andyrym napisał(a):hej
a może znacie jakieś polecane noclegi na odcinku Osijek- Doboj ?
mamy zamiar pierwszego dnia jak najwięcej przejechać...
Nocowałem w Tuzli w hotelu przy stadionie,polecam.
kasiak06 napisał(a):Hello,
uważnie czytam Waszą dyskusje, bo na wrzesień planuje podróż do Ulcinj. Czy ktoś doradzi?
Rozważam 3 trasy:
1) przez Węgry - Serbie - Czarnogore (troche niepokoi mnie szacowane google maps 9h na 500km)
2) przez Węgry - kawałek Chorwacja - BiH - Czrnogora (znowu: nie znam stanu dróg w BiH no i spory kawałek trasy w Czarnogorze..)
3) "standardowy" autostradą przez Chorwację - tą trasę już znam
co polecacie? Czy drogi w Czarnogórze od strony Serbii i w BiH są trudne/niebezpieczne?
Najchętniej pojechalabym z Serbii pociągiem do Baru, ale niestety nie są mi w stanie powiedzieć czy pociąg we wrześniu będzie jezdzil...
Dodam, że wyjazd ze śląska i w planie podróż tylko w ciągu dnia z normalnym noclegiem po drodze.
kasiak06 napisał(a):Hello,
uważnie czytam Waszą dyskusje, bo na wrzesień planuje podróż do Ulcinj. Czy ktoś doradzi?
Rozważam 3 trasy:
1) przez Węgry - Serbie - Czarnogore (troche niepokoi mnie szacowane google maps 9h na 500km)
2) przez Węgry - kawałek Chorwacja - BiH - Czrnogora (znowu: nie znam stanu dróg w BiH no i spory kawałek trasy w Czarnogorze..)
3) "standardowy" autostradą przez Chorwację - tą trasę już znam
co polecacie? Czy drogi w Czarnogórze od strony Serbii i w BiH są trudne/niebezpieczne?
Najchętniej pojechalabym z Serbii pociągiem do Baru, ale niestety nie są mi w stanie powiedzieć czy pociąg we wrześniu będzie jezdzil...
Dodam, że wyjazd ze śląska i w planie podróż tylko w ciągu dnia z normalnym noclegiem po drodze.
roykssop napisał(a):W zeszłym roku z Katowic do Budvy jechałem przez CZ-A-SLO(M-L-P), HR i MNE. Podróż zajęła 16 godzin jazdy i 19 godzin rzeczywistego czasu podróży.
W tym roku jechałem tam trasą PL-SK-HUN-SRB-MNE. Podróż zajęła 21 godzin jazdy i 23 godziny czasu podróży.
Powrót z kolei wiódł trasą MNE-BiH-HR-HUN-SK-PL. Podróż zajęła 19 godzin jazdy i 21 godzin czasu podróży.
W MNE oczywiście przeprawa promem.
a jakie są Twoje odczucia dot. tras PL-SK-HUN-SRB-MNE oraz MNE-BiH-HR-HUN-SK-PL ? Chodzi mi o jakość nawierzchni/urwiska/osuwiska/bezpieczeństwo?
kasiak06 napisał(a):a jakie są Twoje odczucia dot. tras PL-SK-HUN-SRB-MNE oraz MNE-BiH-HR-HUN-SK-PL ? Chodzi mi o jakość nawierzchni/urwiska/osuwiska/bezpieczeństwo?[/b]
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi