Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomoc dla osoby początkującej

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 14.07.2013 14:40

410 koron
8,30 euro
220 kun
paliwo ok 7 l/100 km - 1400 km

Przelicz na złote i dodaj :)
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 14.07.2013 15:44

golibroda napisał(a):A z tym targiem w BV to jest na opak. Targ to powinno być tanio a jest drogo jak na plaży. Zresztą Kozum i sklep przy rondzie też nie grzeszy cenami !
Najlepszy Kozum w którym byłem (a wygląda jak supermarket) i ma przyzwoite ceny jest na wylocie z Makarskiej na Dubrownik. Dla przykładu piwo 2l Ozujsko w BV Kozum to ponad 30 kun, a za Makarską w kozumie prawie 20 kun. Toż to rozbój w tej BV - 30 % drożej. I tak większość produktów :( nie uwzględniając różnicy co do cen polskich 8O

Nie wiem czy Ci się przyda ale masz jeszcze jeden duży supermarket koło Ciebie: Jak wjeżdżasz od strony Baska Voda do Makarskiej to po minięciu tablicy "Makarska" jakieś 300 metrów dalej masz skręt w lewo na Veliko Brdo i tablicę na supermarket KERUM. Musisz tam skręcić i pojechać ze 200 metrów pod górkę. Wielkością jest chyba taki sam jak ten Konzum na wylocie na Dubrovnik, ceny praktycznie te same, ale jak Ty mieszkasz w BV to masz znacznie bliżej.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 14.07.2013 16:06

No dzięki, chyba go widziałem bo nieopatrznie zapędziłem się tam na SV.Jura :) Po następne zakupy na pewno się tam udam.

A może ktoś wie czy, o której i jakie rybki świeże można kupić w porcie BV ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.07.2013 17:25

golibroda napisał(a):410 koron
8,30 euro
220 kun
paliwo ok 7 l/100 km - 1400 km

Przelicz na złote i dodaj :)

Czechy 310koron za dziesięciodniową albo 440 koron za miesięczną :wink:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 14.07.2013 17:43

Tak,tak - zastanawialem sie nad druga cyfra w cenie bo nie pamietalem gdzie jest 1 a gdzie 4. Swieta racja :)
renask
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) renask » 15.07.2013 08:35

witam wszystkich!
mam pytanko odnośnie zakupy winiet na Węgrzech.
Jadę z Chyżnego na Budapeszt. gdzie mogę kupić w nocy winietę na Węgrzech?
w lutym jechałam do Budapesztu i jakoś nie kojarzę żadnych stacji benzynowych czynnych całą dobę. wtedy nie jeździłam autostradą wiec mi nie zależało ale teraz przydałoby mi się jakieś bezpieczne miejsce gdzie można się zatrzymać i kupić winietę?
z góry dzięki za info!
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Pomoc dla osoby początkującej - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone