Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polisa ubezpieczeniowa 2014

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 20:52

Sol-Wagon napisał(a):
Marecki37 napisał(a):
ołowiany napisał(a):I gdzie tu jest jednoznaczność oferty?
Ciekawe ile mnie wyliczy PZU, ale najpierw zaczekam na ofertę stałego ubezpieczyciela.

Kolego, różnica ta wynika z wartości MiniCasco zawartego aby uzyskać Assistance, a ta kwota jest ruchoma w zależności od wieku i marki pojazdu.

Ja dziś dzwoniąc do PZU uzyskałem pozytywną informację o tym zestawie i za całość przy moim 11 letnim VW powiedziano mi za MC + APS 1000km - 468 zł.

a to assistance obowiązuje przez 12 m-cy czy jest krótkoterminowe?

Rok.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.08.2014 20:54

Duży samochód kupiony kilka lat temu w RP.
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2014 21:24

mijagi napisał(a):
ołowiany napisał(a):
mijagi napisał(a):
FUX napisał(a):Cena rynkowa obowiązująca przez cały okres ubezpieczenia bez udziałów własnych, etc.

EDIT:

Dar przekonywania w stosunku do oferty konkurencji.
Acha. I składka płatna w dwóch ratach.
:mrgreen:

To jak można zapytać. Jaka jest wartość Twojego auta i jak długo opłacasz składkę AC, i ile płacisz za składkę, i czy bezszkodowa jazda?

Te dane chyba nie mają znaczenia. Też płacę ok. 3%. Takie pakiety mają sklepy z samochodami i nie tylko dla tych nowo kupionych.

Sklepy z samochodami? :) Sorry, musiałem. No ale jak to może nie mieć znaczenia? To chyba musisz mieć jakąc historię ac żeby mieć takie zniżki? Czy to Twój pierwszy rok z AC i tak masz? No chyba, że się mylę. No, ale ja nie jestem fachowcem w tym temacie więc kończę polemikę.

Oczywiście częste tłuczenie samochodu ogranicza niskie składki w późniejszym czasie. Natomiast jeśli podmiot sprzedający nowe samochody /lepiej? , bo jakoś salon mi nie przechodzi :)/ ma promocje to na zniżki nie patrzą. Żaden agent/TU nie mogło mi dać nigdy lepszej oferty niż "pakiet dilerski". Niestety assist. w tych pakietach są na ogólnych warunkach.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 21:29

Karczu napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):
Marecki37 napisał(a):
Ciekawe ile mnie wyliczy PZU, ale najpierw zaczekam na ofertę stałego ubezpieczyciela.

Kolego, różnica ta wynika z wartości MiniCasco zawartego aby uzyskać Assistance, a ta kwota jest ruchoma w zależności od wieku i marki pojazdu.

Ja dziś dzwoniąc do PZU uzyskałem pozytywną informację o tym zestawie i za całość przy moim 11 letnim VW powiedziano mi za MC + APS 1000km - 468 zł.

Rok.

jeżeli rok to nie jest źle...planuję urlop mniej więcej końcem września...
w przyszłym roku trzeba więc "skorzystać" z urlopu do połowy września...
i zamiast płacić np. w bieżącym roku 160 zł za kartę PZU + assistance w PZMot ok. 77 zł (tak planowałem) + to samo w kolejnym roku, teoretycznie warto zapłacić jednorazowo te ok. 500 zł...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.08.2014 21:31

ASS może być PZU/Warty-kiepskie/inne, marki lub leasingu jednocześnie.
Najlepsze było markowe z autem zastępczym pod drzwi w jedna i drugą, odbiorem auta do serwisu i przywiezieniem do domu włącznie.
Ostatnio edytowano 01.08.2014 21:34 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 21:34

Karczu napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):
Marecki37 napisał(a):

Rok.

i standardowo przy zbyciu pojazdu pewnie można odzyskać składkę za niewykorzystane dni...
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 21:56

Sol-Wagon napisał(a):
Karczu napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):
Marecki37 napisał(a):

Rok.

i standardowo przy zbyciu pojazdu pewnie można odzyskać składkę za niewykorzystane dni...

Myślę, że tak właśnie jest ale nie pytałem o to agenta.

Nie sugeruj się tymi 468zł... Jak zadzwoniłem do PZU pierwszy raz to policzyła mi też coś koło tego, chyba nie uwzględniła zniżki na Assistance przy zakupie MC. Dokładnej ceny dowiedziałem się dzwoniąc do agenta, u którego polisę zakupiłem.
Marecki37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marecki37 » 01.08.2014 22:03

Karczu napisał(a):Myślę, że tak właśnie jest ale nie pytałem o to agenta.

Nie sugeruj się tymi 468zł... Jak zadzwoniłem do PZU pierwszy raz to policzyła mi też coś koło tego, chyba nie uwzględniła zniżki na Assistance przy zakupie MC. Dokładnej ceny dowiedziałem się dzwoniąc do agenta, u którego polisę zakupiłem.

Akurat moje info pochodzi od agentki pracującej w oddziale PZU u mnie w mieście, więc sprawdziła w systemie i tak jej wyliczył z wartością MC - 202 zł + mogę dokupić dodatkowo płatne ubezpieczenie osobiste Wojażer za ok 5-6 zł za dzień wykupywane na ilość dni razy ilość osób, coś w formie grupowego.
Co do Wojażera, nie zagłębiałem się który wariant i co w składzie bo to zostawiłem na chwilę kiedy zdecyduję się jechać swoim autem i będę zakupywał Assistance.
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 22:11

Przy MC ze składką 202zł to razem z Assistance 1000km powinno wyjść 406zł a ze zniesionym ograniczeniem , czyli z pomocą od domu powinno wyjść 448zł.
Wojażer wykupiłem już wcześniej, u innego agenta.
Assistance nie wykupowałem u typowego agenta PZU a w agencji ubezpieczeniowej mającej w ofercie kilka firm.
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 01.08.2014 22:25

alutka9 napisał(a):
miras_sg napisał(a):
alutka9 napisał(a):
miras_sg napisał(a):Widzę że ilu agentów tyle cenników w tym Pzu ...Ciekawe co wyliczą u mnie. :)

stawki w pzu są stałe ale opcji zakupu samego assistance jest wiele :D

alutka9 widzę że jesteś biegła i obeznana w ofercie PZU więc zapytam wprost :
Czy każdy kto nie ma OC w PZU może wykupić assistance w takiej formie i za taką cenę jak kolega mijagi ? Oczywiście minicasco wg wyceny swojego auta . I jeszcze jedno pytanko - skoro PZU Życie i PZU SA połączone już są od dłuższego czasu to posiadanie ubezpieczenia na życie może być traktowane jako produkt tej firmy zamiast minicasco ? To tak z ciekawości . Pozdrav.

Mając oc w pzu pełny assistance wykupisz za 401 lub 366 (działa 20km od domu),wykupując dodatkowo mc assistance pełny kosztuje 246 lub około 200 (działa 20 km od domu)+cena za mc.Nie chodzi o posiadanie jakiegoś ubezpieczenia w pzu,a o ubezpiecenie na konkretny pojazd.

Alutka9 , rozumiem wszystko co pisałaś jeśli chodzi o ubezpieczenie na życie... ale ... jeśli chodzi o resztę to się pogubiłem... Sama piszesz jw. że mając OC w PZU pełny assistance wykupisz za 401 lub 366 (działa 20km od domu) wykupując dodatkowo mc kosztuje tyle a tyle ... Rozumiem że dodatkowo to znaczy MC do OC , ale kolega mijagi pisał że nie ma OC w PZU . Sorry że drążę temat ale po to to forum jest .
Aaa i dzięki z info o multiagencjach - bardzo cenna dla ludzi z południa :D
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 22:28

Assistance wychodzi taniej do MC niż do OC. Wystarczy mieć samo MC.
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 01.08.2014 22:34

Widzę że powolutku zbierając informacje od forowiczów , coś w końcu się urodzi co zadowoli kilka osób które jeszcze nie były na urlopie :) Dziękuję osobom udzielającym się i mającym większą wiedzę niż ja i potrafiącym się podzielić :) . Pozdrav.
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 01.08.2014 22:36

Dzięki Karczu , kolejna cenna uwaga :D
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 02.08.2014 06:07

miras_sg napisał(a):
alutka9 napisał(a):
miras_sg napisał(a):
alutka9 napisał(a):
miras_sg napisał(a):Widzę że ilu agentów tyle cenników w tym Pzu ...Ciekawe co wyliczą u mnie. :)

stawki w pzu są stałe ale opcji zakupu samego assistance jest wiele :D

alutka9 widzę że jesteś biegła i obeznana w ofercie PZU więc zapytam wprost :
Czy każdy kto nie ma OC w PZU może wykupić assistance w takiej formie i za taką cenę jak kolega mijagi ? Oczywiście minicasco wg wyceny swojego auta . I jeszcze jedno pytanko - skoro PZU Życie i PZU SA połączone już są od dłuższego czasu to posiadanie ubezpieczenia na życie może być traktowane jako produkt tej firmy zamiast minicasco ? To tak z ciekawości . Pozdrav.

Mając oc w pzu pełny assistance wykupisz za 401 lub 366 (działa 20km od domu),wykupując dodatkowo mc assistance pełny kosztuje 246 lub około 200 (działa 20 km od domu)+cena za mc.Nie chodzi o posiadanie jakiegoś ubezpieczenia w pzu,a o ubezpiecenie na konkretny pojazd.

Alutka9 , rozumiem wszystko co pisałaś jeśli chodzi o ubezpieczenie na życie... ale ... jeśli chodzi o resztę to się pogubiłem... Sama piszesz jw. że mając OC w PZU pełny assistance wykupisz za 401 lub 366 (działa 20km od domu) wykupując dodatkowo mc kosztuje tyle a tyle ... Rozumiem że dodatkowo to znaczy MC do OC , ale kolega mijagi pisał że nie ma OC w PZU . Sorry że drążę temat ale po to to forum jest .
Aaa i dzięki z info o multiagencjach - bardzo cenna dla ludzi z południa :D

wykupując mc lub ac dodatkowo do assistance,nie do oc :)
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 02.08.2014 06:25

Chyba assistance dodatkowo do MC/AC ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Polisa ubezpieczeniowa 2014 - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone