napisał(a) Dawigs » 21.05.2014 22:16
ruwado napisał(a):slr napisał(a):A PZU o ktorym pisalem nikomu nie pasuje?
jutro będe zgłębiał tajniki, tylko, czy nie mając OC/AC w PZU można wziąć u nich Asisstance?
Jeśli nic się nie zmieniło to tak. W 2012 przed wyjazdem do Chorwacji wykupiłem w PZU Auto Pomoc. Miałem wtedy ubezpieczenie OC/AC w innej firmie i dzięki temu otrzymałem
zniżkę w PZU na to ubezpieczenie. Ubezpieczenie było ważne przez rok. Obecnie mam cały pakiet z PZU - zniżka za powrót po latach
Za PZU Auto Pomoc z holowaniem do 1000km i bez limitu koło domu widnieje w polisie 246 zł. Z tym holowaniem do 1000km są dwa małe haczyki. Po pierwsze jest to łączna maksymalna długość holowania w całym okresie ubezpieczenia. Można wykorzystać na raz całą pulę lub np. 10 razy po 100km. Ale uwaga do jednej awarii można zgłosić holowanie tylko raz. Więc jeśli auto zepsuje się w drodze i zostanie np. w Chorwacji dostarczone do najbliższego warsztatu to później już dla tej samej szkody/awarii nie możemy wykorzystać holowania w kierunku Polski.
PS.
Od jakiegoś czasu co roku zmieniam firmy ubezpieczeniowe. Tak się składa, że firmy ubezpieczeniowe nadal mają lepsze oferty dla nowych/powracających klientów niż tych, których już mają.