Jedziemy do Chorwacji
Patrzymy po drodze .... Tablice rejestracyjne słowackie, słoweńskie, węgierskie, austriackie. No, Austria nawet jeszcze lepsza. U Czechów natomiast tego nie zobaczymy. Jest tak, jak w Polsce
Wjeżdżamy do Chorwacji i patrzymy na tablice rejestracyjne chorwackie. .... Jest

Spotykamy jakaś niemiecką brykę... Tak jak Austriacy, jeszcze lepsi
I o co mi tu chodzi ?? Już pewnie wszyscy wiedzą ?? Małe godło państwowe, wciśnięte na tablicy, pomiędzy litery, a cyfry...
Mi się to podoba

A jak wszyscy wiedzą, Niemcy i Austriacy, to noszą na tych swoich tablicach nawet herby swoich landów... Taka Austria, widzimy czerwony herb z białym krzyżem ... Już wiemy, Wiedeń ...A jakiś zachodni land czarny gryf na żółtym polu...
W zasadzie, komu to potrzebne, że gość jest z Wiednia, albo z zachodniego landu ?? ..... Ale oznacznik jest ....I wizualnie ładnie to wygląda ...Ok
Niemcy, to samo, herby landów na tablicach rejestracyjnych .... No i wiele państw, tu wymienionych i innych to samo ... Małe godła państwowe na tych tablicach rejestracyjnych
A w Polsce się jakoś zapomniało

A o tablicach rejestracyjnych nie pomyśleli

I teraz, co by tu można było zrobić ?? Oczywiście, nie wymieniać, bo by zaraz poszła fama, że znów jakiś szwagier dostał kontrakt życia

Ale może wprowadzać sukcesywnie w nowych tablicach rejestracyjnych ?? Szykuje się zmiana oznaczeń na tablicach rejestracyjnych.. Wyczerpuje się możliwość kombinacji literowo cyfrowych. To może wtedy ?? Na marginesie, Warszawa ma mieć początkową literę "A" (tego jeszcze nie było w polskich tablicach rejestracyjnych)... Ktoś ma nosić "XD".... jeszcze się nic nie stało, a już są podśmie//ujki w necie

I tyle... I ktoś teraz powie, .... no panie pierdoła to jakaś. Nie masz pan większych zmartwień ??

I w ogóle byśmy nie przegięli z tymi narodowymi akcentami i chcieli znów coś udawadniać za tą zagramanicą ?? .... Bo większość państw w Europie tak ma. I to od dawna

A w elektryku, na jasno zielonej tablicy, tez by się ładnie komponowało ....Może i nawet ładniej

Uwaga. Chyba jestem pierwszy w Polsce, z tą propozycją

.....