Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ?

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 18.03.2008 14:49

Wiem że kierunek Cro jest zdecydowanie sympatyczniejszy, niestety z różnych względów w tym roku pozostaje nam Bałtyk - stąd moje pytanie.
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 18.03.2008 15:45

Rysio napisał(a):Każdy ma coś innego :wink: Polecam Chłapowo pomiędzy Władysławowem a Jastrzębią Górą. Najbardziej na północ wysunięta część wybrzeża polskiego. Do morza 10 minut spacerkiem, za to cisza i spokój. Tylko po co skoro jest Cro :wink:

Tylko w Chłapowie z rocznym brzdącem może byc problem z zejściem na plażę , obydwa strome , kilkadziesiąt schodów, chyba , że przez Lisi Jar lub od strony Cetniewa

podobnie Jastrzębia Góra , to urok klifowego wybrzeża

ja za sześć tygodni będę witać Bałtyk w Dąbkach k. Darłówka
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.03.2008 16:33

mkm napisał(a):Jeżeli już rzeczywiście musisz nad Bałtyk , to tylko do Poddąbia :D , między Ustką a Rowami .

Też się pod tym podpisuję,godne uwagi jeszcze Bobolino koło Darłowa
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 18.03.2008 16:35

Mielno Unieście ośrodek Pod wydmami 5 minut do plaży płaskie dojście
Mrzeżyno ośrodek Darion 2 jest gdzie spacerować z wózkiem też płaskie dojście przez sosnowy lasek
jeżeli już musisz nad Bałtyk :D :D :D
niezawodny
Cromaniak
Re: Gdzie nad polskie morze z dzieckiem ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 18.03.2008 16:45

Łukasz Darowski napisał(a):Czy macie może namiary na jakieś ciekawe miejsce nad naszym prawie tak pięknym jak chorwackie morzem ? (nasz Bąbel ma rok). Z góry dziękuję.

Rozumiem że chodzi o zapobiegawcze wymrożenie "Bąbla" :?: :wink:
kondzio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kondzio » 18.03.2008 23:15

polecam Sarbinowo,widok z okna na morze lub Mrzeżyno ale za Regą na terenie jednostki wojskowej (cisza i spokój a do morza 100m przez las
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.03.2008 00:11

Danka napisał(a):
Rysio napisał(a):Każdy ma coś innego :wink: Polecam Chłapowo pomiędzy Władysławowem a Jastrzębią Górą. Najbardziej na północ wysunięta część wybrzeża polskiego. Do morza 10 minut spacerkiem, za to cisza i spokój. Tylko po co skoro jest Cro :wink:

Tylko w Chłapowie z rocznym brzdącem może byc problem z zejściem na plażę , obydwa strome , kilkadziesiąt schodów, chyba , że przez Lisi Jar lub od strony Cetniewa

podobnie Jastrzębia Góra , to urok klifowego wybrzeża

ja za sześć tygodni będę witać Bałtyk w Dąbkach k. Darłówka

Danuśka, ja z Madzią, a wiesz że do chucherek się nie zalicza ;-) dymałem w 2004 roku 3 razy dziennie w Sumpetarze po ponad 150 schodów. To taki trening dla tatusiów :) choć przyznaję szczerze kolano sobie wtedy przetrenowałem 8O :wink:

Pozdrav

Ps. Kiedy coś wypijemy u mnie na wsi :lol:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 19.03.2008 00:16

Polecam jak najbardziej Ustke...bile tam wiele razi i bardzo my sie podoba.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2008 08:13

Łukasz Darowski napisał(a):Wiem że kierunek Cro jest zdecydowanie sympatyczniejszy, niestety z różnych względów w tym roku pozostaje nam Bałtyk - stąd moje pytanie.

Łukaszu - a może "wyląduj" w Rowach :wink: :lol:

Troche zdjeć :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 19.03.2008 11:20

Chyba musicie ustalić jakie miejscowości was interesują- te bardziej turystyczne ( Łeba, Jastrzębia, Pogorzelica, Mielno, "Półwysep" itp.) - czy te spokojniejsze - polecam Łazy, lub jeszcze mniejsze Gąski.
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 19.03.2008 11:32

Planujemy wyjazd na koniec czerwca więc z doświadczenia wiem że nad naszym morzem nie będzie tłoczno. Raczej pytam o miejsca w których byliście z dziećmi i macie dobre doświadczenia.
A Rowy pamiętam jeszcze z obozów harcerskich :)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 19.03.2008 11:37

Ja bardzo lubie Rewal, spokój cisza ale to zawsze przed albo po sezonie, zwłaszcza jesienią i zimą Bałtyk jest fantastyczny, latem lepszy Jadran ;)
Nasza Mała Bałtyk już testowała mając 2,5 miesiąca, w czerwcu jak będzie miała 11 miesięcy sprawdzi Jadran :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.03.2008 11:42

Łukasz Darowski napisał(a):Planujemy wyjazd na koniec czerwca więc z doświadczenia wiem że nad naszym morzem nie będzie tłoczno. Raczej pytam o miejsca w których byliście z dziećmi i macie dobre doświadczenia.
A Rowy pamiętam jeszcze z obozów harcerskich :)

Najlepsze doświadczenia mam z Poddąbia :D
- http://www.poddabie.pl/
- http://www.poddabie.org/
Pozdrav.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.03.2008 17:04

Tymona napisał(a):Chyba musicie ustalić jakie miejscowości was interesują- te bardziej turystyczne ( Łeba, Jastrzębia, Pogorzelica, Mielno, "Półwysep" itp.) - czy te spokojniejsze - polecam Łazy, lub jeszcze mniejsze Gąski.

W Pogorzelicy jest kilka ośrodków kolonijnych , kilka ośrodków wczasowych i mniej więcej 20 domów na wynajem ap. i pokojów . Nie wyobrażam sobie spokojniejszego miejsca
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.03.2008 18:15

Torac napisał(a):
Tymona napisał(a):Chyba musicie ustalić jakie miejscowości was interesują- te bardziej turystyczne ( Łeba, Jastrzębia, Pogorzelica, Mielno, "Półwysep" itp.) - czy te spokojniejsze - polecam Łazy, lub jeszcze mniejsze Gąski.

W Pogorzelicy jest kilka ośrodków kolonijnych , kilka ośrodków wczasowych i mniej więcej 20 domów na wynajem ap. i pokojów . Nie wyobrażam sobie spokojniejszego miejsca

Potwierdzam . Pogorzelica tez jest ciekawa i na pewno warta zastanowienia :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Polskie morze z dzieciakami, gdzie ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone