Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ?

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 17.03.2008 15:06

Czy macie może namiary na jakieś ciekawe miejsce nad naszym prawie tak pięknym jak chorwackie morzem ? (nasz Bąbel ma rok). Z góry dziękuję.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.03.2008 16:48

Wisełka, a w zasadzie jej skrajna część e kierunki Dziwnowa. Jeden mankament to 1,5km na rowerach przez przepiękny park krajobrazowy.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 18.03.2008 08:04

Polecam Ci Białogórę, niedużą miejscowość położoną między Dębkami a Lubiatowem, a szerzej między Karwią a Łebą :)

Byłem tam 2 razy w czerwcu i wtedy jest całkiem prawie pusto, jedyni wypoczywający to właśnie rodziny z małymi dziećmi. Do plaży jest co prawda około kilometra, ale masz do wyboru asfaltową wąską drogę (zamkniętą rzecz jasna dla samochodów) i piękną dróżkę przez las, rezerwat przyrody.

Piękne okolice, dookoła lasy, niedaleko na wydmy w Łebie, tereny Słowińskiego PN, można też podjechać na Hel czy nawet do Gdańska pozwiedzać :D

Byłem TU w 2006 i TU w 2005, ale w czerwcu można śmiało jechać w ciemno
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.03.2008 09:04

polecam Pogorzelicę kolo Rewala i Niechorza . Duzo malżeństw z dziećmi - szeroka plaża , lagodne zejście do morza i Wroclawia dogodny dojazd.
Miejscowość kolonijna ale o 9.00 miasteczko sie wyludnia i jest blogi spokój
. Blisko do Wolińskiego Parku Narodowego - idealnego na piesze i rowerowe wędrówki
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 18.03.2008 09:18

A ja polecam Łebę, bo jest bardzo blisko do morza a i ceny są dużo niższe i baza hotelowa do wyboru!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.03.2008 11:07

MWN napisał(a):A ja polecam Łebę, bo jest bardzo blisko do morza a i ceny są dużo niższe i baza hotelowa do wyboru!

Poza tym naćpana i narąbana mlodzież z calej Polski na mega polach namiotowych i ten subtelny zgielk i ryk wieczorami i w nocy. :roll:
Jeżeli ktoś lubi.... 8)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.03.2008 11:27

Każdy ma coś innego :wink: Polecam Chłapowo pomiędzy Władysławowem a Jastrzębią Górą. Najbardziej na północ wysunięta część wybrzeża polskiego. Do morza 10 minut spacerkiem, za to cisza i spokój. Tylko po co skoro jest Cro :wink:
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 18.03.2008 11:33

Rysio napisał(a):Tylko po co skoro jest Cro :wink:

No właśnie to mnie zastanawia od początku tego wątku.
Byłam w cro z roczną a następnie 2 i 3 letnią małolatą.
Kamienie nie włażą dziecku we wszystkie możliwe otwory, wiatr nie urywa mu głowy, ciepła woda nie naraża na zapalenia dróg moczowych, pogoda zapewnia spędzanie wakacji na powietrzu a nie w szczelnie zamkniętym pokoju.
Ustronne, kameralne plaże zapewniają ciszę w cieniu pinii jak małolata chciała pospać. A koszt pobytu taki sam.
Brrrrrr może mam jakieś skrzywienie - ale chyba moje dziecko ma marne szanse na poznanie Bałtyku z bliska.
Pozdrawiam,
Aśka
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 18.03.2008 11:47

FUX napisał(a):
MWN napisał(a):A ja polecam Łebę, bo jest bardzo blisko do morza a i ceny są dużo niższe i baza hotelowa do wyboru!

Poza tym naćpana i narąbana mlodzież z calej Polski na mega polach namiotowych i ten subtelny zgielk i ryk wieczorami i w nocy. :roll:
Jeżeli ktoś lubi.... 8)

NIE w czerwcu! Jesli tego nie napisałem to sorry! Własnie w czerwcu (kiedy jade) za sasiadów mam młode mamy z jeszcze młodszymi dziecmi lub ich babcie z maluchami. NIGDY nie byłem w lłikpcu a w sierpniu dopiero w drugiej połowie. Zresztą mafia też o tym wie i "pracują" głównie w lipcu. Również panieny w poszukiwaniach jadą tylko w lipcu.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.03.2008 12:08

Jeśli nie zdecydujesz się na Adriatyk,to polecam z czystym sumieniem Jarosławiec, mimo iż troszkę się rozrósł od czasów mojego dzieciństwa to i tak pozostał stosunkowo kameralną miejscowością, możesz poszukać również kwater w pobliskim Rusinowie, tylko wtedy do morza nie 20 ale 500 do 1000 metrów
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 18.03.2008 12:30

Dzięki. Widzę że sporo osób poleca okolice Łeby i Jastrzębiej Góry, chyba trzeba się mocno nad tym kierunkiem zastanowić.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.03.2008 12:36

Zastanowić to się powinieneś generalnie nad kierunkiem, tyle że świata :wink: W Cro masz gwarancję że maluszek się popluszcze, nad polskim morzem te szanse są bliskie zeru, chyba że w ramach przystosowania zamkniesz go na miesiąc przed urlopem w lodówce :wink:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 18.03.2008 13:36

Łukasz Darowski napisał(a):Dzięki. Widzę że sporo osób poleca okolice Łeby i Jastrzębiej Góry, chyba trzeba się mocno nad tym kierunkiem zastanowić.

Tale że w Jastrzębiej Górze mieszkasz w mieście a plaża ma 1,5 szerokości. Polecane zwłaszcza dla spokoju i małych dzieci. Gratuluję pomysłowości!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.03.2008 13:42

RAZ :!: byłem w J.G. z synem jeszcze w wózku :? NIGDY WIĘCEJ :!: Katastrofa, no chyba że jesteś macho i lubisz oprócz dziecka nosić cały sprzęt na plecach lub przed sobą schodząc na plażę po stukilkudziesięciu stopniach schodów :twisted: ... masochista życzę powodzenia w J.G. Nie wybieraj się tam z rocznym dzieckiem bo urop masz przesr..... ykhm zepsuty :lol: Ewentualnie Stegnę mogę polecić. Woda czysta w miarę (8O - co ja piszę w porównaniu z Jadranem :?: :oops: ) i w miarę płasko do plaży choć też są wydmy i kilkanaście schodków do piasku i 8O zimnej wody brrrrr.....

Pozdrav :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.03.2008 13:49

Jeżeli już rzeczywiście musisz nad Bałtyk , to tylko do Poddąbia :D , między Ustką a Rowami .
Następna strona

Powrót do Polska

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies