to za 204 zł masz w PZU, czy w innym towarzystwie, bo nie do końca zrozumiałem.KyRO
KyRO napisał(a):Jak że to mój pierwszy post, bardzo serdecznie witam Wszystkich. W tym roku po raz pierwszy wyruszamy do Chorwacji do miejscowości Pučišća na wyspie Brać. Znalazłem na cro.pl mnóstwo ciekawych i przydatnych informacji (dzięki).
Ja również spędziłem sporo czasu aby znaleźć w miarę dobre ubezpieczenie assistance. Wybór padł na PZU zadzwoniłem na infolinię i przedstawiłem sprawę. Interesowało mnie ubezpieczenie "PZU Auto Pomoc w wariancie Super + klauzula zwiększonej odległości do 1000km". Po wyliczeniu tak aby było najtaniej (nie jestem klientem pzu) musiałbym dodatkowo wykupić "minicasco" koszt całości 440zł Cena trochę duża ale nie znalazłem innego podobnego ubezpieczenia. (warta jeszcze miała dobrą ofertę ale tam obowiazkowe OC). Wstrzymałem się z wykupieniem i bardzo dobrze bo następnego dnia dzwoni żona i mówi że znajoma może załatwić za 204 zł. Ubezp. leży już w domku a człowiek od razu spokojniejszy. Ps. Ubezpieczajcie przynajmniej na tydzień przed wyjazdem (karencja).
elka505 napisał(a): My prawdopodobne zdecydujemy się na Gothear...nie maja okresu karencji i dla nie swoich klientów opcje holowania do 350 km w jedną stronę...coś koło 200 zł z tego co pamietam
KyRO napisał(a):. Ps. Ubezpieczajcie przynajmniej na tydzień przed wyjazdem (karencja).
Karczu napisał(a):Karencja 7 dni obowiązuje tylko w przypadku klauzuli zwiększonej odległości holowania.
Karczu napisał(a):Według PZU - szkoda eksploatacyjna – szkoda powstała w wyniku zu-
życia, korozji, utlenienia lub zawilgocenia pojazdu, jego czę-
ści lub wyposażenia;
Na mojej polisie na odwrocie mam napisane:
Klauzula zwiększonej odległości holowania w PZU Auto Pomoc SUPER
W przypadku unieruchomienia pojazdu wskutek awarii pojazdu klauzula ma zastosowanie, jeżeli wypadek ubezpieczeniowy zaistniał nie wcześniej niż po upływie 7 dni od dnia zawarcia umowy PAP lub rozszerzenia umowy PAP o niniejszą klauzulę.
gregor81 napisał(a):Byłem dzisiaj w PZU, zaproponowano mi assistance najwyższy pakiet z limitem 1000km za granicą na cały rok w cenie 410 zł. To cena dla osób które nie są klientami PZU.
Do tego PZU Pomoc w Podróży - Wojażer w cenie 96 zł dla 2 osób dorosłych na 13 dni, KL 100tyś, NNW 50tyś, OC 50 tyś.
Wyjeżdżam 31 sierpnia i raczej z tej oferty skorzystam, chyba że ktoś poleci coś podobnego w lepszej cenie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi