Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polwysep Peljesac - Orebic

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 15.07.2006 07:36

Jacunio napisał(a):
P.S. Rany boskie, człowieku, wyszalej się trochę pókiś młody, na ożenek przyjdzie jeszcze czas!!! :devil:

No racja bo jak sie wcześnie zaczyna to sie potem wcześnie kończy ... i potem się znowu zaczyna ;) Ale wszystkiego dobrego Cayman, są zawsze wyjątki :D :D ... a Chorwacja to ogólnie dobre miejsce na takie romantyczne chwile ....ja ganiałam z plecakiem 2 tygodnie w podróży poślubnej :twisted: :D :D
Bondkr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bondkr » 24.07.2006 14:06

[quote="Adura"]Witam
Wlasnie wrocilam z Orebica 16.06.-30.06., cena za osobe - 10euro, do dyspozycji apartament 3 pokojowy ( kazdy 2-osobowy), 3 lazienki, kuchnia, taras. Bylismy tam w dwojke - a to wszystko bylo dla nas! I tylko za 10 euro. Moze teraz bedzie drozej - sezon :(
Bylo bardzo cieplo i do plazy niedaleko.
Podaje namiary:
Sonja Trobok
Trstenicka 12A
Orebic

Naprawde polecam.[/quote]
Witam!
Też się wybieram za 2 tyg na Peljesac tylko do Trpanj.Mam w związku z tym pytanie-jakie na półwyspie są warunki do jazdy rowerowej?Zawsze zabieram rowery a słyszałem,że tam góry przeokropne.Uprzejmie proszę o odpowiedź.
Grzesiek z Krakowa
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 24.07.2006 18:44

Hi Bondkr :)

Jesli chodzi o ta jazde rowerowa to za duzo ludzi nie widzialam( raczej skuterki hehe) - moze dlatego ze bylo bardzo cieplo nio i jeszcze nie bylo tylu turystow. Ale ogolnie to gorki sa niezle - ja wchodzilam na Sv. Ilije, tam wjechac raczej sie nie da!

Na pewno sa jakies sciezki dla rowerzystow wiec radze rowerek zabrac, moze akurat. Nie umiem powiedziec gdzie takie sciezki, albo trasy rowerowe sa bo sie za tym nie ogladalam ale na pewno jezdzac ... zmeczysz sie hihi.

Milego wypoczynku - ale masz fajnie :) Ja tez mialam ale .... sie skonczylo i lez troche wylalam jak wracalam buuu!
Pojechalabym znowu, teraz, juz, zaraz!
Pozdro
Monika
Bondkr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bondkr » 25.07.2006 14:15

[quote="Adura"]Hi Bondkr :)

Jesli chodzi o ta jazde rowerowa to za duzo ludzi nie widzialam( raczej skuterki hehe) - moze dlatego ze bylo bardzo cieplo nio i jeszcze nie bylo tylu turystow. Ale ogolnie to gorki sa niezle - ja wchodzilam na Sv. Ilije, tam wjechac raczej sie nie da!

Na pewno sa jakies sciezki dla rowerzystow wiec radze rowerek zabrac, moze akurat. Nie umiem powiedziec gdzie takie sciezki, albo trasy rowerowe sa bo sie za tym nie ogladalam ale na pewno jezdzac ... zmeczysz sie hihi.

Milego wypoczynku - ale masz fajnie :) Ja tez mialam ale .... sie skonczylo i lez troche wylalam jak wracalam buuu!
Pojechalabym znowu, teraz, juz, zaraz!
Pozdro
Monika[/quote]
Witam pięknie :)
dzięki za info!
Też liczę,że nieco poroweruję.
Pozdro serdeczne!
radeksone
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) radeksone » 26.07.2006 16:22

Bondkr napisał(a):Też liczę,że nieco poroweruję.
Pozdro serdeczne!

Polecam ( jeśli jezdzisz po asfalcie ) wyprawe do wioseczki Crkvice, piekna droga, serpentyny ( sam nie wiem ile, ale różnica wysokości spora) a na samym dole urokliwa wioseczka i kapiel w małym porcie.
Jadac samochodem spotkałem tam trzech polaków na rowerkach ( 2 zaprawionych kolarzy i jeden ledwo dychajacy) humory wszystkim dopisywały. Stwierdziliśmy że droga akurat na rowery, bo serpentyny waskie (minąć się z samochodem można tylko czasami) i cała drogę "modlisz się" żeby z naprzeciwka nic nie jechało.

pozdrav
Ra
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje