Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Północna Dalmacja - dzika baza wypadowa :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nabuchodonozor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabuchodonozor » 08.06.2013 20:05

Jadę z moją lubą 30 czerwca w rejon Sibenik-Zadar "w ciemno". Pierwszy nocleg spędzimy gdzieś w okolicach Parku Krka (w aucie lub namiocie), natomiast parę następnych chcielibyśmy spędzić w apartamencie w ww rejonie lub rejonie Pag/Velebit jeśli ktoś poleci coś ciekawego.

Nie lubię plaż miejskich i tłumów, szukam małej, ciekawej mieściny z masą dzikich plaż (nie ma problemu z większymi spacerami do niej, lub codziennym dojazdem autem). Jednocześnie chciałbym żeby to była dobra baza wypadowa do zwiedzania, bo dość często robimy wycieczki (w promieniu 150 km). Później wyruszamy na północ w kierunku Istrii i Włoch dlatego wolałbym okolice Sibenik-Zadar a nie Split.

Podsumowując, proszę o pomoc w znalezieniu miejsca, które było by:
- niezatłoczone
- obfitujące w dzikie, puste, urodziwe plaże (mogę tam codziennie dojeżdżać autem)
- dobrą bazą wypadową do wycieczek

Z góry dziękuję za pomoc, odwdzięczę się w innych wątkach :)
Melanie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melanie » 14.06.2013 10:59

Witam!
Byłam z rodziną 2x na pagu, miejscowości Vidalici/Kustici. Dla ludzi szukających cichego miejsca - super. Apartamenty w większości zaraz przy plaży, niektóre mają swoje prywatne :D Dla mnie i mojej siostry <która miała wtedy te 8 lat> było super - > dno w dalszej części nie było całkowicie oczyszczone, a morskie stwory są fascynujące. Oczywiście większe plaże mają całkowicie czyste dno.
Są to małe wioski, jeden sklepik i piekarnia. Na inne rozrywki warto wybrać się do Novaliji, typowy kurort z piękną promenadą ;>

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone