Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Półwysep Peljesac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 17.05.2009 12:27

maslinka napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Będąc na Pelješacu może warto zobaczyć naocznie ,
jak jest na małym kempingu Ponta 4 km od Orebića :wink: :lol:

Camping wygląda na fajny, tylko ze zdjęć wynika, że będzie ten sam problem: tarasowe położenie i samochody daleko od namiotów. Niestety w tej okolicy tak jest ze względu na strome wybrzeże.

Miejsce akurat sympatyczne, często tam chodzimy do knajpy na kolacje, stromo raczej nie jest, natomiast ten kemp to raczej dodatek do knajpy Ponta , obok jest duży fajny kemp Antony Boy, my często jeździmy jeszcze na inny. Generalnie okolica jest mekką dla windsurferów.
Jeniia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jeniia » 07.06.2009 20:49

Witam,

1 Sierpnia wybieramy sie na dwa samochody na Półwysep Peljesac. To nasz pierwszy wyjazd na Chorwację, forum to czytam już kolejny miesiąc i zdecydowaliśmy sie na Półwysep Peljesac. Pytanie tylko gzdie pojechać, jaką miejscowość wybrać?, jedziemy z małymi dziećmi 3 i 5 lat. Zależy nam aby było łagodne zejście do wody dla dzieci no i żeby rocice mieli gdzie pójść wieczorem na spokojną kolację :). Czy ktoś może polecić jakąś sympatyczną miejscowośc? Nad naszym polskim morzem najbardziej lubumy Jastarnie, więc fajnie byłoby znaleźć coś w podobnym klimacie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.06.2009 05:31

Orebic; tam byłem. Może inni swoje typy dorzucą.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.06.2009 06:58

Ja też polecam mój ulubiony Orebic. Byłam 3 razy :D i jeszcze tam pojadę, nie w tym roku, bo trzeba zrobić odmianę i zobaczyć coś innego (w tym roku Igrane :) ) ale za rok to już prawie postanowione :wink:

pozdrawiam
Anna555
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna555 » 10.06.2009 20:19

A może Trpanj...
Plaża przy porciku ma łagodne zejście, ale my najczęściej jechaliśmy kilka kilometrów za Trpanjem na plażę Divna lub Duba - mało osób, duże plaże, małe kamyki, gdzieniegdzie piaseczek.
W centrum kilka knajpek i pizzeria - miejscowość nie za mała, nie za duża.
Trpanj wspominam z sentymentem :) - byłam tam 3 razy.

Pozdrowienia, Anna
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.06.2009 22:03

Anna555 napisał(a):A może Trpanj...
Plaża przy porciku ma łagodne zejście, ale my najczęściej jechaliśmy kilka kilometrów za Trpanjem na plażę Divna lub Duba - mało osób, duże plaże, małe kamyki, gdzieniegdzie piaseczek.
W centrum kilka knajpek i pizzeria - miejscowość nie za mała, nie za duża.
Trpanj wspominam z sentymentem :) - byłam tam 3 razy.

Pozdrowienia, Anna

Na pewno lepszy Trpanj od Orebica , mimo że od strony małego morza ... Ale są jeszcze zdecydowanie piękniejsze miejsca na Paljescu :D
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 11.06.2009 00:19

Jakie np.? :wink: Ja dla rodzinki polecam Kuciste :lol:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.06.2009 06:50

FUX napisał(a):Orebic; tam byłem. Może inni swoje typy dorzucą.

Ja zdecydowanie dorzucę Żulianę. Dla dzieci i rodzin z dziećmi super!
Poza tym Żuliana jest przepiękna i okolice też.
Otwarte morze, widok na zachodzące słońce itp.
Ładny i fajny jest też Trstenik (tuż obok w stronę Orebica), ale wieczorem zachód słońca przysłonięty jest wielką górą.
Z tym, że Żuliana jest dość cichym miasteczkiem, np. w porównaniu do Orebica i mało jest "wieczornych" rozrywek dla dorosłych...
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 11.06.2009 07:44

witam,
nie, do zuljany nie, tłok sie zrobi, a tam jest tak super...
pozdrawiam
ps. do wakacji w zuljanie pozotało 38 dni.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.06.2009 12:14

Alita napisał(a):Jakie np.?

Aaa ... na ten przykład ... Podobuce :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.06.2009 12:29

mkm napisał(a):
Alita napisał(a):Jakie np.?

Aaa ... na ten przykład ... Podobuce :D

To chyba jazda od strony Orebića, bo morze było po prawej stronie :)
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 11.06.2009 19:29

...mnie to przypomina droge Vela Luka - Korcula,
pozdrawiam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.06.2009 20:08

bogdan63 napisał(a):...mnie to przypomina droge Vela Luka - Korcula,
pozdrawiam.

:? :roll:
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 11.06.2009 22:08

Coś mało piszecie o Loviste - ciągle Orebić, Trstenik, Zuljana... Czy to oznacza, że nie warto się tam wybierać? Może kto był w Loviste, spróbuje jakoś to miejsce opisać?

Wybieramy się pod namiot z 2 dzieci (4 i 7 lat) i trochę jestem w kropce po przestudiowaniu tego watku... :? Wcześniej, ze względu na polecane na forum tanie campy myślałem o Loviste, ale teraz sam już nie wiem...

Wyciągnijcie mnie z tej konfuzji, proszę! :)
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 11.06.2009 22:54

ja polecam Kuciste bo ostatnio jak byłam to najwiecej było rodzinek i ogólnie to miasteczko kojarzy mi się z rodzinnymi wakacjami :lol: Odwiedziłam również Loviste (poczatek września) uważam że to również urocze miasteczko ale bardziej na uboczu i chyba mniej imprezowe, z Kuciste zawsze możesz wyskoczyć do Orebicia na imprezę a mieszkając w Loviste raczej pozostajesz na miejscu ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Półwysep Peljesac - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone