napisał(a) dasuch » 09.06.2009 19:31
gego napisał(a):dasuch napisał(a):gego napisał(a):Tym bardziej iż w tym roku jedziemy na półwysep pierwszy raz.
I to do tej samej miejscowości i w tym samym terminie co ja, tylko że ja już drugi raz na Pelješac.
NOO jo sie pytom kaj je tyn górnik z kopalni BYTOM
Witam ziomala
Czy możesz coś więcej napisać o tym miasteczku (czy dużo turystów, jakie warunki na miejscowej plaży, czy są jakieś sklepy, kawiarnie.....w ogóle wszystko)
Możę znasz ten apartament gdzie my jedziemy.
Jak długo się tam jedzie (jedziesz do końca autkiem czy promem?
O której wyjeżdzasz?
Literatem nie jestem i nie potrafię tak ślicznie i z humorkiem jak inni opisywać swój urlopowy wyjazd.
Nie jest to zatem opis pobytu lecz odpowiedź na Twoje pytania.
Pierwszy pobyt w Chorwacji to miejscowość Trpanj. Nie ja wybierałem miejscowość tylko moi przyjaciele, którzy Chorwację znają od lat. Wybór wspaniały.
Przepiękna mała miejscowość, w której jest wszystko o co pytasz. Są sklepy, kawiarnie itp. Przy domu, w którym mieszkasz jest dojście do morza z płyt betonowych, ale kilkadziesiąt metrów dalej plaża żwirowa bliżej portu. Małym spacerkiem dojdziesz do plaży w ślicznej zatoczce, obok której możesz zażyć kąpieli błotnej.
A jeśli zdecydujesz się na kilka kilometrów jazdy samochodem (około 8 km) to znajdziesz jedną z piękniejszych plaż -Divna. Tego widoku nie potrafię opisać. To trzeba zobaczyć.
A zawsze dla ochłody pamiętaj o .....
Co do jazdy, to ja jadę z przerwą na nocleg na południu Węgier. Na półwysep dojeżdżam do samego końca samochodem. Czas oczekiwania na prom może być dłuższy niż jazda, no i koszt większy.
Pozdrawiam