tony montana napisał(a):a w Hali Bizkaya Arena? hihihi
Za dwieście lat będzie już zabytkowa - może wtedy... (chociaż muzeum Guggenheima obeszliśmy dookoła)
Pozdrawiam,
Wojtek
Tyle jeździsz i relacji piszesz, że każdy już się pogubił, którą skończyłeś, a która jeszcze trwa lub w której reanimujesz fotkitony montana napisał(a):Ja naprawdę w ROK nie skończyłem relacji? No, ale jakoś nikt mnie też nie poganiał
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):Podobne kopułki Mysza ogląda aktualnie na Sycylii
No ... prawie
piekara114 napisał(a):Tyle jeździsz i relacji piszesz, że każdy już się pogubił, którą skończyłeś, a która jeszcze trwa lub w której reanimujesz fotkitony montana napisał(a):Ja naprawdę w ROK nie skończyłem relacji? No, ale jakoś nikt mnie też nie poganiał
piekara114 napisał(a):A ile już ich było przez te 8 miesięcy... ja się już pogubiłam....
piekara114 napisał(a):A ile już ich było przez te 8 miesięcy... ja się już pogubiłam....
piekara114 napisał(a)::lol:
U mnie ledwie 2
A jesień to tylko na razie palcem po wodzie pisany....
wiola2012 napisał(a):
Zaragoza super! I nowa, i zabytkowa, i w dzień, i nocą .
A w Tarragonie byłam , też jest świetna, chociaż plaża przeciętna .
Franz napisał(a):W Saragossie najpiękniejszy jest alcazar - byliśmy nim oczarowani.
Pozdrawiam,
Wojtek
DziadekJanusz napisał(a):To tak przy okazji Taragony, a w zasadzie całej Costa Dorada.
Dość dobrą opcją zwiedzania na tym obszarze jest zakup biletu autobusowego na karcie. Pojedyncze bilety w okręgu Cambrils-Salou-La Pineda-Tarragona-Reus kosztują ok. 2.40€. Sporo, ale można inaczej.
Jest wiele stoisk-sklepików, które są oznaczone szyldem BUSPLANA. Można tam kupić bilet na 10 przejazdów. Tylko uwaga - są dwa rodzaje kart, wyglądają identycznie. Nas interesuje karta anonimowa, czyli Targeta anònima, kosztująca pierwszy raz 10 euro. Taką kartę przykładamy do czytnika w autobusie i drukuje nam bilet, przykładamy znowu i drukuje drugi bilet, przykładamy tyle razy, ile biletów am potrzeba. Bo z drugiej, ciut tańszej karty, spersonalizowanej, w autobusie możemy wydrukować tylko jeden bilet. Jak ktoś ma rodzinę, to musiałby dla wszystkich mieć karty, a po co. Pusta karta kosztuje 3,70€, a doładowanie na 10 przejazdów 6,30€. Jeden przejazd kosztuje 63 centy! Można zwiedzić bardzo tanio całą okolicę.
Jeśli ktoś kupił tańszą, spersonalizowaną kartę, to może zmienić ją po wykorzystaniu na anonimową jedynie np. na dworcu w Tarragonie, ale nie w kasach, tylko w informacji (na górnym poziomie, na środku) - trzeba wziąć numerek, tak jak w urzędzie.
W sklepikach BUSPLANA można doładowywać karty, ale z indywidualnej na ogólną nie zmienią. A tylko ogólną można kupić bilety dla wszystkich z jednej karty. Jeszcze jedno, można się przesiadać!!! Karta na jedną strefę, czyli okolice Tarragony, do Reus i Cambrils, ważna jest 1 godzinę i 15 minut. Czasem można zrobić krótki kurs powrotny (np. Salou-La Pineda-Salou) na jednym bilecie.