Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polisa ubezpieczeniowa 2014

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 29.07.2014 13:33

ja mialem takie ceny:

- OC+AC - assistance 204 zl (liczone od 20 km od domu)
- OC - assistance 366 zl (liczone od 20 km od domu)

opcja od samego domu + 40 zl

assistance z klauzula 1000 km na cala EU w PL bez limitu.
tmk5252
Podróżnik
Polisa ubezpieczeniowa assistance 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmk5252 » 29.07.2014 15:28

Witam wszystkich,

Planuje wyjazd do CRO we Wrzesniu na 2 tygodnie w tym roku i szukam ubezpieczenia assistance do mojego 14 letniego auta.

Jak narazie mam takie opcje:
- Generali na 14 dni - ok. 100 zl z limitem do 100 km za granicą,
- Gothear na 30 dni - ok. 248zl z limitem 300 km holowania,
- PZU tylko na rok 422 zl + minicaso ok 100 zl zeby uzyskac limit do 1000 km za granica(nie mam OC w PZU)

Prosze o opinie szczególnie osób które korzystały z z powyzszych assistance za granicą, która opcja jest najbardziej korzystna.

Najtaniej wychodzi Generali, ale maly limit km za granica i rozne opinie w Internecie na ich temat.

Gother ma wyzszy limit holowania, droższy, ale i tak to za mało na holowanie do PL.

PZU wydaje sie super, ale nie jest tanie.
Spytalem sie agenta PZU o jeden przypadek:
Mam awarie auta w Austrii. Auto jest holowane do najblizszego mechanika w okolicy. On stwierdza, ze koszt naprawy bedzie... strzelam 2000 Euro. W Polsce naprawie to o wiele taniej i teraz na moje pytanie do agenta PZU czy jak wykorzystam usługę holowania np. 30 km do mechanika to po diagnozie mechanika czy moge wykorzystac pozostaly limit KM w PZU 970 na holowanie do Polski ? Na to pytanie agent odpowiedzial ze nie ma takiej mozliwosci, wiec dla mnie wyglada to tak ze na autostradzie od razu musze podjac decyzje zwiazana z holowaniem do PL zeby wykorzystac ten limit 1000 km.

Proszę o informację czy już badaliście w tym roku ubezpieczenia assistance w tych towarzystwach.

Pozdrawiam i dziekuję za wszelkie wskazówki.
TMK
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 29.07.2014 15:55

Ale z tego co czytalem wczesniej jesli niemasz Oc w Pzu nie masz mozliwosci wykupu assistance z holowaniem do 1000km ,cholowanie prYslugguje ci tylko raz a wiec albo mechanik w cro albo wyjazd laweta do domu.
tmk5252
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmk5252 » 29.07.2014 16:02

Dlatego zaznaczylem opcje wykupu minicasco na rok za ok 100 zl i wtedy podobno mozna.
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 29.07.2014 16:32

Wykupiłem ubezpieczenie w PZU z klauzulą holowania do 1000km, zapłaciłem za nie 401 zł.
Ubezpieczenie OC mam w PZU, nie posiadam Auto Casco.
Aktualnie znajduje się na PAG-u i samochód zaliczył poważną awarię.
Podejrzewam skrzynię biegów.
Kilka godzin temu zgłosiłem awarię do assistance PZU, przełączono mnie do działu zagranicznego.
Pani zebrała informacje dotyczące polisy i po około godzinie miałem telefon z polski od kierowcy holownika.
Przyjadą po samochód w przed dzień końca mojego urlopu.
Znajduję się aktualnie około 1055 km od miejsca zamieszkania i okazało się że w takim przypadku przysługuje mi transport samolotem.
Oddzwaniano do mnie później z propozycją poruszania się razem z samochodem w holowniku ale ze względu na małe dziecko odmówiłem.
Teraz czekam na telefon w sprawie biletów na samolot.
W piątek, w dzień zakończenia pobytu wg. tego co osoba na infolinii twierdziła ma po moją rodzinę przyjechać taksówka i odwieźć nas na lotnisko do Zadaru i samolotem mamy udać się do Katowic, skąd mamy do dyspozycji komunikację miejską.
Do domu z Katowic mamy 10 km więc to już żaden problem.

Dam znać jak cała sprawa się zakończyła :)

Pozdrowiam z PAG-u :papa:
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 29.07.2014 17:07

Coś mój agent chciał mnie naciągnąć. Dzisiaj poszedłem do agenta PZU no i Auto Pomoc 220 zł + 80zł za 1000 km poza Polską. Ubezpieczenie zdrowotne na 3+1 191 zł. Wszystko na dwa tygodnie. Nieźle :lol:
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 29.07.2014 17:11

cena na auto pomoc chyba ok... ale wojazer serio lol :D a jakie kwoty ubezpieczen w tym ?
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 29.07.2014 17:15

Jak jutro pójdę po polisy to podam kwoty. A jutro muszę iść bo jest tydzień kadencji na te 1000 km.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 29.07.2014 17:30

Hmm tydzien ? Ja jak podpisywalem nikt mi o tym nic nie mowil mam tylko zaznaczone ze zaczyna sie od 01.08 bo tak chcialem a podpisywalem wczoraj. To zaczyna dzialac od momentu podpisania papierow przecierz tak samo jak OC czy AC.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 29.07.2014 19:00

slr napisał(a):Hmm tydzien ? Ja jak podpisywalem nikt mi o tym nic nie mowil mam tylko zaznaczone ze zaczyna sie od 01.08 bo tak chcialem a podpisywalem wczoraj. To zaczyna dzialac od momentu podpisania papierow przecierz tak samo jak OC czy AC.

holowanie do 1000 km z powodu awarii zaczyna się po 7 dniach od podpisania polisy,nie od dnia początku odpowiedzialności.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 29.07.2014 19:22

kurde ja wyjezdzam 03.08 polisa od 01.08 ale podpisalem ja 28.07. Na dobra sprawe jak odpukac po drodze cos stanie sie z autem to i tak dopiero od 04.08 obowiazauje klauzula 1000 km. Co jesli na drodze cos wyniknie i assistance dziala od 01.08? Na co wtedy moge liczyc w ogole?
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 29.07.2014 19:28

slr napisał(a):kurde ja wyjezdzam 03.08 polisa od 01.08 ale podpisalem ja 28.07. Na dobra sprawe jak odpukac po drodze cos stanie sie z autem to i tak dopiero od 04.08 obowiazauje klauzula 1000 km. Co jesli na drodze cos wyniknie i assistance dziala od 01.08? Na co wtedy moge liczyc w ogole?

działa caly assistance czyli holowanie do 150 km,naprawa na miejscu,auto zastepcze,noclegi ,transport itd.
karencja jest tylko dla nowych polis i dotyczy kaluzuli zwiększonej ilości holowania.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 29.07.2014 19:34

Dzieki za info to samo mi powiedzieli na infolinii bo w miedzyczasie zadzwonilem.

Szkoda tylko ze moj agent PZU jak z nim gadalem tydzien temu nie wspomnial o tym i mowil ze moge nawet przyjsc dzien przed wyjazdem i z chwila podpisania wsio dziala. Ciekawe czemu tak jest ze te 1000 km dopiero od 7 dni :/ Skoro cala reszta ktora moze duzo wiecej ich kosztowac niz samo holowanie na np 500 km dziala a to po 7 dniach :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2014 19:43

Piraraq napisał(a):Wykupiłem ubezpieczenie w PZU z klauzulą holowania do 1000km, zapłaciłem za nie 401 zł.
Kilka godzin temu zgłosiłem awarię do assistance PZU, przełączono mnie do działu zagranicznego.
Pani zebrała informacje dotyczące polisy i po około godzinie miałem telefon z polski od kierowcy holownika.
Znajduję się aktualnie około 1055 km od miejsca zamieszkania i okazało się że w takim przypadku przysługuje mi transport samolotem.
Oddzwaniano do mnie później z propozycją poruszania się razem z samochodem w holowniku ale ze względu na małe dziecko odmówiłem.
W piątek, w dzień zakończenia pobytu wg. tego co osoba na infolinii twierdziła ma po moją rodzinę przyjechać taksówka i odwieźć nas na lotnisko do Zadaru i samolotem mamy udać się do Katowic, skąd mamy do dyspozycji komunikację miejską.

Bardzo ciekawy będzie opis finalizacji tej sprawy. Nie zapomnij dodać :)
A swoją drogą to bym się upierał przy taxi również w PL.
tmk5252
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmk5252 » 29.07.2014 20:19

Piraraq napisał(a):Wykupiłem ubezpieczenie w PZU z klauzulą holowania do 1000km, zapłaciłem za nie 401 zł.

Dzieki za aktualny przyklad jak dziala PZU. Daj znac pozniej jak wszystko pozałatwiasz jak to sie zakonczyło.

Tak czy inaczej milego odpoczynku.

TMK
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Polisa ubezpieczeniowa 2014 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone