Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Półwysep Peljesac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 25.06.2010 09:14

Hmmm, jak mniemam wodne taksówki do nocy kursują na trasie Orebic-Korcula. Pozostaje kwestia - jak Jula zniesie nocne walki rycerzy :D
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 25.06.2010 09:29

A ja mam pytanie gdzie sie wybrać na Peljesaczu co by sobie potańczyć w moim przypadku "potańczyć " ?? ( knajpy, dyskołysko itp) ?? :P
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.06.2010 10:15

gordipi napisał(a):Są tzw walki rycerzy. W orebicu napewno będzie terminarz tych imprez :D

Moreška.
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 26.06.2010 17:35

yskyerka napisał(a):Hmmm, jak mniemam wodne taksówki do nocy kursują na trasie Orebic-Korcula. Pozostaje kwestia - jak Jula zniesie nocne walki rycerzy :D

w tej chwili ostatnie taxi odpływa z Korculi o 20, może w sezonie inaczej :roll:
Z promem nie ma problemu, poza tym, że trzeba trochę do niego dojść
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.06.2010 18:22

WIOLAB napisał(a):
yskyerka napisał(a):Hmmm, jak mniemam wodne taksówki do nocy kursują na trasie Orebic-Korcula. Pozostaje kwestia - jak Jula zniesie nocne walki rycerzy :D

w tej chwili ostatnie taxi odpływa z Korculi o 20, może w sezonie inaczej :roll:

hmm..prom samochodowy pływa do Dominice i to jest kawałek spory do przejścia, ale osobowy pod mury starego miasta :)
taxi pływały we wrześniu do 22 i nawet dłużej :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2010 19:30

ines napisał(a):
WIOLAB napisał(a):

hmm..prom samochodowy pływa do Dominice i to jest kawałek spory do przejścia, ale osobowy pod mury starego miasta :)

Godzinę z buta. Przetestowałem :twisted:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.06.2010 21:58

Bocian napisał(a):
ines napisał(a):
WIOLAB napisał(a):

Godzinę z buta. Przetestowałem :twisted:

heheh :) my na moje szczęście nie :twisted:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2010 23:01

Coś nie zamierzam testować :) Sprawdzę wodne taxi :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.06.2010 23:36

yskyerka napisał(a):Coś nie zamierzam testować :) Sprawdzę wodne taxi :)

taxi i prom osobowy pływa do starego miasta :)
Warto jednak zabrać auto i zwiedzić choć przed dzień Korculę, to taki mini Peljesac, pięknie tam :)
trasat23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) trasat23 » 27.06.2010 17:10

ita napisał(a):słuchajcie to temat o Peljesacu :roll:

Właśnie!!!
trasat23
Podróżnik
Za Orebicem na zachód

Nieprzeczytany postnapisał(a) trasat23 » 27.06.2010 17:27

Nic nie piszecie o miejscowościach za Orebicem na zachód, a to właśnie pytałem. Czy warto się tam dalej zapuszczać. Bo zaczynam myśleć, że tak już nic nie ma, a miejscowości Kucite, Vganj, czy Lovite, praktcznie nie istnieją, albo jest tam pustynia! Proszę coś na ten tamet
adikos
Croentuzjasta
Re: Za Orebicem na zachód

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 27.06.2010 18:23

trasat23 napisał(a):Nic nie piszecie o miejscowościach za Orebicem na zachód, a to właśnie pytałem. Czy warto się tam dalej zapuszczać. Bo zaczynam myśleć, że tak już nic nie ma, a miejscowości Kucite, Vganj, czy Lovite, praktcznie nie istnieją, albo jest tam pustynia! Proszę coś na ten tamet

sporo tego tu jest wpisz interesujacy Cie temat w WYSZUKIWARCE :D
ines
Cromaniak
Re: Za Orebicem na zachód

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.06.2010 19:26

trasat23 napisał(a):Nic nie piszecie o miejscowościach za Orebicem na zachód, a to właśnie pytałem. Czy warto się tam dalej zapuszczać. Bo zaczynam myśleć, że tak już nic nie ma, a miejscowości Kucite, Vganj, czy Lovite, praktcznie nie istnieją, albo jest tam pustynia! Proszę coś na ten tamet

są to małe osady, kilka konob, plaża, morze i tyle... :)
ja osobiście nie spędziłabym w nich wakacji, bo średnio mi przypadły do gustu, ale dużo osób na forum sobie chwali :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.06.2010 23:40

ines napisał(a):
yskyerka napisał(a):Coś nie zamierzam testować :) Sprawdzę wodne taxi :)

taxi i prom osobowy pływa do starego miasta :)
Warto jednak zabrać auto i zwiedzić choć przed dzień Korculę, to taki mini Peljesac, pięknie tam :)

Samochodem Korculę zwiedziliśmy w zeszłym roku, w tym poznajemy dalej Półwysep :)
Rogman
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rogman » 05.07.2010 12:59

Wyruszamy w piątek 09.07.2010. spośród wszystkich tras wybraliśmy tradycyjną czyli mikulow-wiedeń-maribor-zagrzeb, za namową właścicieli biura www.== reklama ==. którzy tą drogą jechali w tym roku (bez problemu)
4 auta 16 osób, nocleg w okolicach Ptuj w plenerze (może ktoś coś poleci? gdzie można przystanąć i się przespać w spokoju)
Pytanie do bywających w orebicu-gdzie można zjeść najlepsze i w rozsądnej cenie owoce morza, oraz kupić dobre wino. Uwielbiam owoce morza i prawdopodobnie zbankrutuje z tego powodu podczas pobytu w chorwacji. Jeśli macie konkretne miejsca (sprawdzonych właścicieli winiarni - proszę o cynk.
A jak ceny np wino chleb ser itp, karlovacko?
Pozdrawiam Wszystkich
to mój 1 raz w orebicu i na południu a 10 w chorwacji
Rogman
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Półwysep Peljesac - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone