slavko.v napisał(a):Wyjazd w sobotę 6.00, szczyt sezonu...? to korki, korki (CZ, A, SLO, HR)! Proponuje jazdę przez Słowację, Węgry nocleg w Chorwacji np. w Bilje. II dzień przejazd przez BIH (Sarajevo, Scepan Polje)... ja właśnie tak pojadę...
dids76 napisał(a):slavko.v napisał(a):Wyjazd w sobotę 6.00, szczyt sezonu...? to korki, korki (CZ, A, SLO, HR)! Proponuje jazdę przez Słowację, Węgry nocleg w Chorwacji np. w Bilje. II dzień przejazd przez BIH (Sarajevo, Scepan Polje)... ja właśnie tak pojadę...
Mógłbym się nie zgodzić
Kolega planuje wyruszyć o 6 rano z "centralnej Polski", czyli do Czech wjedzie około 10 (nie wiem gdzie dokładnie ta "Centralna Polska"), na granicy Slo/Hr będzie gdzieś w okolicach godziny 15 - 16 (w zależności jak szybko i z iloma postojami pojedzie), więc już nie powinno być takiego ruchu. To samo tyczy się bramek w Lučko. W tych miejscach największy ruch jest w sobotnie ranki i do południa, potem jest w miarę luźno bo każdy wieczorem chce być już nad Jadranem
Jeśli nie będzie zdarzeń losowych to w Czechach i Austrii w sobotnie południe i popołudnie korków być nie powinno.
rzdrozny napisał(a):dids76, nie ukrywam, że na to właśnie liczę. Centralna Polska to Radom:) Zastanawiam się nawet, czy nie opóźniać na trasie, aby tych zatwardzeń było, jak najmniej. Czyli co, mój pomysł wcale nie taki zły?:)
agaj666 napisał(a):Warto z Makarskiej jechać przez BiH? Potem Tatabanya - Żylina - Cieszyn?
Z napisał(a):obserwuję temat,ponieważ w tym roku ruszam przez Bośnię do Czarnogóry.
te kiero napisał(a):Z napisał(a):obserwuję temat,ponieważ w tym roku ruszam przez Bośnię do Czarnogóry.
pozytywnie zazdroszczę i polecam (jeśli nie jechałeś); szczególnie przejazd od Sarajewa do Żabljaka przez Kanion Pivy, Durmitor i Kanion Moraca (jeśli Wam po drodze)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi