Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polwysep Peljesac - Orebic

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adura
Podróżnik
Polwysep Peljesac - Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 04.07.2006 17:14

Witam
Wlasnie wrocilam z Orebica 16.06.-30.06., cena za osobe - 10euro, do dyspozycji apartament 3 pokojowy ( kazdy 2-osobowy), 3 lazienki, kuchnia, taras. Bylismy tam w dwojke - a to wszystko bylo dla nas! I tylko za 10 euro. Moze teraz bedzie drozej - sezon :(
Bylo bardzo cieplo i do plazy niedaleko.
Podaje namiary:
Sonja Trobok
Trstenicka 12A
Orebic

Naprawde polecam.
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 05.07.2006 15:17

Witam
Wybieram sie również do Orebica ale we wrzesniu. Chętnie zaglądnę pod podany adres - tez jade w dwie osoby. Cena super. Opisz coś więcej o warunkach w Orebicu - nie bylem tam jeszcze. Jaka plaża - czytałem na forum, że pojawiają sie jakieś plamy z oleju po promach, czy bylo coś takiego i wogóle jak tam wygląda życie :).
Pozdr.
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 05.07.2006 15:33

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
gospa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospa » 05.07.2006 21:08

Witam,
wybieramy się w tym roku do Orebica (początek sierpnia)-jedziemy tam pierwszy raz, czy możesz napisać jak tam jest. Jakie są plaże? Czy jakieś życie nocne kwitnie? I jeszcze jedno pytanie- czy jechaliście w ciemno czy mieliście rezerwacje?
A może macie adres internetowy do tego apartamentu.
Pozdrawiam
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 08.07.2006 07:41

Witam Gospe i Andrzeja :)

Orebic - miasteczko nie duze ale dla mnie najfajniejsze na calym polwyspie ( bo jadac tam po drodze zatrzymywalismy sie prawie we wszystkich miastach na polwyspie - np. Zulijana beznadzieja-mala zatoczka, nad nia domki, moze jakis sklepik i tyle). Jesli chodzi o decyzje gdzie w ogole jechac to bylo to spontaniczne, chcielismy najpierw do Cavtatu ale skonczylismy swoja podroz wlasnie na polwyspie.
Plaza-my chodzilismy na plaze troszke oddalana od naszej kwatery, trzeba bylo przejsc przez ulice - glowna - potem miedzy domkami w dol jakies 200m( i tu byla promenadka a wzdluz niej plaza ale kamienista - male kamyczki) a potem juz wybrzezem tzn. albo plaza albo nad plaza byla droga z plyt betonowych nie skonczona - remont - i dochodzilismy tam gdzie bylo malo ludzi, tzn mozna opalac sie na waleta :):) Naprawde super plaza, male kamyczki, na niektorych byly takie czarne plamy ale bez przesady.Lezelismy na karimatach bo wygoodniej ale jesli chodzi o ta smole czy nie wiem cio to bylo to spoko ,nic nam sie nie przydazylo. i nie ma sie co o to martwic.
Jesli chodzi o stronke tego appartamentu -niestety nie mam.
W samym miescie jest kilka sklepow-marketow, knajpek duzo przy promenadzie najwiecej, ale wtedy kiedy bylam czesc byla jeszcze pozamykana, widac bylo tylko jak wlasciciele przygotowuja sie do sezonu -aluja plotki :) itp.
Jest port i to calkiem fajny, mozna poplynac na Korcule-ale nie bylismy.
Jest super widok na gore Sw.Ilia a zniej to juz nie wspomne trzeba sie wdrapac hehe!!, na ktora weszlismy ale to tylko dla wytrwalych!!! Upal straszny a my sie wdrapujemy na szczyt, z mokrymi recznikami na glowie,potem fajnie sie wspomina ale teraz wiem ze nie poszla bym drugi raz w taki skwar!!! Porazka i jeszcze po drodze spotyka sie bardzo duzo "ichnych"os czy jakis takich podobnych do nich owadow-strasznie upierdliwe ale nie obsiadaly:)
Wieczorkiem bylo slychac juz muzyke wiec mysle ze jakas dyskoteka zaczela juz funkcjonowac ale nie umiem powiedziec gdzie - nie chodzimy na takie imprezy :)
Troszke obszerna ta opowiesc ale....:)
Pozdrawiam
Jesli macie pytania z przyjemnoscia napisze.
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 08.07.2006 07:46

Hej nio i jeszcze mozna pokonac jakis 100km i znalezc sie w Dubrowniku-BARDZO POLECAM STARE MIASTO, zreszta chyba tylko po to sie tam jedzie. Jak bedziecie w Orebiczu to poswieccie 1 dzien na taka wycieczke-ilez mozna lezec na plazy! hihi:) Nio chyba ze byliscie:)
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 11.07.2006 17:26

Dzięki Adura za relacje.
Myślę, że i tak tam pojade sobie :). W końcu parę plamek na karimacie i parę ichniejszych aczkolwiek mam nadzieję że nie za bardzo upierdliwych owadów i tak nie zakłuci przyjemności wypoczywania nad Adriatykiem :).
Co do wycieczki do Dubrownika to obowiązkowo - i myślę że nie tylko tam. Myśle że i do BH też warto wyskoczyć
Pozdrow.
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 11.07.2006 17:31

Adura napisał(a):Witam Gospe i Andrzeja :)
Jest super widok na gore Sw.Ilia a zniej to juz nie wspomne trzeba sie wdrapac hehe!!, na ktora weszlismy ale to tylko dla wytrwalych!!! Upal straszny a my sie wdrapujemy na szczyt, z mokrymi recznikami na glowie,potem fajnie sie wspomina ale teraz wiem ze nie poszla bym drugi raz w taki skwar!!! Porazka i jeszcze po drodze spotyka sie bardzo duzo "ichnych"os czy jakis takich podobnych do nich owadow-strasznie upierdliwe ale nie obsiadaly:)

Myśle że wyprawa na tą górkę :) to faktycznie nie w upał. Zazwyczaj ja przynajmniej planuje takie wypady jak jest trochę chłodniej albo pochmurno - no chyba że nie będzie takich dni. :)
Pozdr.
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 12.07.2006 05:19

Witam Cie Andrzeju

Na pewno bedzie fajnie, jest co zobaczyc, no a pochmurno i troche chlodniej - lepiej zeby nie bylo:) chyba ze bedziesz mial dosc upalow-ja tak mialam, poprostu juz mi sie nie chcialo chodzic na plaze!!!

Milego urlopu

Pozdrawiam
Monika
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 12.07.2006 07:14

...wybieramy się na Peljesać 28 lipca...5 młodych ludzi (prawie mgr :P)...bordową Sienką jeszcze na starych blachach...

...ja, choćby nie wiem jaki skwar lał sie z nieba jeden dzień urlopu muszę poświęcić na wdrapanie się ze swoją drugą połówką na Sv. Ilje gdyż zaplanowałem na szczycie jeden z wazniejszych życiowych kroków --> OŚWIADCZYNY...zatem lejący się żar z nieba i stada os nie mogą mnie przestraszyć :)

POZDRAWIAM
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 12.07.2006 16:23

Hej

Bardzo fajny pomysl z tymi oswiadczynami. Powodzenia i .....duzo milosci :)

Pozdrawiam.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 12.07.2006 16:48

Cayman napisał(a):...ja, choćby nie wiem jaki skwar lał sie z nieba jeden dzień urlopu muszę poświęcić na wdrapanie się ze swoją drugą połówką na Sv. Ilje gdyż zaplanowałem na szczycie jeden z wazniejszych życiowych kroków --> OŚWIADCZYNY...zatem lejący się żar z nieba i stada os nie mogą mnie przestraszyć :)

Gratuluję romantyzmu, doradzam wybranie dnia z krystalicznie czystym powietrzem, żeby widoki były jeszcze bardziej zapierające dech w piersiach (ja kilka lat temu codziennie czaiłem się na pogodę i się nie doczaiłem - ciągle było zamglone niebo... :? ).
Natomiast rozważ, czy Twoja Wybranka spocona i dysząca po wspinaczce będzie wniebowzięta Twoimi oświadczynami właśnie w TAKIM momencie?... :wink:
Jak mówi moje skromne doświadczenie, kobiety są różne...

PozdraV
J.
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 12.07.2006 17:04

Cayman, jak juz bedziecie na gorze to jest tam skrzynka, w ktorej sa rozne rzeczy zostawione przez turystow oraz zeszyt - my sie wpisalismy 22. lub 23 czerwiec tego roku jako Horhe i Ruda :)
Pozdro
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 13.07.2006 07:49

Jacunio napisał(a):
Cayman napisał(a):...ja, choćby nie wiem jaki skwar lał sie z nieba jeden dzień urlopu muszę poświęcić na wdrapanie się ze swoją drugą połówką na Sv. Ilje gdyż zaplanowałem na szczycie jeden z wazniejszych życiowych kroków --> OŚWIADCZYNY...zatem lejący się żar z nieba i stada os nie mogą mnie przestraszyć :)

Gratuluję romantyzmu, doradzam wybranie dnia z krystalicznie czystym powietrzem, żeby widoki były jeszcze bardziej zapierające dech w piersiach (ja kilka lat temu codziennie czaiłem się na pogodę i się nie doczaiłem - ciągle było zamglone niebo... :? ).
Natomiast rozważ, czy Twoja Wybranka spocona i dysząca po wspinaczce będzie wniebowzięta Twoimi oświadczynami właśnie w TAKIM momencie?... :wink:
Jak mówi moje skromne doświadczenie, kobiety są różne...

PozdraV
J.

Absolutnie w 100% jestem przekonany, że będzie :):):)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 14.07.2006 21:24

Cayman napisał(a):Absolutnie w 100% jestem przekonany, że będzie :):):)

Czyli reprezentuje typ "fitness". I bardzo dobrze! Typ "panienka z okienka" zareagowałby inaczej... :wink:

PozdraV
J.

P.S. Rany boskie, człowieku, wyszalej się trochę pókiś młody, na ożenek przyjdzie jeszcze czas!!! :devil:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje