napisał(a) raptorf22 » 19.11.2014 15:56
Uzupeniajac klimat Slunj/Rastoke kilka zdjęć z wizyty w tym pięknym miejscu.
Plan na dzień przyjazdu był taki, aby po odświeżaniu się jechać do Plitvic. Jak chcieli tak zrobili, ale na miejscu okazało się tyle ludzi nie było gdzie autem stanąć, ani na parkingu pierwszym ani drugim. Trudno, zmiana planów i przyjedziemy w sobotę rano w drodze nad morze.
Kiedy już wszyscy zgłodnieli, ja zresztą także wybralismy się spacerkiem do Pizzeri "Centar"
Dzieci chciały pizze typu jumbo.Napiszę tak, jak zobaczyłem co niesie kelner w myśli przeleciało mi tylko jedno słowo " o k...." jeszcze tak ogromniastej nie widziałem. Pizza miała może z 60 cm średnicy, początkowo byłem pewien że nie damy rady, żona sugeruje "weźmiemy na wynos", ale nie...... pizza poległa, zjedliśmy całą! Z objedzonymi brzuszkami, powolnym krokiem wstąpiłem do Studenaca żeby spróbować to słynne Karlowcko, no cóż dupy nie urwało, a mnie się już zaczyna w głowie kręcić od jednego. To pewnie efekt zmęczenia, wkońcu od ponad 30 godzin jestem na nogach. Dzieci to są dziwne istoty, po obiedzie bez skrępowania wciągneły jeszcze loda i obleciały skromny plac zabaw w Slunj... ja bym pawia puścił pewnie od tych karuzel, lin i bujaków. Byłem szczęśliwy jak wylądowaliśmy z żonką w łóżku, spało się.......rewelacyjnie. Na drugi dzień naszego pobytu Plitvice.