MariuszLo napisał(a):Na falach długich I program Polskiego Radia (225 kHz) słychać było w zeszłym roku nawet na campie Rudine w Orasacu (pod Dubrownikiem). Rzeczywiście tylko wieczorem.
niezawodny napisał(a):MariuszLo napisał(a):Na falach długich I program Polskiego Radia (225 kHz) słychać było w zeszłym roku nawet na campie Rudine w Orasacu (pod Dubrownikiem). Rzeczywiście tylko wieczorem.
Przypomniały mi się "stare dobre czasy" komuny kiedy na specjalnym sprzęcie łapało się Wolną Europę i Głos Ameryki. Widać trzeba będzie odszukać w piwnicy ten sprzęt żeby teraz posłuchać na wakacjach Głosu Ojczyzny Nic się nie zmieniło...
Też mnie to zawsze dziwi że w HR nie da się posłuchać polskiego radia. Mamy XXI wiek, ludzie 50 lat temu byli na księżycu i była transmisja TV na żywo a Poska nie jest w stanie dla swych obywateli zapewnić łączności radiowej nawet w Europie...
rich72 napisał(a):w d..... mam łączność z Kaczogrodem - polskie radio bądź TV jest ostatnią rzeczą o której marzę w trakcie urlopu w Cro.
niezawodny napisał(a):MariuszLo napisał(a):Na falach długich I program Polskiego Radia (225 kHz) słychać było w zeszłym roku nawet na campie Rudine w Orasacu (pod Dubrownikiem). Rzeczywiście tylko wieczorem.
Przypomniały mi się "stare dobre czasy" komuny kiedy na specjalnym sprzęcie łapało się Wolną Europę i Głos Ameryki. Widać trzeba będzie odszukać w piwnicy ten sprzęt żeby teraz posłuchać na wakacjach Głosu Ojczyzny Nic się nie zmieniło...
rich72 napisał(a):Też mnie to zawsze dziwi że w HR nie da się posłuchać polskiego radia. Mamy XXI wiek, ludzie 50 lat temu byli na księżycu i była transmisja TV na żywo a Poska nie jest w stanie dla swych obywateli zapewnić łączności radiowej nawet w Europie...
w d..... mam łączność z Kaczogrodem - polskie radio bądź TV jest ostatnią rzeczą o której marzę w trakcie urlopu w Cro.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi