Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polisa ubezpieczeniowa 2014

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 30.07.2014 05:15

slr napisał(a):Dzieki za info to samo mi powiedzieli na infolinii bo w miedzyczasie zadzwonilem.

Szkoda tylko ze moj agent PZU jak z nim gadalem tydzien temu nie wspomnial o tym i mowil ze moge nawet przyjsc dzien przed wyjazdem i z chwila podpisania wsio dziala. Ciekawe czemu tak jest ze te 1000 km dopiero od 7 dni :/ Skoro cala reszta ktora moze duzo wiecej ich kosztowac niz samo holowanie na np 500 km dziala a to po 7 dniach :)

było kilka przypadków wykupowania ubezpieczenia na auto ,które już stało i czekało na holowanie :wink: przy wznowieniu nie ma karencji i działa od razu
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 30.07.2014 06:04

Poprzednie konczylo mi sie z poczatkiem lipca a w tym roku wyjazd dopiero w sierpniu wiec chcialem przeczekac... jak widac za pozno :) no ale oby nie bylo potzrebne jak caly poprzedni rok :)

PS
Moj agent nie proponowal mi wznowienia poprzedniego....
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.07.2014 18:08

slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 30.07.2014 18:15

Uwazasz ze tak traktuja kazdego? Wiadomo sa rozne przypadki zobaczymy jak bedzie sprawa kolegi co wyzej pisal rozwiazana :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.07.2014 18:18

FUX napisał(a):http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz....

Pierwsze zdania artykułu:
Myślisz, że gdy wykupisz pakiet assistance, masz święty spokój i niestraszne ci nieprzyjemne zdarzenia drogowe? Mylisz się.
Oto historia kierowcy i pasażera, którzy na pomoc drogową czekali ponad sześć godzin.

Ja, mimo wszystko myślę, że myli się autor tego artykułu, ponieważ z jednego, niefortunnego zdarzenia,
robi regułę dla wszystkich ubezpieczonych, u wszystkich ubezpieczycieli. :?
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 30.07.2014 19:00

No i polisy wykupione:

wojażer: 16 dni, 3+1,
-koszty leczenia i assistance Pakiet Podstawowy 80.000zł na osobę
-NNW 50.000
-OC w życiu prywatnym 20.000
191,36 zł

PZU Auto Pomoc Super, pomoc w miejscu zamieszkania, zagranica, 1000 km za granicą(tekst z polisy - "W przypadku unieruchomienia pojazdu wskutek awarii pojazdu klauzula ma zastosowanie, jeżeli wypadek ubezpieczeniowy zaistniał nie wcześniej niż po upływie 7 dni od dnia zawarcia umowy PAP.... . Warunek nie jest stosowany w przypadku wznowienia umowy."), holowanie w Polsce bez limitu.... I to wszystko za 246 zł.

Jako, że nie mam OC z PZU kwota wynosiła by 480 zł.
Ale wziąłem mini casco za 86 zł i dostałem zniżkę do 246 zł.
Kwota MC uzależniona jest od wartości i modelu samochodu. Mojego 15-letniego vw wycenili na 7250 zł i dlatego niska cena MC.
Czyli PAP i MC na rok 332 zł.

Razem 532,36 zł
Chyba nieźle.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 30.07.2014 19:32

No i ok wsio :) teraz tylko oby nie trzeba bylo korzystac :)
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 30.07.2014 19:40

Dokładnie :)
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 31.07.2014 18:22

Widzę że ilu agentów tyle cenników w tym Pzu ...Ciekawe co wyliczą u mnie. :)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 31.07.2014 18:33

miras_sg napisał(a):Widzę że ilu agentów tyle cenników w tym Pzu ...Ciekawe co wyliczą u mnie. :)

stawki w pzu są stałe ale opcji zakupu samego assistance jest wiele :D
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 31.07.2014 20:15

alutka9 napisał(a):
miras_sg napisał(a):Widzę że ilu agentów tyle cenników w tym Pzu ...Ciekawe co wyliczą u mnie. :)

alutka9 widzę że jesteś biegła i obeznana w ofercie PZU więc zapytam wprost :
Czy każdy kto nie ma OC w PZU może wykupić assistance w takiej formie i za taką cenę jak kolega mijagi ? Oczywiście minicasco wg wyceny swojego auta . I jeszcze jedno pytanko - skoro PZU Życie i PZU SA połączone już są od dłuższego czasu to posiadanie ubezpieczenia na życie może być traktowane jako produkt tej firmy zamiast minicasco ? To tak z ciekawości . Pozdrav.
szpulaszpula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpulaszpula » 31.07.2014 22:22

FUX napisał(a):http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136156,16401751,Czekali_na_pomoc_6_godzin_w_30_stopniowym_upale__Ubezpieczyciel.html#BoxSlotI3img

To znowu się wydarzyło: http://www.wykop.pl/ramka/2094148/liber ... -naprawde/ :)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 01.08.2014 05:49

miras_sg napisał(a):
alutka9 napisał(a):

alutka9 widzę że jesteś biegła i obeznana w ofercie PZU więc zapytam wprost :
Czy każdy kto nie ma OC w PZU może wykupić assistance w takiej formie i za taką cenę jak kolega mijagi ? Oczywiście minicasco wg wyceny swojego auta . I jeszcze jedno pytanko - skoro PZU Życie i PZU SA połączone już są od dłuższego czasu to posiadanie ubezpieczenia na życie może być traktowane jako produkt tej firmy zamiast minicasco ? To tak z ciekawości . Pozdrav.

Mając oc w pzu pełny assistance wykupisz za 401 lub 366 (działa 20km od domu),wykupując dodatkowo mc assistance pełny kosztuje 246 lub około 200 (działa 20 km od domu)+cena za mc.Nie chodzi o posiadanie jakiegoś ubezpieczenia w pzu,a o ubezpiecenie na konkretny pojazd.
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 01.08.2014 09:49

Ja dzwoniłem do PZU w sprawie Mini casco + Assistance 1000km - Pani mówi nie ma problemu, proszę udać się do najbliższego agenta. Tak zrobiłem. Agent nic nie może zrobić bo pracuje na nowym systemie a tam nie ma już Minicasco tylko Mini AC (Minicasco rozszerzone o działanie na terenie Europy) i wylicza mi za całość ponad 600zł. Dzwonię drugi raz na infolinię i dowiaduję się, że całe południe Polski jest już w nowym systemie i nic zrobić się nie da. Szkoda, że Pani, która wyliczała mi składkę znając nawet mój kod pocztowy o tym mnie nie poinformowała, nie fatygowałbym się do agenta. No nic, zostaje assistance innej firmy, a za rok ewentualne przeniesienie OC/AC do PZU.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2014 10:01

Karczu napisał(a):Ja dzwoniłem do PZU w sprawie Mini casco + Assistance 1000km - Pani mówi nie ma problemu, proszę udać się do najbliższego agenta. Tak zrobiłem. Agent nic nie może zrobić bo pracuje na nowym systemie a tam nie ma już Minicasco tylko Mini AC (Minicasco rozszerzone o działanie na terenie Europy) i wylicza mi za całość ponad 600zł. Dzwonię drugi raz na infolinię i dowiaduję się, że całe południe Polski jest już w nowym systemie i nic zrobić się nie da. Szkoda, że Pani, która wyliczała mi składkę znając nawet mój kod pocztowy o tym mnie nie poinformowała, nie fatygowałbym się do agenta. No nic, zostaje assistance innej firmy, a za rok ewentualne przeniesienie OC/AC do PZU.

Patrząc choćby po tym wątku to byłbym daleki od przenoszenia się do PZU. Panująca tam dowolność wyliczania składek oraz zmienne oferty nie świadczą dobrze o tej firmie. A za rok holowania do 1000 km może już nie być.

Może trzeba wykupić kilka ubezpieczeń i jakoś z przesiadkami się doczołgać do PL ? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Polisa ubezpieczeniowa 2014 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone