Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polisa ubezpieczeniowa 2014

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2014 10:08

Skoro masz auto na gwarancji to nie masz asistance fabrycznego?
Czegoś nie rozumiem.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 03.05.2014 10:30

weSoLuTka napisał(a):słuchajcie a ten zakres w pzu jest tylko w razie zepsucia pojazdu, czy też w razie wypadku? Mamy samochód jeszcze z gwarancją i z assistance, ale nie objemuje kolizji i zastanawiam sie czy ktorys ubezpieczyciel ma wlasnie opcje w razie wypadku?

oczywiście że assistance zapewnia ochronę także w razie wypadku,a oprócz ochrony w razie wypadku drogowego lub kolizji dodatkowe usługi typu holowanie i złomowanie auta po wypadku na miejscu zdarzenia oraz cały pakiet usług taki sam jak w razie awarii-pojazd zastępczy,noclegi,transport medyczny itd
marsyn
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsyn » 03.05.2014 10:36

weSoLuTka napisał(a):ubezpieczenie autopomoc, czy jak to sie zwie w Warcie, jest tylko dla tych, ktorzy maja oc w warcie...

Ktos korzystał może z Gothaer?

Witam
daj sobie spokój z tą firmą.
Ja w zeszłym roku miałem ich wypasioną polisę właśnie na urlop w chorwacji. W drodze powrotnej miałem kłopoty z samochodem odmówili mi pomocy. Kazali radzić sobie samemu i dochodzić roszczeń po powrocie.
NIE POLECAM TEJ FIRMY.
Pozdrawiam M.S.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 03.05.2014 10:52

kupiłem we warcie koszt 82 zł asistance na cały rok. auta powyżej 10 lat tylko pakiet złoty. limit holowania 200km https://www.warta.pl/documents/10157/17 ... ce_OWU.pdf ( w tabelce są podane wszystkie ważne szczegóły) Nie wiem jak jest tego roku bo nie dopytałem ale wcześniej było tak ze żeby wykupić asistance to trzeba mieć u nich oc.
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 03.05.2014 12:37

mam wlasnie asisstance fabryczny - dzieki za wyjasnienie bo bylam pewna, ze to nie obejmuje wypadkow, tylko jakies usterki. W takim razie nie ma sensu dublowac. Co bym bez Was zrobila, to nie wiem :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2014 12:45

Jaka marka auta, model?
Sprawdź zakres.
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 04.05.2014 18:19

jutro zadzwonie na assistance i zapytam ;)
kia cee'd
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 06.05.2014 07:41

weSoLuTka napisał(a):mam wlasnie asisstance fabryczny - dzieki za wyjasnienie bo bylam pewna, ze to nie obejmuje wypadkow, tylko jakies usterki. W takim razie nie ma sensu dublowac. Co bym bez Was zrobila, to nie wiem :)

Obawiam się że wypadków i kolizji żadne fabryczne assistance nie dotyczy.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 06.05.2014 08:27

weSoLuTka napisał(a):jutro zadzwonie na assistance i zapytam ;)
kia cee'd

dzwonilas? jestem ciekawa ponieważ tez takie autko posiadam i mam kia assistance :) nie wiem tez czy działa za granica (jezdzilmy drugim większym autem),gwarancja mobilności i obsluga w kraju super,raz mi autko nie odpalilo (z mojej winy) i w 30 minut był mechanik,naprawil i pojechal , potem dzwonili z kia sprawdzać czy już wszystko ok.
szpulaszpula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpulaszpula » 06.05.2014 12:27

Maciej napisał(a):
weSoLuTka napisał(a):mam wlasnie asisstance fabryczny - dzieki za wyjasnienie bo bylam pewna, ze to nie obejmuje wypadkow, tylko jakies usterki. W takim razie nie ma sensu dublowac. Co bym bez Was zrobila, to nie wiem :)

Obawiam się że wypadków i kolizji żadne fabryczne assistance nie dotyczy.

Po to jest zazwyczaj obowiązkowe OC (ewentualnie Zielona Karta do Bośni) i AC, które w miarę nowe samochody najczęściej mają :)

alutka9 napisał(a):
kia cee'd

dzwonilas? jestem ciekawa ponieważ tez takie autko posiadam i mam kia assistance :) nie wiem tez czy działa za granica (jezdzilmy drugim większym autem),gwarancja mobilności i obsluga w kraju super,raz mi autko nie odpalilo (z mojej winy) i w 30 minut był mechanik,naprawil i pojechal , potem dzwonili z kia sprawdzać czy już wszystko ok.

Na szybie powinna być naklejka z napisem: "Kia Euro Assistance". Podpowiem, że to EURO oznacza Europę, a nie walutę, którą trzeba płacić za naprawę :lol:
W książce gwarancyjnej (albo w oddzielnej książeczce - już nie pamiętam) powinien być dokładny opis warunków Assistance.
umca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca » 07.05.2014 13:07

Witam

W link 4 dziś dostałem Assistans plus rozszerzone do 300 km za 120zł z tym, że mam samochód tam ubezpieczony i do tego ubezpieczenie podróżne za 26 zł dla 3 osób.

Okres Assistance 15 dni.
Okres ubezpieczenia 10 dni.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.05.2014 19:02

weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 13.05.2014 08:16

alutka9 napisał(a):
kia cee'd

Hej, sorki za zwloke, ale mam mloda chora (akurat przed wyjazdem) i jeszcze meza wiec nie bylo kiedy.
Dzownilam i zakres przy wypadku jest identyczny jak przy zepsuciu pojazdu :)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 13.05.2014 11:05

Mam pytanie o ubezpieczenie podróżne - czy kupując je na czas wyjazdu w jednej z firm ubezpieczeniowej wyrabiać kartę ekuz czy dać sobie z nią spokój mając prywatne ubezpieczenie ?
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 13.05.2014 11:13

Lechoo napisał(a):Mam pytanie o ubezpieczenie podróżne - czy kupując je na czas wyjazdu w jednej z firm ubezpieczeniowej wyrabiać kartę ekuz czy dać sobie z nią spokój mając prywatne ubezpieczenie ?

A nie lepiej mieć dwie opcje? Tym bardziej, że wyrobienie karty EKUZ można załatwić poprzez internet. Ja mam zawsze ze sobą zarówno dodatkowe ubezpieczenie jak i kartę EKUZ.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Polisa ubezpieczeniowa 2014 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone