Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gratulacje, santosz! Kolejny dowód, że Istria to piękna kraina, warta zobaczenia i zwiedzenia. Mam pytanie: czy mustrując się na statek Klinica w Rabacu wykupywałeś bilety wcześniej, czy można z marszu, bezpośrednio przed rejsem?. Będę na Istrii w czerwcu i już ostrzę sobie zęby na ten rejs po Twojej super relacji. Dzięki wielkie!
bilety zakupilismy dzien wczesniej, rejsy byly w poniedziałki, srody i piatki, my zakupilismy we wtorek a srode popłyneliśmy, wykup biletów musi być wczesniej bo nie dostaniesz biletów w dniu wyjazdu, ta wycieczka jest naprawdę atrakcją, poza tym dzień wcześniej jeszcze sie trochę potargowalismy i zbilismy trochę z ceny - targowanie się z właścicielem to czysta przyjemnośc i kupa śmiechu
Dzięki za odpowiedź i kolejne pytanie, jeśli można: cena 200 zł, którą podałeś w relacji dotyczy dwóch osób za cały rejs łącznie z poczęstunkiem i gdzie można kupić bilety? Dzięki za odpowiedź
santosz napisał(a):Istria jest naprawdę piękna choc osobiscie wolę bardziej górzyste tereny, z checią wybrałbym się na wyspy Brunji, podobno jest tam pięknie.
Poszukałem i znalazłem Twoje archiwum. Mam pytanie:
jaka może być przyczyna, że w 90% wklejanych przez Ciebie zdjęć pokazany jest napis "zdjęcie chwilowo niedostępne". Czy to może być brak jakiejś funkcji w moim komputerze?
Zdjęcia wklejane przez innych wyświetlają się w 100% prawidłowo.
Witam znów po krótkiej przerwie spowodowanej pracą, widzę ze abonament na fotosiku wygasł, przepraszam wszystkich - jutro oplace i za kilka dni powinno być ok - wtedy dopieszcze moją bardzoo długooo pisana relację. jeszcze raz przepraszam i prosze o jeszcze trochę cierpliwości.
Witaj <santosz>.
Nie wiedziałem, że to zależy od abonamentu na "fotosiku".
Nie miałem zamiaru narażać Cię na koszty.
Na marginesie konkluzja; czy wszyscy inni, którzy wklejają swoje zdjęcia na przykład na swoich blogach też opłacają abonament?
Tak czy siak, teksty Twoich linków są na tyle "obrazowe", że nadal będę się na nich wzorował i szukał uroczych i odludnych miejsc w Chorwacji na 2011 r.
Pozdrawiam; M
Czas na wycieczkę do WENECJI!
trudno opowiadać o przepieknej Wenecji pozwólcie wiec ze komentarze beda wyłącznie informacyjne a głos oddam fotografiom
CANALE GRANDE
Weneckie MZK
boczne odnogi głównego traktu
i znów canale Grande
A to już słynne maski weneckie
Pałac Dożów i Plac swiętego Marka - najsłynniejszy Plac Wenecki
Wg mnie to cud architektury
Inne zabytki Wenecji są rownie wspaniałe
A na zakończenie
Jeden dzień to zdecydowanie za mało na Wenecję, zobaczyłem tylko małą część a i tak jestem zafascynowany - kiedyś tam wrócę
No to ostatni dzien pobytu, nie był tak słoneczny jak poprzednie, złapał nas nawet deszcz ale załamanie nie było długotrwałe - wybralismy się więc do Rijeki. Po drodze mieliśmy Plomin i to jego postanowiliśmy zwiedzic najpierw.
Tego goscia zastaliśmy w Plominie
A to nie wiem czyja reka
przy tej wieży powyżej znajduje sie super punkt widokowy na port w Plominie i wejscie do zatoki
Na zdjeciu powyżej żona stoi na małym pagórku, kiedy go obszedłem na dole zobaczyłem małe okienko, zajrzałem ale było tak ciemno ze nic nie zobaczyłem, poprosiłem kolege żeby zrobił aparatem w ciemności zdjecie, z błyskiem coś wyjdzie...
OTO CO ZOBACZYLISMY - WCIĄŻ NIE WIEM CO MAM O TYM MYŚLEĆ/
Droga do Rijeki nie była już taka ciekawa
A to już Rijeka - nigdy nie widziałem tak zakorkowanego miasta!!!
A tak wygląda Lovran - miescowość nadmorska dla baaardzo bogatych turystów
A to mi sie spodobało najbardziej
pozdrawiam
Ogólnie pobyt baardzo udany, dlatego czekam z niecierpliwoscią bo za trzy dni wyruszamy na Ciovo