Raul73 napisał(a):Pewnie że są chętni - pisz wszystko na temat tej podrózy. Zdjęcia też mile widziane.
przepioor napisał(a):Witam,
w zeszłym roku jechałem z rodziną Kolejami Serbskimi z Novego Sadu do Baru (MNE) autokuszetką (my w kuszetkach, auto na lawecie) Jeżeli są zainteresowani, to chętnie podzielę się wszelką wiedzą na ten temat.
Potwierdzam, że trasa w y j ą t k o w o atrakcyjna widokowo.
Pozdrawiam
Jacek
przepioor napisał(a):Witam
Z Kolejami Serbskimi "walczyłem" w zeszłym roku - udało się! Wtedy (maj-czerwiec 2012) strona rezerwacji w zasadzie działała. Płaciłem kartą i dostałem potwierdzenie jak kilka postów wyżej. Wszelkie wątpliwości wyjaśniałem mailowo z panią Ognjenką Andrić-Tomić (maile w poprawnym angielskim) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Obawiam się, że w tym roku autokuszetki jeżdżą tylko z Belgradu - w zeszłym tłumaczono mi że ŻS (koleje serbskie) mają problemy ze stanem technicznym wagonów do przewozu samochodów - i po prostu ich brakuje na większą liczbę tras. Zastanawiam się więc, czy moje doświadczenia z Novego Sadu będą dla kogoś przydatne
krempak napisał(a):przepioor napisał(a):Witam
Z Kolejami Serbskimi "walczyłem" w zeszłym roku - udało się! Wtedy (maj-czerwiec 2012) strona rezerwacji w zasadzie działała. Płaciłem kartą i dostałem potwierdzenie jak kilka postów wyżej. Wszelkie wątpliwości wyjaśniałem mailowo z panią Ognjenką Andrić-Tomić (maile w poprawnym angielskim) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Obawiam się, że w tym roku autokuszetki jeżdżą tylko z Belgradu - w zeszłym tłumaczono mi że ŻS (koleje serbskie) mają problemy ze stanem technicznym wagonów do przewozu samochodów - i po prostu ich brakuje na większą liczbę tras. Zastanawiam się więc, czy moje doświadczenia z Novego Sadu będą dla kogoś przydatne
Dzięki za informacje. Dla zainteresowanych tematem, wklejam korespondencję z przedstawicielami Kolei Serbskich:
Hello,
I made reservation on train from Novi Sad to Bar. The number of my reservation is 3017 (in the attachment You have the document You sent me). I achieved the answer to my address e-mail from You and I want to pay for my tickets, but there is a problem. When I click on "Purchase tickets" I achieve an information that the application "is currently unavailable!" That's why I have a few questions. How can I pay for those tickets? Is there a chance to pay for it by the Internet and my credit card? I'm waiting for your answer.
Kind regards,
Odpowiedź:
Dear Krzysztof,
your reservation was valided to 08.07. 2013.Now is not valid reservation. Online service is not working. You can not buy tickets in advance online.
Teraz odpowiedź do kolegi, na zapytanie o tej samej treści:
sorry, online service is not working this year.
You can not buy tickets in advance online.
You can buy tickets when you will be arrive in Novi Sad, to rail station.
The best wishes!
Kolega pisze tak:
Dear Vera,
Thank you for the answer. I really appreciate it. Unfortunately, this bad news for me. I affraid that there will be no free seats, when I will come to railway station to buy a tickets. So I have another question. Is there any other way to buy a tickets from my country (Poland)? Maybe there is possibility to buy a tickets by some tourist agency. I want to buy a tickets on train from Novi Sad or Subotica to Bar. I need couchette for 4 adults, one three years old child and place for my car in auto-couchette. The trip will start on August 11th.
Yesterday I talked with the guy from Wasteels Agency. He said that he could by a ticket but only from Belgrad. As I wrote, I need a tickets from Novi Sad or Subotica. Do you now agency which can by the tickets that I need? And the last question: does you transport the cars from Subotica? I'm asking, because I heard that you start transport the cars from Novi Sad.
I'm waiting for your answer. Thank you very much for your help. Hvala:)
Odpowiedź:
sorry, but you can not buy tickets in advance by agency.
If you need travelling to relation Novi Sad - Bar with car on the train , you can buy tickets when you will be arrive in Novi Sad.
The best wishes!
Wnioski do wyciągnięcia samemu:)
Komedia:)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi