Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Półwysep Pelješac, Korcula

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 09.06.2009 22:39

dasuch napisał(a):
... Wybór wspaniały...
.
Dzięki za wspaniałe zdjęcia, będę mógł spać spokojnie.
Cieszę się że skojarzyłeś apartament w którym będziemy mieszkać, z Twojego opisu wynika iż "nasz" domek nie leży blisko hotelu i zatłoczonej plaży - to dobrze bo tego najbardziej się obawialiśmy (sam apartament nie ma pochlebnych opinii, ale co tam ważne dobre towarzystwo i sama Chorwacja zrekompensuje nam wszystko).
Szukaliśmy małego miasteczka by nie było tłoczno, ale jednak by coś się działo (mam nadzieję że znaleźliśmy).

Aha, za odpowiedz zapraszam na ciepłą rakiję i zimnego arbuza :D
na deser Karlowacko :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2009 23:23

Piękne te fotki, bardzo piękne. Npisz pare słów czego nie wolno ominąć na Peljesac, ja tam jadę we wrześniu z żonką i córcia:) pozdrawiam i zapraszam na http://artc.jalbum.net/foto_galeria/fot ... index.html
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 09.06.2009 23:59

arturac napisał(a): i zapraszam na http://artc.jalbum.net/foto_galeria/fot ... index.html

NO no no nie powiem piękne pstrykadła, piękne :D
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 10.06.2009 07:18

gego napisał(a):Aha, za odpowiedz zapraszam na ciepłą rakiję i zimnego arbuza :D
na deser Karlowacko :lol:

Odwiedzę napewno, dzięki.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 10.06.2009 09:18

Dasuch ktoredy jedziesz z Bytomia do Trpanj ?ja pojade z siemianowic do Zwardonia przez Banska Bystryca nie wiem czy to dobry plan
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 10.06.2009 11:23

To "moja" trasa:

http://www.tinyurl.pl?NY3t0YY9

Za autostrady płacę w Słowacji i w Chorwacji.

Sprawdzona trzy razy jechałem ją w okolice Zadaru dokładnie do Starigrad Paklenica (z Rybnika 965km.), czasowo różnie
najkrócej 10,5 godziny,:D
najdłużej 13 godzin :?
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 10.06.2009 12:24

adikos napisał(a):Dasuch ktoredy jedziesz z Bytomia do Trpanj ?ja pojade z siemianowic do Zwardonia przez Banska Bystryca nie wiem czy to dobry plan

Każdy jedzie jak uważa. Czy Twój plan jest dobry? Może tak, ja jadę inaczej. Przekraczam granicę w Cieszynie, (dojazd do Zwardonia jest trochę uciążliwy ze względu na roboty) następnie kieruję się na Cadca, Żylinę i Bratysławę. Przez Węgry trasą E65, granica w Letenye i dalej już autostrada. Zastanawiam się czy w tym roku jechać przez góry tzw "starą trasą" ze względu na widoczki. Poszukaj na forum, jest wiele opisów tras dojazdowych. Napewno wybierzesz dla siebie właściwą. Pozdrów Trpanj, ja tam będę w sierpniu.
A z Siemianowic do Zwardonia przez Bańską Bystrzycę to cholerne koło :D
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 10.06.2009 22:58

dzieki Dasuch o to mi chodzilo a takie kolo to nie kolo jak ja jade z uk to tyle kilosow w te czy w te to pikuś :D pzdr
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 08:59

adikos napisał(a):...a takie kolo to nie kolo jak ja jade z uk to tyle kilosow w te czy w te to pikuś :D pzdr

No tak, niewielka różnica. Chodziło mi jednak oto, że z Siemianowic do Zwardonia jest około 120 km, i wcale się nie jedzie prze Bańską Bystrzyce, która jest na Słowacji. :D
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 11.06.2009 11:18

:) taa ale wyznaczylem sobie trase z siemcow przez Banskiej Bystricy , Budapeszt,Letenye,Zagreb,Split do Trpanj wyszlo mi 1298 km i 16 godz jazdy podroz rozloze na 2 dni chce ominac slowenie przenocowac w Letenye , no i zeby trasa byla widikowa a ze jade w tamte strony pierwszy raz wiec jest to metoda prob i bledow :) zreszta kazda droga jest dobra ktora prowadzi do celu :) mysle ze spotkamy sie na miejscu
(patrz czarny focus na siemianowickich numerach )pozdrawiam :D
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 11:47

adikos napisał(a):...mysle ze spotkamy sie na miejscu...

będzie miło, w jakim terminie będziesz w Trpanji?
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 11.06.2009 11:50

od 10/08 do 20/08 mozliwe ze przedluze ,28/08 musze byc w uk tak wiec pozostanie troche czasu :)
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 12:00

No to jest szansa na wspólne piwko. Jestem w Trpanji od 15.08 (patrz srebrny Nissan Primera kombi z bytomską rejestracją :D )
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 11.06.2009 13:29

I kolejna porcja moich fotek z półwyspu...Trpanij i Duna :D Dla osób które będą wypoczywać na Peljesac, polecam zajrzeć choć raz na Dunę, opuszczone miejsce, kilka domów i można się delektować ciszą natury... a co najważniejsze morze i góry stoją otworem :wink:

w drodze...
Obrazek

Trpanij
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Duna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 14:20

Super zdjęcia, mnie udało się zrobić podobne w miejscowości Duba Pelješka :D

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Półwysep Pelješac, Korcula - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies