Japona napisał(a):Noo jeśli masz wykupione ubezpieczenie , to dzwonisz na Centrum Alarmowe ( numer na karcie dodawanej do polisy) i z tego co wiem to oni płacą za Twoje leczenie jako Twój ubezpieczyciel pod warunkiem, że mieści się to w zakresie ubezpieczenia.
Andreas napisał(a):Informacje Typu pomoc medyczna w Cro. Bardzo interesujący temat. Mam polisę dodatkową . Na przejazd do i z Cro i na czas pobytu. Od prawie wszystkiego i nie daj boże nieszczęście w ostatnim dniu albo w przeddzien odjazdu kasa zię skończyła a tu pech . I co dalej? 8O
majeczka napisał(a):Japona napisał(a):Noo jeśli masz wykupione ubezpieczenie , to dzwonisz na Centrum Alarmowe ( numer na karcie dodawanej do polisy) i z tego co wiem to oni płacą za Twoje leczenie jako Twój ubezpieczyciel pod warunkiem, że mieści się to w zakresie ubezpieczenia.
Nie za bardzo oni płacą, jednak rzeczywiście kontaktujesz się ze swoim ubezpieczycielem i w zależności od tego jaką kwotę musisz uiścić, informujesz go o danym fakcie. Zazwyczaj płaci się samemu, a po powrocie następuje zwrot kosztów usługi medycznej, porady, lub leczenia dorażnego. Właściwie trzeba być zabezpieczonym, mając np. na koncie trochę gotówki, lub dodatkową kartę. Ubezpieczenie Wojażer w ubiegłym roku w na okres 2 tygodni od 4 osób wyniosło nas ok. 100 pln. Byliśmy ubezpieczeni w zakresie kosztów leczenia - assistance standard na sumę 15000 euro, oraz od następstw nieszczęśliwych wypadków na sumę 4000 euro. Otrzymujesz polisę ubezpieczeniową wraz z numerem alarmowym centre - Ubezpieczyciela, czynnym 24 h/ dobę. Mam nadzieję, że nie będziesz musiał z tego korzystać
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne