer na karcie dodawanej do polisy) i z tego co wiem to oni płacą za Twoje leczenie jako Twój ubezpieczyciel pod warunkiem, że mieści się to w zakresie ubezpieczenia.
:wink:

Nie za bardzo oni płacą, jednak rzeczywiście kontaktujesz się ze swoim ubezpieczycielem i w zależności od tego jaką kwotę musisz uiścić, informujesz go o danym fakcie. Zazwyczaj płaci się samemu, a po powrocie następuje zwrot kosztów usługi medycznej, porady, lub leczenia dorażnego. Właściwie trzeba być zabezpieczonym, mając np. na koncie trochę gotówki, lub dodatkową kartę. Ubezpieczenie Wojażer w ubiegłym roku w na okres 2 tygodni od 4 osób wyniosło nas ok. 100 pln. Byliśmy ubezpieczeni w zakresie kosztów leczenia - assistance standard na sumę 15000 euro, oraz od następstw nieszczęśliwych wypadków na sumę 4000 euro. Otrzymujesz polisę ubezpieczeniową wraz z numerem alarmowym centre - Ubezpieczyciela, czynnym 24 h/ dobę. Mam nadzieję, że nie będziesz musiał z tego korzystać :D
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 08.05.2007 21:18

Andreas napisał(a):Informacje Typu pomoc medyczna w Cro. Bardzo interesujący temat. Mam polisę dodatkową . Na przejazd do i z Cro i na czas pobytu. Od prawie wszystkiego i nie daj boże nieszczęście w ostatnim dniu albo w przeddzien odjazdu kasa zię skończyła a tu pech . I co dalej? 8O

Witaj !
Jak zwykle teoria zwykle różni się od praktyki. Jeśli spraw dotyczy zwyczajnej porady lekarskiej (np. silne przeziebienie, angina, problem kolca jeżowca w nodze itp itd) to z reguły kończy się na zwyczajnej wizycie w miejscowej przychodni czy u lekarza i nikomu nie chce się uprawiać skomplikowanej "kwitologii" - co najwyżej na własny koszt należy wykupić leki.
Jeśli sprawa jest bardziej skomplikowana (typu wypadek) na pewno trzeba kontaktować się z ubezpieczycielem i ustalić dalsze działania.

Jedno jest pewne na pewno warto poświęcić te parę złotych i wykupić dodatkową polisę. Jak do tej pory nie wykorzystywałem jej nigdzie formalnie ale np. spokojnie potraktowałem pobyt w Danii w szpitalu i 16 szwów na brodzie :((( (tak na margniesie także ten zabieg formalnie nigdzie nie był rozliczany...)

Pzdr
Tomek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2007 08:17

danzagster
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) danzagster » 10.07.2007 18:34

majeczka napisał(a):
Japona napisał(a):Noo jeśli masz wykupione ubezpieczenie , to dzwonisz na Centrum Alarmowe ( numer na karcie dodawanej do polisy) i z tego co wiem to oni płacą za Twoje leczenie jako Twój ubezpieczyciel pod warunkiem, że mieści się to w zakresie ubezpieczenia.
:wink:

Nie za bardzo oni płacą, jednak rzeczywiście kontaktujesz się ze swoim ubezpieczycielem i w zależności od tego jaką kwotę musisz uiścić, informujesz go o danym fakcie. Zazwyczaj płaci się samemu, a po powrocie następuje zwrot kosztów usługi medycznej, porady, lub leczenia dorażnego. Właściwie trzeba być zabezpieczonym, mając np. na koncie trochę gotówki, lub dodatkową kartę. Ubezpieczenie Wojażer w ubiegłym roku w na okres 2 tygodni od 4 osób wyniosło nas ok. 100 pln. Byliśmy ubezpieczeni w zakresie kosztów leczenia - assistance standard na sumę 15000 euro, oraz od następstw nieszczęśliwych wypadków na sumę 4000 euro. Otrzymujesz polisę ubezpieczeniową wraz z numerem alarmowym centre - Ubezpieczyciela, czynnym 24 h/ dobę. Mam nadzieję, że nie będziesz musiał z tego korzystać :D

Witam,
mam pytanie do "majeczki", z której ubezpieczalni korzystałaś, dziś w PZU pan podał mi kwotę 200 PLN za 3 osoby (w tym jedno dziecko) na 16 dni ?
Pzdr

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone