Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ?

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.02.2012 18:08

Parę miesięcy temu poznałem Faceta, którego kręci pływanie kajakiem.

Wśród gór lodowych na Antarktydzie.
Gość pod 70-kę...

:wink:
Gajus.ems
Cromaniak
Bałtyk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 28.02.2012 18:44

No cóż ... moi szanowni koledzy z forum R i A z całą pewnością nie są osobami konfliktowymi ( ja też raczej nie), dzięki Fux za próbę" mediacji" (szacun). Pozostaniemy przy swoich zdaniach.
Proszę aby w tym wątku pominąć już różnicę zdań pomiędzy R, A , G i wypowiadać się merytorycznie zgodnie z intencją autora.
GAJUS
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 28.02.2012 19:34

Jeszcze dla rozładowania atmosfery: Wakacje nad polskim morzem ;)

A żeby było merytorycznie. Nad polskim morzem nie byłem parę ładnych lat, ale pamiętam, że kiedyś podobało mi się w okolicach Pogorzelicy i Pobierowa. Tyle że to było przed Cro, więc nie wiem, jak wypadłyby te okolice teraz. W sumie to kusi mnie powrót nad Bałtyk, ale nie kosztem Cro.

Piszesz, że do Dalmacji za daleko. Skoro tak uważasz, to może warto przemyśleć wyjazd np. na wyspę Krk. Ja jestem wielbicielem Dalmacji, ale Krk też jest całkiem, całkiem, a z Oświęcimia dojedziesz w 10 godzin (tylko godzina różnicy w stosunku do jazdy do Kołobrzegu). Czasy wg googlemap.

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważnie nad Bałtykiem, nawet nie ze względu na urodę, ale na pogodę. Nad Bałtykiem chyba dość trudno znaleźć coś fajnego w ciemno, więc musisz rezerwować. Jeśli trafisz na pogodę, będzie OK, ale zdarzają się przecież deszczowe całe turnusy... Loteria, a urlopu chyba trochę szkoda...
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 29.02.2012 07:06

Co ja tu widze,przeciez to istna burza i sztorm jezeli chodzi o watek i przebieg rozmow.Cro to dla mnie istny raj ale Baltyk ma jedna niezaprzeczalna wartosci -jod.Troche sie zawiodlam ze zamiast jakis fajnych wskazowek/porad to Panstwo rozwodza sie nad 'beltykiem'.Moje zdanie jest takie ze Cro to idealne miejsce na wakacje ale nie kala sie do wlasnego gniazda i Baltyk tez na swoj urok.To co Mazury cud natury tez jestdo niczego bo wilgoc moze lac i byc zimno no i jeszcze te KOMARY!? Bardzo dziekuje Lidi i Krzysztofowi i mam nadzieje ze albo 'kaltyki'zamilkna albo cos doradza. Wszystkich pozdrawiam:)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 29.02.2012 07:22

zosia2005 napisał(a):Co ja tu widze,przeciez to istna burza i sztorm jezeli chodzi o watek i przebieg rozmow.Cro to dla mnie istny raj ale Baltyk ma jedna niezaprzeczalna wartosci -jod

Adresów kwater prywatnych to ja nie podam, bo w naszym wypadku to przeważnie korzystamy z pensjonatów/hoteli.
Ale odwiedzamy Bałtyk przeważnie wiosną lub zimą.
Najczęściej jest to Świnoujście ... bo w maju do Ahlbecku można wpaść na świetne szparagi, a zimą to Darłówko ... bo spokojnie i jodu dużo ! 8) :)

Pozdrawiam.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 29.02.2012 07:48

Witaj Zosiu :lol: .
Znam fajny domek na działce , ale w innym rejonie niż szukasz.
Jeżeli zainteresuje Cię rejon Łeba, to napisz na GG lub podaj maila, to wyślę namiary na stronę www.
Pozdrawiam.
Jacek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 29.02.2012 08:06

Polecam malutką wioskę Pogorzelica a tam:
http://www.rozawiatrow.ta.pl/
oraz
www.dzafar.ta.pl
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 29.02.2012 13:09

Krzysztof i Lidia napisał(a):Jeśli koniecznie ma być Bałtyk to sprawdzony na własnej skórze Żółty Dworek

Bardzo fajny ośrodek, miła atmosfera, zajęcia dla dzieci, wieczorami dla... dorosłych :wink: i spokój. Niby reklamują się jako Mielno ale w rzeczywistości to Unieście... na szczęście.

SPRAWDZIŁAM i strona internetowa oraz oferta jest super.Jakie posiłki sewrują? Faktycznie trochę pod dzieci? DZIEKI!
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 29.02.2012 14:10

zosia2005 napisał(a):
Krzysztof i Lidia napisał(a):Jeśli koniecznie ma być Bałtyk to sprawdzony na własnej skórze Żółty Dworek

Bardzo fajny ośrodek, miła atmosfera, zajęcia dla dzieci, wieczorami dla... dorosłych :wink: i spokój. Niby reklamują się jako Mielno ale w rzeczywistości to Unieście... na szczęście.

SPRAWDZIŁAM i strona internetowa oraz oferta jest super.Jakie posiłki sewrują? Faktycznie trochę pod dzieci? DZIEKI!

Posiłki.... :D do wyboru, do koloru. Śniadania i obiadokolacje w formie szwedzkiego stołu. I jeszcze desery z własnych wypieków. Wieczorami ogniska, grille. Właściciele stwarzają rodzinną atmosferę. Plaża bliziutko, choć niestety trzeba przejść przez ulicę, ale duża, luźna i daleko od tłumów Mielna. Jedyna sprawa z którą właściciele ośrodka nie zawsze sobie radzą to... pogoda :lol:

Pozdrawiam.
Krzysztof
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 29.02.2012 14:22

Pakować się i z Oświęcimia TYLKO do Chorwacji - Istria -Pag dojedziesz szybciej niż nad nasze morze. Podróż nocą, dziecko śpi , a rano jesteś na miejscu. Pogoda gwarantowana, ciepłe morze, lazurowa woda. Po 9 razach w Chorwacji tez tęskniłam za naszym morzem i się dosłownie przejechałam. Z 2.5 letnia wnuczką - marne drogi, zimno i deszcz - nawet się kąpać nie dało - nigdy więcej Bałtyku. W tym roku mam nadzieję Chorwacja - oczywiście z wnusią.
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 29.02.2012 21:22

mariusz-w napisał(a):
zosia2005 napisał(a):Co ja tu widze,przeciez to istna burza i sztorm jezeli chodzi o watek i przebieg rozmow.Cro to dla mnie istny raj ale Baltyk ma jedna niezaprzeczalna wartosci -jod

Adresów kwater prywatnych to ja nie podam, bo w naszym wypadku to przeważnie korzystamy z pensjonatów/hoteli.
Ale odwiedzamy Bałtyk przeważnie wiosną lub zimą.
Najczęściej jest to Świnoujście ... bo w maju do Ahlbecku można wpaść na świetne szparagi, a zimą to Darłówko ... bo spokojnie i jodu dużo ! 8) :)

Pozdrawiam.

To nic, hotel /pensjonat sprawdzony i godny polecenia tez byłby fajny!:)
kaszubskiexpress
Weteran
Re: POLSKA- zachodnie WYBRZEŻE- wypoczynek rodzinny

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.03.2012 09:19

zosia2005 napisał(a): DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE SUGESTIE :)!

Trasa na gdańskie wybrzeże ma spory plus. Do Łodzi spoko, później 150km A1 a potem obwodnicą 40 km. Tzn więcej niż połowa trasy przyzwoicie.

Od Helu do Karwi jest zylion kwater w różnym standardzie, z Jastarni i z Helu pływają taksówki wodne do Gdyni, Sopotu i Gdańska, więc zawsze można sobie pospacerować po 3mieście.

Pozdrawiam.

8)
rysiek_r74
Cromaniak
Re: Bałtyk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 02.03.2012 10:33

Gajus.ems napisał(a):Sam osobiście od 12 lat spędzam wakacje w CRO ale co roku tęsknię za Bałtykiem.

Ja jeździłem zawsze nad nasz Bałtyk, ale od dwóch lat spędzam wakacje w Cro. Ale żeby nie tęsknić za naszym morzem, to w ferie z rodzinką na tydzień jeżdzimy nad nasz Bałtyk.
Przynajmniej w okresie zimowym nie ma korków po drodze, tłoku na plaży, morze też zimne, a ubrania prawie takie same jak latem.
Darraz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darraz » 04.03.2012 08:27

http://www.morze-miedzywodzie.cba.pl/

Polecam - miejscowość spokojna, plaża niedaleko i bardzo szeroka - idealne miejsce do pobytu z dziećmi. Przesympatyczni gospodarze.
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 04.03.2012 16:52

Darraz napisał(a):http://www.morze-miedzywodzie.cba.pl/

Polecam - miejscowość spokojna, plaża niedaleko i bardzo szeroka - idealne miejsce do pobytu z dziećmi. Przesympatyczni gospodarze.

Fajne kwatery a czy jest dostęp do kuchni/aneksu kuchennego żeby coś przygotowac dzieciom?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone