Karczu napisał(a):Ja dzwoniłem do PZU w sprawie Mini casco + Assistance 1000km - Pani mówi nie ma problemu, proszę udać się do najbliższego agenta. Tak zrobiłem. Agent nic nie może zrobić bo pracuje na nowym systemie a tam nie ma już Minicasco tylko Mini AC (Minicasco rozszerzone o działanie na terenie Europy) i wylicza mi za całość ponad 600zł. Dzwonię drugi raz na infolinię i dowiaduję się, że całe południe Polski jest już w nowym systemie i nic zrobić się nie da. Szkoda, że Pani, która wyliczała mi składkę znając nawet mój kod pocztowy o tym mnie nie poinformowała, nie fatygowałbym się do agenta. No nic, zostaje assistance innej firmy, a za rok ewentualne przeniesienie OC/AC do PZU.
korczu nie jest tak do końca jak Ci mówią,tzn.agencje wyłączne pzu tak pracują na nowym systemie i nie ma już mc,ale multiagencje co najmniej do końca roku nawet te południa Polski pracują na starym programie i u nich wykupisz jeszcze mc.
ołowiany dostępność różnych wariantów ubezpieczenia a co za tym idzie -ich cen uważam akurat za pozytyw w każdej firmie ubezpieczeniowej,ważne jednak aby agent wiedział co sprzedaje,dopytał czego Ci potrzeba i zaproponował odpowiednia ofertę