nowy100 napisał(a):FUX brutalu (@Totutotam młody jak ja, z postów) pokolenie byś sprawdził po moich postach , mam wykupione pełne asistance. Wg mnie dobrze się przygotowałem na "first" wyjazd. Tylko co ma do tego wypadek losowy? Nic, mówimy tylko o rezerwie na wczasy(znam ceny transportu np. zwłok. niestety) Taki jest temat, ile potrzeba na wyjazd. Dla mnie 3tysie E na rezerwę to trochę za dużo. To tak naprawdę 2 razy tyle trzeba mieć w rezerwie niż się jedzie na tydzień.
Pozdrawiam
FUX napisał(a):Scaner może zrobić...
jara napisał(a):FUX napisał(a):Scaner może zrobić...
Tak tłumaczy Google :
rupa I
Pojazdy samochodowe o dwóch osiach, wysokość do 1,30 m, mierzona na pierwszej osi, z wyjątkiem pojazdów z II b)
Grupa II
a) pojazdy silnikowe z trzech lub więcej osi, wysokość do 1,30 m, mierzone na pierwszej osi,
b) pojazdów silnikowych z dwoma wysokości oś większa niż 1,90 m, maksymalna masa nie przekracza 3500 kg
Grupa III
Pojazdy samochodowe o dwóch lub trzech osiach, wysokość większa niż 1,30 m, mierząc w pierwszej osi maksymalnej masie przekraczającej 3500 kg oraz pojazdów silnikowych z przyczepą II b)
PrzemoDG napisał(a):Mam pytanko odnośnie objazdu Slowenii.
Jaka jest różnica w czasie między jazdą autostradą a trasą przez Mureck,Lenart,Ptuj?
I ile km mniej więcej się nadkłada ?
Jechałem tym objazdem 2 lata temu ale nie patrzyłem na licznik ani na zegarek...
Witam. Nam za traffica liczyli więcej niż za osobówkęgrzena1977 napisał(a):Cze.
Czy mógłby ktoś mnie "oświecić" do jakiej grupy zaliczyć w płatnościach na autostradach w Cro Renaulta Traffica long 9-osobowego? I grupa czy II grupa? Różnica w kosztach dość istotna.
Pozdrawiam
Wojtek
jara napisał(a):PrzemoDG napisał(a):Mam pytanko odnośnie objazdu Slowenii.
Jaka jest różnica w czasie między jazdą autostradą a trasą przez Mureck,Lenart,Ptuj?
I ile km mniej więcej się nadkłada ?
Jechałem tym objazdem 2 lata temu ale nie patrzyłem na licznik ani na zegarek...
30 € i na pewno warto, przecież jechałeś
Sick napisał(a):Jechałem zarówno objazdem jak i autostradą
Nadrabiasz przez objazd jakieś 10 km i około 25-30 min więcej czasowo. Jechałem zawsze nocą, bez ruchu na tej drodze. Nie wiem jak wygląda to w dzień jeśli chodzi o stratę czasu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi