Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polska-chorwacja-wŁochy. ????????

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 01.12.2010 00:37

korek67 napisał(a):Dzięki za cenne informacje.
Ale studiuję Forum cały czas i szukam. Jednakże mam parę pytań:
Czy jest możliwe aby cały rejs z Zadaru do Ancony (ok. 6h) spędzić nie koniecznie w kajutach?.
Czy po stronie Włoskiej w okolicach Ancony nad morzem można znaleźć nocleg w ciemno i o ile jest drożej (procentowo)
Pozdrawiam.

Korek, please...zajrzyj do linku jaki Ci podałem i pomyśl.
Tam jest opcja wyszukiwania hosteli w całej Europie i w każdym większym mieście danego kraju.
Wpisz sobie Anconę czy inną wiochę z pobliża i zobacz.
Noclegami się nie przejmuj, jedyniew sierpniu wszyscy Włosi mają urlopy, więc ruch może być większy.
Pozdr.
korek67
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) korek67 » 01.12.2010 01:31

korek67 napisał(a):
Skorzystałem z linka od kolegi ,,Fatamorgana'' i te hostele wyglądają cenowo całkiem całkiem, a pobyt w Rzymie mniej niż 3 dni mija się z celem.
.

Jak widzisz ruszyłem głową i poszukałem, a nawet przy tym myślałem.('8O')
BE COOL!

A że zadaje pytania, to jako nowicjusz na forum oczekuję przydatnych informacji od tych co chcę je podać. Co jak i za ile.
Na podstawie tych info można bardziej się przygotować do wyjazdu na HR i może do I.

Pozdrawiam
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 01.12.2010 10:55

Tak, wiem, ale mnie chodzi o to:
Czy po stronie Włoskiej w okolicach Ancony nad morzem można znaleźć nocleg w ciemno i o ile jest drożej (procentowo)?

Kwestia o ile drożej jest tak trudna do opisania, że musiałaby być dostępna chyba tabela porównawcza z połowy tamtejszego wybrzeża...
Dlatego, żeby było prościej- porównuje się ceny z dostepnych źródeł.
Ale przecież i tak podstawową zasadą jest to, że standard i jakość oraz położenie mają wpływ na cenę.
Hotel w centrum miasta niemal zawsze będzie droższy niż hostel dwie dzielnice dalej. :wink:
Ostatnio edytowano 02.12.2010 00:52 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.12.2010 14:23

Mysmy mieli podobnie z tym ze najpierw intensywnie we Wloszech kilka dni pozniej rekreacja w Chorwacji kilka dni. Bez promu, tylko szosa. Cro zdecydowanie nam bardziej pasuje do wypoczynku :)
korek67
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) korek67 » 02.12.2010 16:19

Inny punkt myślenia, ale bardzo sensowny. Najpierw tydzień intensywnego zwiedzanie dla ducha, a potem relaks przez tydzień dla ciała.
No i potem powrót do realu wypoczęty?. Oczywiście w układzie Italia-zwiedzanie, Chorwacja-relax.
Dzięki za tę sugestię wartą przemyślenia.
Z tego co czytam na forum wynika, że wielu z Was już taką podróż zaliczyło, czyli można. Tylko czy moglibyście doradzić jakich kosztów (plus/minus) mogę się spodziewać? w układzie 2+2+auto, standardowe normalne wymagania.
Pozdrawiam.
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 02.12.2010 18:25

W 2010, prom Zadar - Ancona - lipiec - weekend - to ceny:
samochód do 5m dł i 1,8m wys 69 Eur;
osoba dorosła pokład - 52 Eur/os ( 88,5 Eur - siedzenie rozkładane - numerowane/osoba)
i chyba dzieci do trzech lat bezpłatnie - ale jeżeli nie zajmuje oddzielnego miejsca ?
dzieci 3 do 12 lat - 50% ale proszę sprawdzić.
z pozdrowieniami jery26

:papa:
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Polska-chorwacja-wŁochy. ???????? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies