Iwona75 napisał(a):Czytasz w moich myślach Robercie....
Zabrzmiało , dokładnie tak , jak chciałam.....Dziękuję.....
Poprzez te zdjęcia łatwo było zaglądnąć do Twojej duszy...
CROberto napisał(a):Iwona75 napisał(a):Czytasz w moich myślach Robercie....
Zabrzmiało , dokładnie tak , jak chciałam.....Dziękuję.....
Poprzez te zdjęcia łatwo było zaglądnąć do Twojej duszy...
Iwona75 napisał(a):Pierwsze to Wzgórze Gosań.
Jest to najwyższe wzniesienie polskiego wybrzeża ( 95 m.n.p.m.)
Podejście nie jest trudne (ok.300 m ) , warto dotrzeć na szczyt , aby podziwiać panoramę Zatoki Pomorskiej.
Lidia K napisał(a):Iwona75 napisał(a):Pierwsze to Wzgórze Gosań.
Jest to najwyższe wzniesienie polskiego wybrzeża ( 95 m.n.p.m.)
Podejście nie jest trudne (ok.300 m ) , warto dotrzeć na szczyt , aby podziwiać panoramę Zatoki Pomorskiej.
Hmm, ja byłam wyżej.
"Rowokół - wzgórze polodowcowe o wysokości 114,8 m n.p.m. na Wybrzeżu Słowińskim, w woj. pomorskim, w powiecie słupskim, w gminie Smołdzino, w odległości 6 km od morza " Z togo co wyczytaliśmy z tablicy informacyjnej to właśnie Rowokół jest najwyższym wzgórzem na polskim wybrzeżu.
Przed sezonem byłam tylko raz w czerwcu. Nigdy nie zapomnę jak lodowaty jest Bałtyk.
Czasami dopada mnie za nim tęsknota. Ale tylko gdy oglądam zdjęcia białych grzybów. Tak jak u Ciebie. Mogłabym pojechać na jeden dzień. Posiedzieć od świtu do nocy na przełomie lipca i sierpnia pod warunkiem, że morze będzie już ciepłe, bez zielonych i brunatnych glonów, nie będzie wiało piaskiem w oczy a na morzu będą duże fale. Ostatni raz kiedy byliśmy nad polskim morzem w Dębkach przez 17 dni w pierwszej połowie sierpnia był sztorm co się latem chyba raczej tak długo nie przytrafia. Po takich pechowym zmarnowanym urlopie zmieniliśmy kierunek na południe.
Pozdr
Lidia
JoannaG napisał(a):Moje dzieciaki na szczęście mają więcej cierpliwości podczas zwiedzania, a może marudzenie przychodzi z wiekiem