napisał(a) Krzychooo » 21.07.2012 17:18
woka napisał(a):Krzychooo napisał(a):A z żarciem? To chyba tak jak z palmami. Przyznać się bez bicia, kto nie robił za pierwszym razem z nimi zdjęć
.
Myślisz, że to dobre porównanie, dobry przykład.
W tej materii mocno się różnimy.
Zdjęcia z "jadłem" w swojej kolekcji mam ale są to zdjęcia krajowe, z wesela. Jadła i napitku pełne stoły.
Z wczasów ..... nigdy mi to do głowy nie przyszło, a jeżeli by przyszło (ale nie przyszło) - przypuszczam, że bym się krępował. Jak to tak ....... jedzeniu zdjęcie robić
Przyznam też, że nigdy nikogo robiącego foto jadłu nie widziałem. Może nie trafiłem w ten moment.
Chodziło mi o to, że podobnie jak palmy niektóre chorwackie potrawy są dla nas egzotyczne. Bo zdjęć z kebabami czy z pizzą raczej ludzie nie robią...
Wydaje mi się, że aparat właśnie do tego służy. Do zapisywania na karcie tego, co nas zaskoczy, zastanowi, zainteresuje czy zainspiruje. A czy to jest piękna plaża, fajne zabytkowe auto, kołyszące się łódki czy ładnie podane owoce morza na talerzu? Jak dla mnie bez różnicy.
Jeszcze jedno. Niedawno przy okazji Euro zjechało do Krakowa sporo obcokrajowców. Trochę szwendałem się wtedy po knajpach i uwierz, że widok Anglików czy Irlandczyków robiących fotkę bigosu nie był niczym wyjątkowym...