Dr Seselj napisał(a):Po otwarciu w ubiegłym roku autostrady M6 z Budapesztu do Mohacza, warto wybrać się tą drogą - granica H/HR Udvar/Beli Manastir zawsze pusta, następnie Osijek, autostrada A5 do węzła Velika Kopanica, kawałek A3 na wschód do zjazdu na Slavonski Samac i dalej M17 na Zenicę.
slaweek napisał(a):Myślę zrobić postój w BiH (będę wdzięczny za namiar) i chciałbym dotrzeć w okolice Dubrownika rano tak by mieć czas na poszukiwanie.
PS. Proszę o informację o bezpieczeństwie na górskich drogach BiH.
Masz rację wracałem tą trasą z Mlini z uwagi na to że chcieliśmy jechać do Medjugorie.Super trasa wspaniałe widoki ale jeżeli ktos nie ma doświadczenia w jeżdzie po górach to tylko w dzień odradzam nocny przejazd.Ja lubię tą trasę można dość ostro pojechać Trasa przez Austrię to bulwarówka.slaweek napisał(a):Fajnie temat się rozwija. Myślę, że dla jadących do Dubrownika kierunek przez BiH jest całkiem całkiem.
mkm napisał(a):slaweek napisał(a):mkm napisał(a):Generalnie jest bezpiecznie , ale trzeba uważać na spadające z góry odłamki skalne,szczególnie gdy pojedziesz wzdłuż Vrbasu ... nie wszędzie są zabezpieczone zbocza ... Ale widoki z całą pewnością rekąpensują uczucie strachu
kurcze tego się obawiałem. Teraz nie wiem czy żonę przekonam na drogę przez BiH
Nic jej na razie nie mów ... Niech to będzie niespodzianka
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi