Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Połowa czerwca jaka pogoda w środkowej dalmacji?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 08.04.2007 19:54

Witam powiedzcie mi z waszego doswiadczenia jaka przewaznie jest pogoda w połowie czerwca w dalmacji .Wiadomo ze z pogodą roznie ale jak było przez ostatnie lata ,czy trzeba wziąść jakis szal i czapke hehe,a tak powaznie ile mniej wiecej było stopni ,dzieki :D
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 08.04.2007 20:19

Marcin M napisał(a):Witam powiedzcie mi z waszego doswiadczenia jaka przewaznie jest pogoda w połowie czerwca w dalmacji .Wiadomo ze z pogodą roznie ale jak było przez ostatnie lata ,czy trzeba wziąść jakis szal i czapke hehe,a tak powaznie ile mniej wiecej było stopni ,dzieki :D

Witam, w zeszłym roku byliśmy od 16 czerwca pogoda rewelacyjna. Jak na mnie to nawet troszkę za ciepło cały czas 30st,a w porywach 34. :D
Ale słyszałem że w późniejszym okresie było bardzo różnie. Ponoć były duże anomalie pogodowe. Ale myślę że generalnie troszkę szczęścia i będzie ok. java:emoticon(':papa:')
pa pa:papa:
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 09.04.2007 08:03

witam tradycyjnie 30/35 stopni oczywiście na plusie ,pozdrawiam . :D :D
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 09.04.2007 08:53

W ubiegłym roku od 15 czerwca bardzo gorąco, zero deszczu.
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 09.04.2007 09:41

Tak mi mówcie :lol: My startujemy 14/15 VI i na to liczymy. Do tej pory byłem zwolennikiem wyjazdów po 15 VIII, po szczycie, tym razem drugi biegun-przed szczytem. :papa:
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 09.04.2007 09:52

Darkold a gdzie sie wybierasz dokladnie ,czy niemasz jeszcze nic wybranego i jedziesz tak jak tam gdzie mi sie spodoba to tam zostaje :D
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 09.04.2007 10:16

Generalnie jestem miłośnikiem wysp i zawsze jeździliśmy w ciemno, bo i tak wiedzieliśmy, że będzie super. Ale w tym roku jadę na półwysep Peljesac do Orebic, kamp Perna-na windsurfing. Poza tym z forum dowiedziałem się, że jest to piękna okolica, a po przestudiowaniu mapy, że jest to dobra baza wypadowa do całej Dalmacji. Wycieczki do Dubrownika, czy wypady do Korculi nie będą problemem. A gdy pogoda spłata figla można zaplanować wypad do BiH ( np. Mostar ). Podsumowując: piewrszy raz wybieram się na tak dalece zaplanowany urlop ( termin, miejsce, zajęcia i wycieczki na miejscu ) i oby nie był to niewypał, bo dotąd jeździliśmy na wariata i było zajfajnie. Czas pokaże. :papa:
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 10.04.2007 13:35

darkold, byłam kiedyś w Cro w połowie czerwca i powiem, że tak- temp. to około 35,- powietrza, ale woda zimna jak jasny gwint!
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 10.04.2007 18:56

Marcin M napisał(a):Witam powiedzcie mi z waszego doswiadczenia jaka przewaznie jest pogoda w połowie czerwca w dalmacji .Wiadomo ze z pogodą roznie ale jak było przez ostatnie lata ,czy trzeba wziąść jakis szal i czapke hehe,a tak powaznie ile mniej wiecej było stopni ,dzieki :D

2005, 19-29 czerwca
powietrze: od ciepło na początku pobytu do bardzo ciepło
woda: od zimno jak cholera do ciepło

2006, 11-24 czerwca
powietrze: od chłodno (kurtki lub bluzy) na początku pobytu do zaj... gorąco (35C)
woda: od chłodno do bardzo, bardzo ciepło (25C)

Drugi tydzień tego pobytu był niesamowicie gorący, pierwszy raz w życiu pogoda zmusiła mnie do noszenia kapelusika.
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 10.04.2007 20:11

Sami widzicie rok do roku niepodobny. Myślę, że my Polacy zahartowani w naszym pięknym Bałtyku damy radę. Wielokrotnie kompałem się w nim gdy miał 15 stopni C. W Cro pewnie jest to spotęgowane różnicą temperatur. Po prostu wodny rozruch musi być dłuższy.
Bardzo dziękuję za cenne wskazówki. :papa:
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.04.2007 15:59

Przed wyjazdem polecam sprawdzić pogodę na www.dhmz.htnet.hr wejść w "prognoze", a potem w link " 7 dana". Pokaże się mapa, na której zaznaczamy :Hrvatska i do wyboru mamy 38 miast. Muszę przyznac, że te 7-dniowe prognozy na ogół się sprawdzaja.
Pozdrav
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 11.04.2007 16:23

W zeszłym roku byłam w połowie czerwca w okolicach Makarskiej i pogody lepszej nie mogłabym sobie wymarzyć.Piękne bezchmurne niebo,temperatura powietrza w cieniu ok.32 stopnie woda też coś koło tego.
Nie martw się o pogodę tylko pakuj manatki i jedź.
Tam jest tak cudownie,że prawie Ci zazdroszczę.
Ja w tym roku do Grecji-też mam nadzieję,że pogoda mnie nie zawiedzie.
Udanych wakacji.
Pozdrav.
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 14.04.2007 21:16

Wielkie dzieki :D
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 08.05.2007 10:55

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone