Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Półwysep Peljesac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
trasat23
Podróżnik
Półwysep Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) trasat23 » 06.06.2010 17:49

Witam, W tym roku wybieram się z żoną na Półwysep Peljesac, prawdopodobnie do Viganj. Proszę polecić jakiś fajny apartament, czy warto w ogóle tam się zapuszczać, może lepij zostać w Orebicu, albo Kuciste. Czy możena tam pojeździć na rowerach?
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 07.06.2010 18:28

NIe będę zakładała nowego wątku, ponieważ chcę zadać podobne pytanko.

Za 12 dni wyjazd na wspomniany półwyspie postanowione :roll: :D
Którą z miejscowosci możecie polecić dla nas + 2 dzieci (3 i 6 lat) ??
Powiem krótko nie chce wioski, ale drugiej Makarskiej także. W ubiegłym roku byliśmy w Tucepi i było idealne.

Zalezy mi na dobrym dostępie do plaży (odległość, zejście - pod dzieci) oraz aby było gdzie z dziećmi pospacerować, cos kupić
Myslałam o Trpanj (chyba najbardziej), Orebicu, Kuciste, Trstenica czy Mokalo, a może cos innego polecicie??? :?:
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 07.06.2010 19:03

No jak takie wymagania to na Peljesacu większe miasteczko to Orebić , mniejsze Trpaj , reszta to raczej wioseczki , dwie trzy knajpki , sklep jeden dwa albo nie ma :D

I to jest właśnie uroda Peljesaca :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 07.06.2010 19:08

na Peljesacu dwa razy byłam w Orebic i tam mi pasuje..dla mnie bardzo ok, mieszkam zawsze pod koniec miasteczka, za portem :)
fajne mieścinki to też Zuljana, Trstenik (tylko tu chyba szybko słonce znika za górą i robi cien na miasteczko:) Cały Półwysep jest przepiękny, dla mnie to najpiękniejsze miejsce w Cro (kiedyś wydawało mi się, że Riwiery Makarskiej i Tucepi nic nie przebije, ale sporo miejsc ją przebija!
fotki w mojej relacji :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=259 ... &start=135
Pozdrawiam
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 07.06.2010 19:22

Dla mnie też Orebic jest ok. Z apartamentem nie powinno być problemu, jeśli chcesz zarezerwować apartament zajrzyj na www.== reklama ==, będziesz miała przynajmniej zdjęcia apartamentów. :D
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 07.06.2010 19:52

Dziękuje serdecznie za pomoc!! Ines, Armar, Gordipi
Utwierdziliście mnie w przekonaniu i raczej na 99,9% Orebić będzie miejscem docelowym.

Wierzę, że cały półwysep jest piekny
Postaram się zobaczyć jak najwięcej tych malowniczych miejsc.

Ines Twoje relacje uważnie czytałam i dlatego spodobało mi się TO miejsce :) a możesz mi powiedzieć dokładnie gdzie była twoja kwatera?
Gdzie najblizej dobrej plaży i najdogodniej z dziećmi??
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 07.06.2010 20:00

Maksymalna odległość do plaży, oczywiście zależy jakiej to 400m, wg mnie fajne plaże są na końcu Orebica w kierunku Viganj. :D
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 07.06.2010 21:24

gordipi napisał(a):Maksymalna odległość do plaży, oczywiście zależy jakiej to 400m, wg mnie fajne plaże są na końcu Orebica w kierunku Viganj. :D

bardzo pocieszająca wiadomość :lol:

Oczywiście jak człowiek wybiera się z dziećmi ma inaczej sprecyzowane plany ale nie koniecznie nudniejsze, powiem jak było po powrocie.
Póki co nie mogę doczekać się wyjazdu a to dopiero 19 czerwca 8)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 08.06.2010 08:26

Teraz zobaczyłem że jedziesz juz niedługo 8) , to może faktycznie Orebic o tej porze nie będzie zatłoczony tak jak w sierpniu ( Ines jeździła we wrześniu a to inna bajka niż lipiec czy sierpień - w samym Orebicu wtedy na plaży jest głowa przy głowce :? ) , więc myślę że dobry wybór :D

przyjemnego wypoczynku :papa:
karmelitaa-z
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karmelitaa-z » 08.06.2010 08:52

Witam serdecznie , jutro jedziemy na Peljeszac , a dokładnie do mieścinki Sreser jedziemy tam 3 rok z rzędu apartament 2 kroki od plaży , bajka ! cisza spokój , na plaży goście tylko z naszego apartamentowca , ładujemy tam co roku akumulatory przez 2 tygodnie , zawsze piękna pogoda , bez żarów lipca czy sierpnia . W mieścince w okresie zimowym mieszka tylko
12 - stu stałych mieszkańców , natomiast latem jest ich dużo dużo więcej . Są tam 2 sklepiki i pizzernia . Jeżeli zatęsknimy za większym gwarem do "rzut beretem " do Orebica .
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 08.06.2010 11:29

armar napisał(a):T myślę że dobry wybór :D
przyjemnego wypoczynku :papa:

a (nie)dziękuję :D mam nadzieje, dam znać po
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 08.06.2010 23:11

trasat23 napisał(a):Witam, W tym roku wybieram się z żoną na Półwysep Peljesac, prawdopodobnie do Viganj. Proszę polecić jakiś fajny apartament, czy warto w ogóle tam się zapuszczać, może lepij zostać w Orebicu, albo Kuciste. Czy możena tam pojeździć na rowerach?

mała róznica Orebić graniczy z Kuciste a dalej jest Viganij, ale raczej ze wskazaniem na te ostatnie wioski przynajmniej są większe szanse ze będziesz nad samym morzem
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 09.06.2010 08:33

Czyli noclegów szukam wjeżdzając do Orebica czy wyjeżdzajac?
oczywiście cały czas mam na względzie plaże z dogodnym dojściem i zejściem do morza
atomic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomic » 09.06.2010 10:13

Ja też w tym roku wybrałem na pewno Peljesac :) Z tym, że nie mogę się zdecydować co do miejsca (prawdopodobnie okaże się dopiero na miejscu)...Mam pytanie do ludzi, którzy tam już byli: czy w Trpanju jest jakaś promenada z knajpami ? Konzum ? targ ? w Orebicu czytając relacje rozumiem, że jest wszystko... :P
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 09.06.2010 11:06

atomic w Orbicu jest to wszystko co wymieniasz :) W Trpanj - nie mam pojęcia :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies