ja mialem takie ceny:
- OC+AC - assistance 204 zl (liczone od 20 km od domu)
- OC - assistance 366 zl (liczone od 20 km od domu)
opcja od samego domu + 40 zl
assistance z klauzula 1000 km na cala EU w PL bez limitu.
slr napisał(a):Hmm tydzien ? Ja jak podpisywalem nikt mi o tym nic nie mowil mam tylko zaznaczone ze zaczyna sie od 01.08 bo tak chcialem a podpisywalem wczoraj. To zaczyna dzialac od momentu podpisania papierow przecierz tak samo jak OC czy AC.
slr napisał(a):kurde ja wyjezdzam 03.08 polisa od 01.08 ale podpisalem ja 28.07. Na dobra sprawe jak odpukac po drodze cos stanie sie z autem to i tak dopiero od 04.08 obowiazauje klauzula 1000 km. Co jesli na drodze cos wyniknie i assistance dziala od 01.08? Na co wtedy moge liczyc w ogole?
Piraraq napisał(a):Wykupiłem ubezpieczenie w PZU z klauzulą holowania do 1000km, zapłaciłem za nie 401 zł.
Ubezpieczenie OC mam w PZU, nie posiadam Auto Casco.
Aktualnie znajduje się na PAG-u i samochód zaliczył poważną awarię.
Podejrzewam skrzynię biegów.
Kilka godzin temu zgłosiłem awarię do assistance PZU, przełączono mnie do działu zagranicznego.
Pani zebrała informacje dotyczące polisy i po około godzinie miałem telefon z polski od kierowcy holownika.
Przyjadą po samochód w przed dzień końca mojego urlopu.
Znajduję się aktualnie około 1055 km od miejsca zamieszkania i okazało się że w takim przypadku przysługuje mi transport samolotem.
Oddzwaniano do mnie później z propozycją poruszania się razem z samochodem w holowniku ale ze względu na małe dziecko odmówiłem.
Teraz czekam na telefon w sprawie biletów na samolot.
W piątek, w dzień zakończenia pobytu wg. tego co osoba na infolinii twierdziła ma po moją rodzinę przyjechać taksówka i odwieźć nas na lotnisko do Zadaru i samolotem mamy udać się do Katowic, skąd mamy do dyspozycji komunikację miejską.
Do domu z Katowic mamy 10 km więc to już żaden problem.
Dam znać jak cała sprawa się zakończyła
Pozdrowiam z PAG-u
Piraraq napisał(a):Wykupiłem ubezpieczenie w PZU z klauzulą holowania do 1000km, zapłaciłem za nie 401 zł.
Ubezpieczenie OC mam w PZU, nie posiadam Auto Casco.
Aktualnie znajduje się na PAG-u i samochód zaliczył poważną awarię.
Podejrzewam skrzynię biegów.
Kilka godzin temu zgłosiłem awarię do assistance PZU, przełączono mnie do działu zagranicznego.
Pani zebrała informacje dotyczące polisy i po około godzinie miałem telefon z polski od kierowcy holownika.
Przyjadą po samochód w przed dzień końca mojego urlopu.
Znajduję się aktualnie około 1055 km od miejsca zamieszkania i okazało się że w takim przypadku przysługuje mi transport samolotem.
Oddzwaniano do mnie później z propozycją poruszania się razem z samochodem w holowniku ale ze względu na małe dziecko odmówiłem.
Teraz czekam na telefon w sprawie biletów na samolot.
W piątek, w dzień zakończenia pobytu wg. tego co osoba na infolinii twierdziła ma po moją rodzinę przyjechać taksówka i odwieźć nas na lotnisko do Zadaru i samolotem mamy udać się do Katowic, skąd mamy do dyspozycji komunikację miejską.
Do domu z Katowic mamy 10 km więc to już żaden problem.
Dam znać jak cała sprawa się zakończyła
Pozdrowiam z PAG-u
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi