ołowiany napisał(a):Marecki37 napisał(a):ołowiany napisał(a):I gdzie tu jest jednoznaczność oferty?
Ciekawe ile mnie wyliczy PZU, ale najpierw zaczekam na ofertę stałego ubezpieczyciela.
Kolego, różnica ta wynika z wartości MiniCasco zawartego aby uzyskać Assistance, a ta kwota jest ruchoma w zależności od wieku i marki pojazdu.
Ja dziś dzwoniąc do PZU uzyskałem pozytywną informację o tym zestawie i za całość przy moim 11 letnim VW powiedziano mi za MC + APS 1000km - 468 zł.
Faktycznie może tak być. Powinna to może wyjaśnić udzielająca się w wątku agentka.
Ale tak na chłopski rozum to czym nowszy samochód, to assis. powinien być tańszy. nie?
Cena assistance jest stała nie ma znaczenia wartość ani wiek pojazdu.
Cena mc jest zależna od marki, wartości pojazdu ,kodu pocztowego oraz tego czy znosimy udział własny czy nie,nie mają znaczenia zniżki ale płacąc tylko mc można sobie wypracować zniżki na ac.
Sprzedając ubezpieczony pojazd rozliczamy wszystkie ubezpieczenia dobrowolne: nnw,ac,mc,assistance,auto szyby itd.-nie rozliczamy oc idzie ono za sprzedanym pojazdem.
Pakiety salonowe na nowe auta mają w większości baaardzo ograniczony zakres,naprawdę trzeba dokładnie wiedzieć co ma być w takiej popisie zawarte i pilnować salonowego agenta.Oczywiście mają oni dodatkowe zniżki,ale też większość różnic polega na ograniczonym zakresie-wiem bo często walczymy z salonami i widzimy co proponują.
Dla przykładu przedstawiliśmy salonowi ofertę pzu na nasze własne właśnie kupowane auto z ceną niższą niż proponowana przez nich ale zakresem pełnym-dużo szerszym,zgodzili się zrobić ją w naszej cenie i na naszych warunkach (my nie możemy ubezpieczać sami siebie),po przesłaniu nam certfikatu ubezpieczenia mąż sprawdził i okazało się że cenę zrobili naszą ale już warunki bez kilku opcji-po interwencji poprawione oczywiście ale jak ktoś nie jest mocno w temacie nie zauważy różnicy i zaufa salonowi.
Sprawdzać sprawdzać i salony i agentów z wszystkich TU.
p.s. korczu dokładnie tak mea culpa