Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ?

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.04.2008 21:42

MTG napisał(a):Jak Bałtyk to proponuję wyspę Wolin, a ściślej mówiąc Wisełkę. Jest to spokojna, rodzinna miejscowośc, plaze są szerokie. Poza tym jest na Wolinie kilka interesujących punktów do zwiedzienia (dla miłosników historii II wojny wiatowej i nie tylko) Dla mnie to najciekawsze miejsce nad naszym morzem

Również polecam wolin i :
1.Jezioro Turkusowe
2.Wsteczne ujście Świny
3. Rezerwat żubrów
4. najwyższe Klify nad Bałtykiem
Czyli zalety Wolińskiego Parku Narodowego
fimada
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fimada » 10.04.2008 22:00

A ja z moją skromną rodzinką przez ostatnie kilka lat zwiedziliśmy całe wybrzeże naszego kochanego Bałtyku i zdecydowanie polecamy półwysep Helski, a w szczególności Jastarnię - za plażę, klimat i kosze wiklinowe :hearts: Godne polecenia są też Rowy i Karwia.
efkol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) efkol » 11.04.2008 12:00

a ja polecam Półwysep Helski i miejscowośc na końcu Polski, czyli Hel. Sprawdzone z dwoma maluchami w wieku (wtedy) rok i 8 miesięcy i 5 lat:). No i myślę, że warto wziąc pod uwagę Świnoujście (odległość do niemieckich kurortów). Sprawdzone rok przed Helem :lol: pzdr.
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 06.05.2008 11:46

Dzięki za wszelkie informacje. Wybraliśmy Pustkowo, mam nadzieje że będzie przyjemnie.
zosia2005
Odkrywca
POLSKA- zachodnie WYBRZEŻE- wypoczynek rodzinny

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 27.02.2012 18:46

Witam wszystkich, już wielokrotnie polegałam na waszych opiniach i wiele miłych odpowiedzi sprawdziło sie w czasie pobytów wakacyjnych. Do tej pory szukałam wielu informacji o CRO ale nasza rodzina sie powiększyła i ciężko z maluszkiem wybrać się w drogę która trwa 12/15 godzin w upale. Dalmacje musi poczekać aż maleństwo podrośnie.
Mam prośbę czy ktoś z was ma sprawdzone noclegi/kwatery /ośrodki wypoczynkowe itp. gdzie jest miła obsługa lub gospodarze którym nie przeszkadzają dzieci i gdzie można świetnie wypocząć? Proszę o jakieś informacje o możliwości wypoczynku nad naszym morzem na zachodnim wybrzeżu.BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE SUGESTIE :)!
Rysio
Weteran
Re: POLSKA- zachodnie WYBRZEŻE- wypoczynek rodzinny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.02.2012 19:06

zosia2005 napisał(a):... i ciężko z maluszkiem wybrać się w drogę która trwa 12/15 godzin w upale...

Nie żebym odradzał, ale na taki Pag dojedziesz w tym samym czasie albo i szybciej niż nad Bełtyk a dodatkowo jak trafisz na 2 tygodnie deszczu to się dopiero dowiesz co znaczy siedzieć z dzieckiem na 20m2. Znajomi kiedyś pojechali i tak właśnie mieli - po pierwszym tygodniu spakowali się i wrócili mimo opłaconych 2.

Mój sposób - wyjazd ok. 18, 20 granica, kawałek za postój na siku/przewijanie, przed 21 młoda zasypiała. Postój ok 1 w nocy na mleczko siku/przewijanie, wietrzenie, koło 2 znów małą miała odlot a rano byłem na miejscu :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.02.2012 19:10

zosia2005 napisał(a):Mam prośbę czy ktoś z was ma sprawdzone noclegi/kwatery /ośrodki wypoczynkowe itp. gdzie jest miła obsługa lub gospodarze którym nie przeszkadzają dzieci i gdzie można świetnie wypocząć?

Nad Kałtykiem?
Nie ma obiektów spełniających te kryteria.

Posłuchaj Ryśka. :D
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 27.02.2012 20:01

Widzieliśmy rodziny z dziećmi,niektóre miały może 5-6 miesięcy,oczywiście w Chorwacji,chyba łatwiej niż z 2-3 latkiem,wszędzie wejdzie.
Z waszych rejonów,a po co się pchać nad Bałtyk.
Zrobicie jak uważacie.
Marcin2131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin2131 » 27.02.2012 21:07

Rysio napisał(a):
zosia2005 napisał(a):... i ciężko z maluszkiem wybrać się w drogę która trwa 12/15 godzin w upale...

Nie żebym odradzał, ale na taki Pag dojedziesz w tym samym czasie albo i szybciej niż nad Bełtyk a dodatkowo jak trafisz na 2 tygodnie deszczu to się dopiero dowiesz co znaczy siedzieć z dzieckiem na 20m2. Znajomi kiedyś pojechali i tak właśnie mieli - po pierwszym tygodniu spakowali się i wrócili mimo opłaconych 2.

Mój sposób - wyjazd ok. 18, 20 granica, kawałek za postój na siku/przewijanie, przed 21 młoda zasypiała. Postój ok 1 w nocy na mleczko siku/przewijanie, wietrzenie, koło 2 znów małą miała odlot a rano byłem na miejscu :D

My w zeszłym roku byliśmy z 5-cio miesięczną córką. Trochę pomarudziła w czasie jazdy, ale większość przespała. Sam pobyt rewelacja, bez najmniejszych problemów. I mała i my zadowoleni - w tym roku powtórka.
_chudy_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _chudy_ » 27.02.2012 23:57

Z noclegami nie pomogę ale jeśli chodzi o miejscowość polecam Mrzeżyno - ogromna, piaszczysta plaża z ładnym lasem sosnowym i niewielkim portem. Rzut beretem do Kołobrzegu i Trzęsacza, w zasięgu też Wolin i Międzyzdroje.

Jeśli chodzi o dojazd to w zeszłym roku trasę z Wrocławia przez Gorzów i Szczecin zrobiliśmy z małym w około 6.5h sądzę więc że również z Oświęcimia A-4 dotrze się jednak szybciej nad Bałtyk niż do Cro.
Gajus.ems
Cromaniak
Bałtyk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 28.02.2012 16:30

Pan R...(moderator) pisze "Bełtyk ", Pan A... "Kałtyk", z całym szacunkiem, ale Wasze opinie to dokładnie Bełtyk i Kałtyk.
Myślę że nie o takie rady chodziło autorowi postu...proszę o więcej szacunku dla tego co mamy w Polsce. Sam osobiście od 12 lat spędzam wakacje w CRO ale co roku tęsknię za Bałtykiem. Nad Adriatykiem też można znaleźć miejsca gdzie nie zawsze jest pocztówkowo...ale Wy wiecie swoje. Jako Pan G... polecam wybrzeże Bałtyku (choćby z opowieści zadowolonych przyjaciół )
GAJUS
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 28.02.2012 16:52

Jeśli koniecznie ma być Bałtyk to sprawdzony na własnej skórze Żółty Dworek

Bardzo fajny ośrodek, miła atmosfera, zajęcia dla dzieci, wieczorami dla... dorosłych :wink: i spokój. Niby reklamują się jako Mielno ale w rzeczywistości to Unieście... na szczęście.
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Bałtyk

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.02.2012 17:13

Gajus.ems napisał(a):Pan R...(moderator) pisze "Bełtyk ", Pan A... "Kałtyk", z całym szacunkiem, ale Wasze opinie to dokładnie Bełtyk i Kałtyk.

Dokładnie.
Z tym,że nie zapominaj,że ja mam prawo mieć swoje zdanie.
Oczywiście Ty masz prawo mieć je w doopie.
I ja to...szanuję.

Poza tym:

Gajus.ems napisał(a):..ale Wy wiecie swoje. J

I ta tym zakończmy tę oczywistą prowokację z Twojej strony.
Na szczęście niespotykanie ze mnie spokojny człowiek,więc Cię ino.........pozdrowię, Panie G..........

:D
Ostatnio edytowano 28.02.2012 18:10 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.02.2012 17:44

Do Cro szybciej... :wink:
Rysio
Weteran
Re: Bałtyk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.02.2012 18:02

Gajus.ems napisał(a):Jako Pan G... polecam wybrzeże Bałtyku (choćby z opowieści zadowolonych przyjaciół )
GAJUS

A ja jako Pan R... nie polecam i to nie z opowieści przyjaciół a z własnych odczuć sprzed 3 lat. Tu jest dowód że byłem, natomiast nieszczególnie przepadam za plażowaniem w sztormiakach i w długich gaciach. Całe szczęście nieporozumienie trwało w miarę krótko bo tylko tydzień no i w bliskiej perspektywie miałem wyjazd nad Jadran. Oczywiście znajdą się tacy co i morze Barentsa uznają jako wymarzone miejsce na wakacje ale ja się do nich nie zaliczam i zaliczał nie będę a woda w Kołobrzegu sprawiła że Bałtyk pozostanie dla mnie Bełtykiem 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies