Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polisa ubezpieczeniowa 2014

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 01.08.2014 10:51

Karczu napisał(a):Ja dzwoniłem do PZU w sprawie Mini casco + Assistance 1000km - Pani mówi nie ma problemu, proszę udać się do najbliższego agenta. Tak zrobiłem. Agent nic nie może zrobić bo pracuje na nowym systemie a tam nie ma już Minicasco tylko Mini AC (Minicasco rozszerzone o działanie na terenie Europy) i wylicza mi za całość ponad 600zł. Dzwonię drugi raz na infolinię i dowiaduję się, że całe południe Polski jest już w nowym systemie i nic zrobić się nie da. Szkoda, że Pani, która wyliczała mi składkę znając nawet mój kod pocztowy o tym mnie nie poinformowała, nie fatygowałbym się do agenta. No nic, zostaje assistance innej firmy, a za rok ewentualne przeniesienie OC/AC do PZU.

korczu nie jest tak do końca jak Ci mówią,tzn.agencje wyłączne pzu tak pracują na nowym systemie i nie ma już mc,ale multiagencje co najmniej do końca roku nawet te południa Polski pracują na starym programie i u nich wykupisz jeszcze mc.

ołowiany dostępność różnych wariantów ubezpieczenia a co za tym idzie -ich cen uważam akurat za pozytyw w każdej firmie ubezpieczeniowej,ważne jednak aby agent wiedział co sprzedaje,dopytał czego Ci potrzeba i zaproponował odpowiednia ofertę :!:
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 10:55

Alutka - teraz już wiem, już znalazłem agencję w Krakowie, która mi to sprzeda :) Pozdrawiam.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 01.08.2014 10:59

Kolego jakie rozne stawki? :) Wiadomo ze AC i OC zalezne jest od posiadanego pojazdu a stawka assistance raczej sie nie zmienia bo albo jest 204 zl np jak masz juz ac i oc albo jest 366 zl jak brak OC a 406 zl jak masz brak OC i od samego domu liczone :) Te kwoty potwierdzaja inni :) Jezeli ktos nie ma w ogole nic z PZU wspolnego to tez ma inne warunki proste.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2014 12:00

Nie chodziło mi o różnorodność wariantów.Raczej o bałagan informacyjno-kompetencyjny w tej firmie. A świadczą o nim doświadczenia forumowiczów.
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 17:10

No i załatwione :)
PZU bez OC: MiniCasco + PZU Auto Pomoc działające od miejsca zamieszkania z klauzulą zwiększonej odległości holowania do 1000km za granicą. Całość wyszła 322zł.
Najpierw wykupiłem assistance w Axa za 179zł z limitem do 150km ale jakoś wcale się z tym lepiej nie poczułem... więc zrezygnowałem. Z ubezpieczeniem w PZU mam przynajmniej jakieś poczucie bezpieczeństwa :)
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 01.08.2014 17:14

jaj mam OC/AC w Aviva

na wyjazd rozszerzylem Assistance do pakietu Max:
- polska holowanie bez limitu
- poa polska - 500 km

do tego hotel na 3 dni, samochod zastepczy na 14, pomoc w przypadku zatrzasniecia kluczykow czy zlego paliwa

jedyna uwaga to ze jak zacznie sie te 500 za granica, to po przekroczeniu granicy Polsik nie robi sie juz bez limitu tylko dobija do 500 tylko

rozszerzenie dziala do konca waznosci polisy, u mnie bylo 2 miesiaca i koszt 40 zl

aha, assistance podstawowy w Aviva to 75 km holowania i tylko w przypadku kolizji, awaria nie objeta
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2014 17:14

Karczu napisał(a):No i załatwione :)
PZU bez OC: MiniCasco + PZU Auto Pomoc działające od miejsca zamieszkania z klauzulą zwiększonej odległości holowania do 1000km za granicą. Całość wyszła 322zł.
Najpierw wykupiłem assistance w Axa za 179zł z limitem do 150km ale jakoś wcale się z tym lepiej nie poczułem... więc zrezygnowałem. Z ubezpieczeniem w PZU mam przynajmniej jakieś poczucie bezpieczeństwa :)

slr napisał(a):Kolego jakie rozne stawki? :) Wiadomo ze AC i OC zalezne jest od posiadanego pojazdu a stawka assistance raczej sie nie zmienia bo albo jest 204 zl np jak masz juz ac i oc albo jest 366 zl jak brak OC a 406 zl jak masz brak OC i od samego domu liczone :) Te kwoty potwierdzaja inni :) Jezeli ktos nie ma w ogole nic z PZU wspolnego to tez ma inne warunki proste.

I gdzie tu jest jednoznaczność oferty?
Ciekawe ile mnie wyliczy PZU, ale najpierw zaczekam na ofertę stałego ubezpieczyciela.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 01.08.2014 17:34

Co obejmuje takie minicasco? :)

Kumpel nie majac AC w PZU a samo OC za asistance z klauzula 1000 km zaplacil 366 i to jest stala cena od 20km+ od domu. Wiec hmm te 322 assistance + minicasco za 322 brzmi kuszaco :)
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 17:36

Za stroną PZU:
"Ubezpieczeniem minicasco objęta jest:
-utrata pojazdu wskutek wszelkich zdarzeń
-zniszczenia lub uszkodzenia pojazdu wskutek zderzenia z ludźmi lub zwierzętami, zaistniałego z winy kierowcy pojazdu, jak również takich, na które nie ma on wpływu
-zniszczenie lub uszkodzenia pojazdu wskutek innych zdarzeń, za wyjątkiem uszkodzeń będących skutkiem zetknięcia pojazdu z innym pojazdem lub przedmiotem (ruchomością lub nieruchomością) znajdującym się na zewnątrz pojazdu
Ubezpieczeniem objęte są szkody powstałe na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej."
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 01.08.2014 17:41

ołowiany napisał(a):

slr napisał(a):Kolego jakie rozne stawki? :) Wiadomo ze AC i OC zalezne jest od posiadanego pojazdu a stawka assistance raczej sie nie zmienia bo albo jest 204 zl np jak masz juz ac i oc albo jest 366 zl jak brak OC a 406 zl jak masz brak OC i od samego domu liczone :) Te kwoty potwierdzaja inni :) Jezeli ktos nie ma w ogole nic z PZU wspolnego to tez ma inne warunki proste.

I gdzie tu jest jednoznaczność oferty?
Ciekawe ile mnie wyliczy PZU, ale najpierw zaczekam na ofertę stałego ubezpieczyciela.

Kolego zauwaz ze moje i kolegi ołowiany ceny to ceny bez OC i z OC w PZU wiec stawki rozne to fakt :)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 01.08.2014 18:35

Karczu napisał(a):Za stroną PZU:
"Ubezpieczeniem minicasco objęta jest:
-utrata pojazdu wskutek wszelkich zdarzeń
-zniszczenia lub uszkodzenia pojazdu wskutek zderzenia z ludźmi lub zwierzętami, zaistniałego z winy kierowcy pojazdu, jak również takich, na które nie ma on wpływu
-zniszczenie lub uszkodzenia pojazdu wskutek innych zdarzeń, za wyjątkiem uszkodzeń będących skutkiem zetknięcia pojazdu z innym pojazdem lub przedmiotem (ruchomością lub nieruchomością) znajdującym się na zewnątrz pojazdu
Ubezpieczeniem objęte są szkody powstałe na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej."

działa dokładnie w takiej sytuacji jak podana w owu,jeżeli będziemy chcieli ominąć żywą przeszkodę i uderzymy np. w drzewo lub wpadniemy do rowu -nie ma odpowiedzialności z mc. :?
Marecki37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marecki37 » 01.08.2014 19:14

ołowiany napisał(a):I gdzie tu jest jednoznaczność oferty?

Kolego, różnica ta wynika z wartości MiniCasco zawartego aby uzyskać Assistance, a ta kwota jest ruchoma w zależności od wieku i marki pojazdu.

Ja dziś dzwoniąc do PZU uzyskałem pozytywną informację o tym zestawie i za całość przy moim 11 letnim VW powiedziano mi za MC + APS 1000km - 468 zł.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 19:30

wartość pojazdu na polisie jaka?

ja mam już AC w innym towarzystwie...
ciekawe czy jest możliwe aby wykupić jeszcze raz MiniCasco + AutoPomoc w PZU na 1.000 km?
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 19:43

Wartość pojazdu na polisie to 9400zł.
W jakim sensie wykupić jeszcze raz?
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 19:46

aaa to dlatego tak niska cena...
ktoś tu pisał o 11 letnim VW i wyższej cenie...
ja mam na polisie 19.000 zł więc pewnie porównywalnie z VW...a pewnie więcej...

mam autocasco ale nie w pzu...
chodzi o kolejny zakup minicasco w PZU + autopomoc 1.000 km...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Polisa ubezpieczeniowa 2014 - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone