Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polskie morze - krótki zwiad

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2009 11:06

Rysio: Nie widzę foty Nr 8 :(

Lidia K: Ale za to jakie piękne zdjęcie.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.07.2009 11:08

JacYamaha napisał(a):Rysio: Nie widzę foty Nr 8 :(

Poprawione :) Dzięki za czujność :)
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 07.07.2009 11:19

Rysio, a gdzie wydmy?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.07.2009 11:24

Rysiu, fotki piękne :D
Tak się składa, że za kilka dni też będę nad Bałtykiem. Zupełnie nagle musieliśmy zmienić wakacyjne plany. Ale Chorwacja też będzie, mam nadzieję, tyle, że trochę później, w sierpniu. A teraz cieszę się na ten tydzień nad polskim morzem, bo dawno mnie już tam nie było, a nasze nadmorskie krajobrazy mają swój niezaprzeczalny urok :) Mamy w planach m.in. Słowiński Park Narodowy. Też jedziemy w ciemno (z namiotem), więc jeszcze nie wiadomo dokładnie dokąd nas poniesie :wink:
Tym chętniej oglądam Twoje zdjęcia i czekam na więcej.

Pozdrawiam :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.07.2009 11:27

Rysio napisał(a):

Edit: No to jadziem dalej :)

22. Chwila nieuwagi podczas wyboru kadru :)
Obrazek

23.
Obrazek

24.
Obrazek

25.
Obrazek

26.
Obrazek

27.
Obrazek

Edit 2: Anetko, wydmy to mi z ręki jadły, więc będą :wink:

Maslinko, jeśli to możliwe szukajcie czegoś jak najbliżej wejścia do parku i też jeśli to możliwe bierzcie ze sobą rowery, bo plażą nad samą wodą można elegancko śmignąć w rejon najładniejszych plaż parku. Zachodnia część Łeby wydaje się być najlepszym wyborem. Np temu warto się przyglądnąć. Z Sienkiewicza w Turystyczną lub od razu plażą śmigać można :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2009 11:58

Rysio napisał(a):
Rysio napisał(a):

Edit: No to jadziem dalej :)

Oczywista oczywistość :wink: .
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 07.07.2009 12:04

Coś mi się wydaje,że i w Rowach albo zaraz obok jest też wejście do parku i trasy rowerowe,więc rowery to dobry pomysł.W samych Rowach też kojarzę-może nie kemping,ale pole namiotowe.Ludzie chwalą sobie również bodajże Poddąbie,więc jeśli ktoś niekoniecznie musi być w Łebie to może tam poszukać.
Pisz Rysiu,co tam jeszcze ciekawego widzieliście w okolicy,bo ja pewnie tam zajrzę w drugiej połowie lipca po kilku latach przerwy.Wiem,że chcę zajrzeć do jedynej nadmorskiej winnicy-takie skojarzenie z Cro :D
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 07.07.2009 12:13

kulka53 napisał(a):Piaśnica zmyła z powierzchni plaży nieodżałowany i nieoceniony Beach Bols Bar (czy jak mu tam było) 8O :wink:
Prawda to, czy może przenieśli go na drugą stronę ?
A może ( w co nie chce mi się wierzyć) już go wcale nie ma? :roll: :wink: :lol:

A całe szczęście nie ma, z żadnej strony :) Może cóś jest dalej na plaży w kierunku Karwi, bo coś tam się majaczyło, ale tamtędy nie chodzę.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.07.2009 12:14

Owszem w Rowach jest wejście do parku, jednak do plaż w rejonie ruchomych wydm z Rowów jest zdecydowanie za daleko. Dodatkowo wydaje mi się że idąc plażą od strony Łeby możliwe będzie ominięcie bramek parkowych (choć cena nie jest wygórowana) choć mogę się mylić :)
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 07.07.2009 12:32

gospodarz napisał(a):Bo jak się już człowiek przemoże, zaciśnie zeby i wlezie do wody to zwiad skraca się bardzo :D .

- co za obscen ! :lol:
BTW polecam plaże w okolicy Przebrna, na mierzei wiślanej, przed Krynicą.
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 07.07.2009 18:32

Piękne zdjęcia :D

Ja uwielbiam nasz poczciwy Bałtyk ale nie w wakacje, niestety mamy trochę za daleko na weekendowy wypad :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.07.2009 20:30

Polecam Smołdzino jako bazę noclegowo-wypadową. Miejscowość nad sama sławną Łupawą. Posiadanie rowerów wskazane!
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 07.07.2009 20:43

Zanim Rysio dostarczy nam kolejnej porcji mistrzowskich zdjęć i zaczniemy ucztować proponuję odgadnąć gdzie jest takie miejsce nad Bałtykiem z ogromnymi kamieniami na plaży :?

Obrazek

Zdjęcie zostało zrobione 2002 roku niezwykle wypasioną Smieną 8. Następnie kilka lat póżniej zostało zeskanowe z wersji papierowej. Stąd taka jakość.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 07.07.2009 20:46

Jaszczębia :wink: Góra (Rozewie)?.
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 07.07.2009 21:34

gospodarz napisał(a):Jaszczębia :wink: Góra (Rozewie)?.

Jastrzębia Góra to przepiękne wybrzeże klifowe i piasek, przynajmniej tak ją pamiętam.

Kamienistą plażę widziałem w Niechorzu. A może to Gdynia Redłowo? Choć morze mi na zatokę nie wygląda...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Polskie morze - krótki zwiad - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies