napisał(a) Adura » 08.07.2006 07:41
Witam Gospe i Andrzeja
Orebic - miasteczko nie duze ale dla mnie najfajniejsze na calym polwyspie ( bo jadac tam po drodze zatrzymywalismy sie prawie we wszystkich miastach na polwyspie - np. Zulijana beznadzieja-mala zatoczka, nad nia domki, moze jakis sklepik i tyle). Jesli chodzi o decyzje gdzie w ogole jechac to bylo to spontaniczne, chcielismy najpierw do Cavtatu ale skonczylismy swoja podroz wlasnie na polwyspie.
Plaza-my chodzilismy na plaze troszke oddalana od naszej kwatery, trzeba bylo przejsc przez ulice - glowna - potem miedzy domkami w dol jakies 200m( i tu byla promenadka a wzdluz niej plaza ale kamienista - male kamyczki) a potem juz wybrzezem tzn. albo plaza albo nad plaza byla droga z plyt betonowych nie skonczona - remont - i dochodzilismy tam gdzie bylo malo ludzi, tzn mozna opalac sie na waleta
:) Naprawde super plaza, male kamyczki, na niektorych byly takie czarne plamy ale bez przesady.Lezelismy na karimatach bo wygoodniej ale jesli chodzi o ta smole czy nie wiem cio to bylo to spoko ,nic nam sie nie przydazylo. i nie ma sie co o to martwic.
Jesli chodzi o stronke tego appartamentu -niestety nie mam.
W samym miescie jest kilka sklepow-marketow, knajpek duzo przy promenadzie najwiecej, ale wtedy kiedy bylam czesc byla jeszcze pozamykana, widac bylo tylko jak wlasciciele przygotowuja sie do sezonu -aluja plotki
itp.
Jest port i to calkiem fajny, mozna poplynac na Korcule-ale nie bylismy.
Jest super widok na gore Sw.Ilia a zniej to juz nie wspomne trzeba sie wdrapac hehe!!, na ktora weszlismy ale to tylko dla wytrwalych!!! Upal straszny a my sie wdrapujemy na szczyt, z mokrymi recznikami na glowie,potem fajnie sie wspomina ale teraz wiem ze nie poszla bym drugi raz w taki skwar!!! Porazka i jeszcze po drodze spotyka sie bardzo duzo "ichnych"os czy jakis takich podobnych do nich owadow-strasznie upierdliwe ale nie obsiadaly:)
Wieczorkiem bylo slychac juz muzyke wiec mysle ze jakas dyskoteka zaczela juz funkcjonowac ale nie umiem powiedziec gdzie - nie chodzimy na takie imprezy
Troszke obszerna ta opowiesc ale....
Pozdrawiam
Jesli macie pytania z przyjemnoscia napisze.