Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polisa ubezpieczeniowa 2014

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 19:51

Wydaje mi się, że mając AC w innej firmie można bez przeszkód mieć też MiniCasco w PZU... ale głowy nie dam :) Z ograniczeniem assistance, że działa dopiero w odległości większej niż 20km od miejsca zamieszkania zapłaciłbym za całość 280zł ale to może się zawsze przydać. Sol-Wagon zadzwoń na infolinię PZU, wyliczą Ci składkę MiniCasco.
Kolega Riddick82 pisał w innym temacie, że zapłacił 260zł przy samochodzie wartym nieco ponad 3000zł (20zł mniej niż przy moich ponad 9000zł) więc chyba różnica nie będzie kolosalna w Twoim przypadku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2014 19:59

Marecki37 napisał(a):
ołowiany napisał(a):I gdzie tu jest jednoznaczność oferty?
Ciekawe ile mnie wyliczy PZU, ale najpierw zaczekam na ofertę stałego ubezpieczyciela.

Kolego, różnica ta wynika z wartości MiniCasco zawartego aby uzyskać Assistance, a ta kwota jest ruchoma w zależności od wieku i marki pojazdu.

Ja dziś dzwoniąc do PZU uzyskałem pozytywną informację o tym zestawie i za całość przy moim 11 letnim VW powiedziano mi za MC + APS 1000km - 468 zł.

Faktycznie może tak być. Powinna to może wyjaśnić udzielająca się w wątku agentka.

Ale tak na chłopski rozum to czym nowszy samochód, to assis. powinien być tańszy. nie?
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 20:01

assistance pewnie tak, ale znowu zwyżka za wartość przy casco...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2014 20:04

Sol-Wagon napisał(a):assistance pewnie tak, ale znowu zwyżka za wartość przy casco...

Tak, ale zapewne wpychają ten produkt do assist. żeby więcej zarobić. Tutaj chyba większość ma już jakieś AC, a szukamy assist.
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 01.08.2014 20:21

Normalne AC w PZU to praktycznie 10% wartości samochodu, więc im nowsze auto, tym jest droższe, tym wyższa składka. Oczywiście składka pomniejszona będzie o lata bez szkodowej jazdy. (tak zrozumiałem po ostatniej wizycie u agenta). Im mniejsza wartość samochodu i tu w moim przypadku 9500 zł, a wartość ubezpieczenia w mini casco ~7500(80% wartości pojazdu), tym mniejsza składka. Co ciekawe mając mini casco idą zniżki na normalne AC.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.08.2014 20:23

Bzdura.
W granicach 3% za pakiet ze wszystkim, co możliwe.
Auto kilkuletnie.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 20:26

3 % ceny rynkowej auta czy sumy ubezpieczenia (80 %) ?
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 01.08.2014 20:28

FUX napisał(a):Bzdura.
W granicach 3% za pakiet ze wszystkim, co możliwe.
Auto kilkuletnie.

Biorąc pakiet ze wszystkim to pewnie dochodzą inne zniżki. A mówisz o cenie na "start"? Czy masz już jakieś zniżki?
A 80% bierze się stąd, że przy MC(mini casco) 20% "pokrywa" ubezpieczający.
Ostatnio edytowano 01.08.2014 20:30 przez mijagi, łącznie edytowano 2 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.08.2014 20:29

Cena rynkowa obowiązująca przez cały okres ubezpieczenia bez udziałów własnych, etc.

EDIT:

Dar przekonywania w stosunku do oferty konkurencji.
Acha. I składka płatna w dwóch ratach.
:mrgreen:
Ostatnio edytowano 01.08.2014 20:30 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 20:30

ac zniżki max mam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.08.2014 20:32

Również.
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 01.08.2014 20:34

FUX napisał(a):Cena rynkowa obowiązująca przez cały okres ubezpieczenia bez udziałów własnych, etc.

EDIT:

To jak można zapytać. Jaka jest wartość Twojego auta i jak długo opłacasz składkę AC, i ile płacisz za składkę, i czy bezszkodowa jazda?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2014 20:36

mijagi napisał(a):
FUX napisał(a):Cena rynkowa obowiązująca przez cały okres ubezpieczenia bez udziałów własnych, etc.

EDIT:

To jak można zapytać. Jaka jest wartość Twojego auta i jak długo opłacasz składkę AC, i ile płacisz za składkę, i czy bezszkodowa jazda?

Te dane chyba nie mają znaczenia. Też płacę ok. 3%. Takie pakiety mają sklepy z samochodami i nie tylko dla tych nowo kupionych.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 20:36

Marecki37 napisał(a):
ołowiany napisał(a):I gdzie tu jest jednoznaczność oferty?
Ciekawe ile mnie wyliczy PZU, ale najpierw zaczekam na ofertę stałego ubezpieczyciela.

Kolego, różnica ta wynika z wartości MiniCasco zawartego aby uzyskać Assistance, a ta kwota jest ruchoma w zależności od wieku i marki pojazdu.

Ja dziś dzwoniąc do PZU uzyskałem pozytywną informację o tym zestawie i za całość przy moim 11 letnim VW powiedziano mi za MC + APS 1000km - 468 zł.

a to assistance obowiązuje przez 12 m-cy czy jest krótkoterminowe?
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 01.08.2014 20:43

ołowiany napisał(a):
mijagi napisał(a):

EDIT:

Te dane chyba nie mają znaczenia. Też płacę ok. 3%. Takie pakiety mają sklepy z samochodami i nie tylko dla tych nowo kupionych.

Sklepy z samochodami? :) Sorry, musiałem. No ale jak to może nie mieć znaczenia? To chyba musisz mieć jakąc historię ac żeby mieć takie zniżki? Czy to Twój pierwszy rok z AC i tak masz? No chyba, że się mylę. No, ale ja nie jestem fachowcem w tym temacie więc kończę polemikę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Polisa ubezpieczeniowa 2014 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone