Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polisa Ubezpieczenie turystyczne

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 22.08.2012 04:06

Polecam Axa Travel nawet dobre ceny mają .
Można sobie szybko obliczyć https://www.axatravel.pl/travel/krok1
Kasia_P
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia_P » 22.08.2012 20:10

Polecam allianz

153 zł za 3 osoby na 13 dni (z kosztami leczenia do 15000EUR za każdą osobę)
raven66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) raven66 » 29.06.2013 10:52

Witam.
Ja właśnie jestem w trakcie wyboru ubezpieczenia podróżnego na rok 2013 (za tydzień wyjazd) i brałem pod uwagę: Link4 (mam tam ubezpieczony samochód), InterRisk, PZU, Warta, Generali i AXA Travel (jeszcze parę innych, mniej lub bardziej znanych).

Odrzuciłem wszystkie oprócz Generali i AXA, z powodu zbyt wysokiej ceny w stosunku do "jakości", niejasności lub wykluczeń w OWU i teraz się wczytuję w OWU zarówno AXA jak i Generali. W AXA Travel znalazłem już dwa potencjalne zonki, które raczej wykluczą to towarzystwo:

1) AXA w przypadku NNW jeśli nastąpi śmierć, wypłaca tylko 50% sumy ubezpieczenia NNW (Generali 100%); dodatkowo tabela uszczerbków jest lepsza w Generali
2) AXA w ubezpieczeniu bagażu WYŁĄCZA z odpowiedzialności m.in. aparaty fotograficzne i komputery przenośne (i chyba telefony też, ale jest to niejasno opisane) więc takie ubezpieczenie bagażu jest bezsensowe - Generali normalnie ubezpiecza bagaż

Różnica w cenie jest groszowa, więc póki co Generali wygląda sporo lepiej.
charlie_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) charlie_ » 29.06.2013 12:35

Kasia_P napisał(a):Polecam allianz

153 zł za 3 osoby na 13 dni (z kosztami leczenia do 15000EUR za każdą osobę)

Jeśli chodzi o koszty leczenia to warto założyć Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego (bezpłatnie) - umożliwiającą odzyskanie części poniesionych kosztów leczenia.

W niektórych przypadkach może również obniżyć koszty ubezpieczenia turystycznego.
nabuchodonozor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabuchodonozor » 29.06.2013 18:02

Fajnie że EKUZ zadziała, tylko niestety nasz NFZ zwraca tylko 80% kosztów leczenia, a transportu nie zwraca (tak usłyszałem od swojej agentki), w tym roku zaś z ubezpieczeniem wakacje...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2013 18:30

I na resztę bierze się inne ubezpieczenie.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Polisa Ubezpieczenie turystyczne - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone