espeso napisał(a):witam
czy jest jakaś strona z autostradami w BIH? coś jak w CRO najchętniej ceny trasy itd
Znam tylko jakieś 3 km autostrady w BiH więc nie spotkałem w necie super kalkulatora.
espeso napisał(a):witam
czy jest jakaś strona z autostradami w BIH? coś jak w CRO najchętniej ceny trasy itd
kulka53 napisał(a):espeso napisał(a):witam
W BiH jest jeden odcinek autostrady, z Sarajeva na północ w kierunku Zenicy. Przejazd to coś koło 1 euro
Ale trochę więcej niż 3 km da radę pojechać
wewior napisał(a):Ja jadę z okolic Cieszyna pod koniec tygodnia i jako że najpierw do Dubrovnika to też zastanawiam się nad przejazdem przez BiH (może zwiedzilibyśmy Sarajevo przy okazji).
Jednak gdzie wpisuję trasę w mapach to zawsze zaleca przejazd autostradami, tzn przez całą Chorwację (czyli trochę na około) zamiast przez BiH.
Marsallah napisał(a):Bośnia (i parę innych krajów) nie są objęte międzynarodowymi mapami, wyznaczając trasę nie pokierują Cię przez Neum, ale się tym nie przejmuj. Przygotuj papierową mapę, zieloną kartę i w drogę!
Adam Sz. napisał(a):Ogólnie przez BiH są dwie drogie (Mostar lub Sarajevo). Obie ładne. wybór należy do Ciebie Z tym, że zaplanuj sobie przejazd przez dzień - noca nie ma sensu pchać sie krętymi, górskimi drogami. I w dodatku nic nie zobaczysz ...
kaszubskiexpress napisał(a):Ja pojechałbym od Sarajeva do Brod - Hum, potem wzdłuż bajkowego Pivsko Jezero, do Niksica, potem w prawo do Tribinje i już jesteś na miejscu.
Pusta droga a widoczki pikne.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi