Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ?

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 19.03.2008 20:04

mkm napisał(a):
Torac napisał(a):
Tymona napisał(a):Chyba musicie ustalić jakie miejscowości was interesują- te bardziej turystyczne ( Łeba, Jastrzębia, Pogorzelica, Mielno, "Półwysep" itp.) - czy te spokojniejsze - polecam Łazy, lub jeszcze mniejsze Gąski.

W Pogorzelicy jest kilka ośrodków kolonijnych , kilka ośrodków wczasowych i mniej więcej 20 domów na wynajem ap. i pokojów . Nie wyobrażam sobie spokojniejszego miejsca

Potwierdzam . Pogorzelica tez jest ciekawa i na pewno warta zastanowienia :D

A czy ja pisałam, że nieciekawa?? 8O
ok. macie rację - jest pewna różnica między np.Łebą a Pogorzelicą :)
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 19.03.2008 20:24

Bardzo lubię Chłapowo i jestem tam przynajmniej raz w roku na kilka dni niezależnie od pobytu w Chorwacji. Jest jedno ale... w miejscu gdzie mieszkam na plaże jest 196 stopni. Może jest to wspaniały trening z tym, że nie każdy to lubi. Więc może Władysławowo. Duże, czyste plaże z płaskim zejściem z dużą bazą noclegową dość jednak gwarne miasto. Z mniejszych i spokojniejszych można polecić Chałupy lub Kuźnice na Półwyspie Helskim. A do dyskusji o wyższości Adriatyku nad Bałtykiem nie dam się wciągnąć ... :oczko_usmiech:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.03.2008 22:30

Tymona napisał(a):
mkm napisał(a):
Torac napisał(a):
Tymona napisał(a):Chyba musicie ustalić jakie miejscowości was interesują- te bardziej turystyczne ( Łeba, Jastrzębia, Pogorzelica, Mielno, "Półwysep" itp.) - czy te spokojniejsze - polecam Łazy, lub jeszcze mniejsze Gąski.

W Pogorzelicy jest kilka ośrodków kolonijnych , kilka ośrodków wczasowych i mniej więcej 20 domów na wynajem ap. i pokojów . Nie wyobrażam sobie spokojniejszego miejsca

Potwierdzam . Pogorzelica tez jest ciekawa i na pewno warta zastanowienia :D

A czy ja pisałam, że nieciekawa?? 8O
ok. macie rację - jest pewna różnica między np.Łebą a Pogorzelicą :)

Zasadnicza -Leba jest jakieś 10 razy większa
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 19.03.2008 22:39

Zjeździłem prawie wszystko od Świnoujścia po Krynicę (Morską :wink: ).
Obstawiam dla dziecka Niechorze-Pogorzelica-Rewal lub Białogóra.
pozdrawiam .
kaczy66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczy66 » 23.03.2008 20:43

Dębki, Dębki, Dębki, pomimo że mieszkam nad morzem w Gdyni to jak plaża to tylko w Dębkach.
Do morza blisko, plaża szeroka i dość daleko w morze płycizna, tak, że nie ma obawy o dzieci, (choć to morze i zawsze należy uważać)
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 23.03.2008 20:58

Choć mieszkam nad samym Bałtykiem ,to na plażę chodzę tylko z psami na spacer .Lecz jezeli juz mam uciec od zgiełku turystów ,to śmigam do SARBINOWA -i to na koniec miejscowości (czyli max na zachód).Polecam -szeroka plaża ,mało ludków ,bliski dojazd samochodem na plażę . 8)
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 23.03.2008 22:43

W 2004 roku byliśmy z dziećmi we Władysławowie- niewielka sympatyczna miejscowość. Do plaży mieliśmy ok. 500 metrów, ale przy samej plaży znaleźliśmy parking - 5 zł za cały dzień, bo z naszymi dziećmi i ich klamotami to pieszo nie doszlibyśmy. Ale to i tak nie miało większego znaczenia, bo na 10 dni na plaży byliśmy 3, :cry: ( brak pogody i zimny Bałtyk)
Na szczęście to właśnie przewidywałam i dlatego szukałam miejscowości w okolicach, której można coś pokazać dzieciom ( Trójmiasto, Hel).
I na tym koniec!! Wszędzie tylko nie Bałtyk, chyba że w dalekiej przyszłości, gdy nie będę miała siły jechać 1200 km nad Adriatyk :D :D
Chociaż wiem, że są ludzi którzy lubią nasze morze i niech tak zostanie, będzie luźniej w Chorwacji. :papa: :papa:
ptasznik5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 26.03.2008 22:25

Myślę, że z takim maluchem to Mielno Unieście. To spokojna miejscowość, daleko w miarę od zgiełku, możliwość długich spacerów, plaża ładna. Jeśli nie możecie do cro, to polecam tę miejscowość. :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.03.2008 07:17

ptasznik5 napisał(a):Myślę, że z takim maluchem to Mielno Unieście. To spokojna miejscowość, daleko w miarę od zgiełku, możliwość długich spacerów, plaża ładna. Jeśli nie możecie do cro, to polecam tę miejscowość. :papa:

Na początku czerwca byłeś? :wink:
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 27.03.2008 10:39

FUX napisał(a):
ptasznik5 napisał(a):Myślę, że z takim maluchem to Mielno Unieście. To spokojna miejscowość, daleko w miarę od zgiełku, możliwość długich spacerów, plaża ładna. Jeśli nie możecie do cro, to polecam tę miejscowość. :papa:

Na początku czerwca byłeś? :wink:

Fakt. W sezonie na drodze dojazdowej do Mielna, Unieścia i Łazów(Łaz?) korek zaczyna się w Koszalinie. Nie mniej jest to ładna okolica na wąskim pasku lądu miedzy Bałtykiem a jeziorem Jamno.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.03.2008 10:46

Hehe to korki lepsze niż w sezonie między Dubrovnikiem a Omisiem :lol:
Mariuszn74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariuszn74 » 02.04.2008 13:58

W ubiegłym roku byliśmy z naszymi maluchami (starszy -niecałe dwa lata, młodzszy - 5 miesięcy) w Wiciach między Darłówkiem a jarosławcem. Totalna "dziura", ale własnie o to nam chodziło. Ładna plaża, mało ludzi, lasek, ścieżki rowerowe, blisko do morza. Trzy sklepy, dwie budki z jedzeniem i to wszystko. Jak chcieliśmy rozrywki, to w samochód i do Darłówka (jest tam aquapark, gdyby nie dopisywała pogoda). Jeżeli kotś szuka ciszy i spokoju, to miejsce idealne. Miejscowość ma stronę z kwaterami - www.wicie.infowczasy.pl
miłego odpoczynku,
a w tym roku - do chorwacji - to już za dwa miesiące :)
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 10.04.2008 13:55

Rysio napisał(a):Zastanowić to się powinieneś generalnie nad kierunkiem, tyle że świata :wink: W Cro masz gwarancję że maluszek się popluszcze, nad polskim morzem te szanse są bliskie zeru, chyba że w ramach przystosowania zamkniesz go na miesiąc przed urlopem w lodówce :wink:

On ma rację w 100%. Nasza dziewczynka pierwszy raz była z nami nad polskim morzem mając 6 m-cy i wtedy też wszyscy byli zdziwieni, że z tak małym dzieckiem jedziemy tak daleko. Ta część świata jest naprawdę cywilizowana i nie ma problemu, aby z bąblem jechać nad Adriatyk. Wypocznie maluch i rodzice. Co zrobicie jeśli w Łebie, Międzyzdrojach czy też Mielnie będzie padał deszcz? Tam pogoda jest gwarantowana i brak łaziorstwa w polskim wykonaniu. Tu jest przykład, że nie będziecie jedynymi.

Obrazek

Życzę miłego wypoczynku i pozdrawiam.
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 10.04.2008 20:17

Jak Bałtyk to proponuję wyspę Wolin, a ściślej mówiąc Wisełkę. Jest to spokojna, rodzinna miejscowośc, plaze są szerokie. Poza tym jest na Wolinie kilka interesujących punktów do zwiedzienia (dla miłosników historii II wojny wiatowej i nie tylko) Dla mnie to najciekawsze miejsce nad naszym morzem
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.04.2008 21:19

MTG napisał(a):Jak Bałtyk to proponuję wyspę Wolin, a ściślej mówiąc Wisełkę. Jest to spokojna, rodzinna miejscowośc, plaze są szerokie. Poza tym jest na Wolinie kilka interesujących punktów do zwiedzienia (dla miłosników historii II wojny wiatowej i nie tylko) Dla mnie to najciekawsze miejsce nad naszym morzem

Polecam. Sprawdzona mieścina.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies