Paweł BB napisał(a):Wybieraliśmy się już kilka razy na szczyt i jakoś nie wyszło. Niestety trzeba rano wstać, a wieczory są takie długie Gratulujemy!
ttom napisał(a):Piękne te dwa pierwsze mroczne zdjęcia... Skąd zaczyna się pieszy szlak na Sv. Ilja i ile zajmuje wyprawa tam i z powrotem.
batmi napisał(a):ttom napisał(a):Piękne te dwa pierwsze mroczne zdjęcia... Skąd zaczyna się pieszy szlak na Sv. Ilja i ile zajmuje wyprawa tam i z powrotem.
Ja ruszyłem od klasztoru franciszkanów o godz.około 6:40 i było to za późno...na szczycie byłem o 9.Widoki podziwiałem do 10:15 i na dole byłem o 11:30.Trzeba jeszcze dodać ze szedłem sam swoim tempem...Szlak jest dosyć dobrze oznaczony ale naprawdę trzeba brać poprawkę na upał jaki robi się po godz.9... Wycieczkę na szczyt polecam,te widoki...
batmi napisał(a):Klasztor jest na zboczu góry i jest widoczny z okolic.Jak się jedzie w stronę Kuciste z Orebica kreci się w lewo,jest tablica informacyjna...
ttom napisał(a):batmi napisał(a):Klasztor jest na zboczu góry i jest widoczny z okolic.Jak się jedzie w stronę Kuciste z Orebica kreci się w lewo,jest tablica informacyjna...
Czy to ten kościółek, pięknie oświetlony w nocy, skąd można podziwiać jak na dłoni miasto Korćula ? Za koścoiołem jadąc od Orebić jest polna droga, czy to jest początek szlaku (muszę Cię trochę pomęczyć )
Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie