mijagi napisał(a):Ja dzisiaj w NFZ pojawiłem się po 15tej, wziąłem wnioski. Postanowiłem pojechać do domu, bo potrzebny podpis żony. Ale po drodze zobaczyłem, że mój fryzjer cierpi na brak zajęć . Poszedłem szybko załatwić sprawę, drugi raz taka szansa mogła się nie przydarzyć. Potem do domu i do NFZ. O 15.50 miałem już karty:) Dodam, że mieszkam niedaleko NFZ.
Piraraq napisał(a):Wykupiłem ubezpieczenie w PZU z klauzulą holowania do 1000km, zapłaciłem za nie 401 zł.
Ubezpieczenie OC mam w PZU, nie posiadam Auto Casco.
Aktualnie znajduje się na PAG-u i samochód zaliczył poważną awarię.
Podejrzewam skrzynię biegów.
Kilka godzin temu zgłosiłem awarię do assistance PZU, przełączono mnie do działu zagranicznego.
Pani zebrała informacje dotyczące polisy i po około godzinie miałem telefon z polski od kierowcy holownika.
Przyjadą po samochód w przed dzień końca mojego urlopu.
Znajduję się aktualnie około 1055 km od miejsca zamieszkania i okazało się że w takim przypadku przysługuje mi transport samolotem.
Oddzwaniano do mnie później z propozycją poruszania się razem z samochodem w holowniku ale ze względu na małe dziecko odmówiłem.
Teraz czekam na telefon w sprawie biletów na samolot.
W piątek, w dzień zakończenia pobytu wg. tego co osoba na infolinii twierdziła ma po moją rodzinę przyjechać taksówka i odwieźć nas na lotnisko do Zadaru i samolotem mamy udać się do Katowic, skąd mamy do dyspozycji komunikację miejską.
Do domu z Katowic mamy 10 km więc to już żaden problem.
Dam znać jak cała sprawa się zakończyła
Pozdrowiam z PAG-u
kleyo napisał(a): czy karty EKUZ można odbierać tylko w Wojewódzkich siedzibach NFZ czy może także w Sekcjach Obsługi Ubezpieczonych
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi