yskyerka napisał(a):Hmmm, jak mniemam wodne taksówki do nocy kursują na trasie Orebic-Korcula. Pozostaje kwestia - jak Jula zniesie nocne walki rycerzy
WIOLAB napisał(a):yskyerka napisał(a):Hmmm, jak mniemam wodne taksówki do nocy kursują na trasie Orebic-Korcula. Pozostaje kwestia - jak Jula zniesie nocne walki rycerzy
w tej chwili ostatnie taxi odpływa z Korculi o 20, może w sezonie inaczej
Z promem nie ma problemu, poza tym, że trzeba trochę do niego dojść
ines napisał(a):WIOLAB napisał(a):yskyerka napisał(a):Hmmm, jak mniemam wodne taksówki do nocy kursują na trasie Orebic-Korcula. Pozostaje kwestia - jak Jula zniesie nocne walki rycerzy
hmm..prom samochodowy pływa do Dominice i to jest kawałek spory do przejścia, ale osobowy pod mury starego miasta
taxi pływały we wrześniu do 22 i nawet dłużej
Bocian napisał(a):ines napisał(a):WIOLAB napisał(a):yskyerka napisał(a):Hmmm, jak mniemam wodne taksówki do nocy kursują na trasie Orebic-Korcula. Pozostaje kwestia - jak Jula zniesie nocne walki rycerzy
hmm..prom samochodowy pływa do Dominice i to jest kawałek spory do przejścia, ale osobowy pod mury starego miasta
taxi pływały we wrześniu do 22 i nawet dłużej
Godzinę z buta. Przetestowałem
trasat23 napisał(a):Nic nie piszecie o miejscowościach za Orebicem na zachód, a to właśnie pytałem. Czy warto się tam dalej zapuszczać. Bo zaczynam myśleć, że tak już nic nie ma, a miejscowości Kucite, Vganj, czy Lovite, praktcznie nie istnieją, albo jest tam pustynia! Proszę coś na ten tamet
trasat23 napisał(a):Nic nie piszecie o miejscowościach za Orebicem na zachód, a to właśnie pytałem. Czy warto się tam dalej zapuszczać. Bo zaczynam myśleć, że tak już nic nie ma, a miejscowości Kucite, Vganj, czy Lovite, praktcznie nie istnieją, albo jest tam pustynia! Proszę coś na ten tamet
ines napisał(a):yskyerka napisał(a):Coś nie zamierzam testować Sprawdzę wodne taxi
taxi i prom osobowy pływa do starego miasta
Warto jednak zabrać auto i zwiedzić choć przed dzień Korculę, to taki mini Peljesac, pięknie tam