artas666 napisał(a):Lednice napisał(a):artas666 napisał(a):
Kolega przy pierwszym wyjeździe 2 lata temu przejechał przez Słowenie w nocy, autostradą bez winiety bo nie wiedział, że jest już w Słoweni
Nie wierzę, coś kolega fantazjuje.
Najpierw są budynki dawnego przejścia po stronie austriackiej, potem tak samo okazałe po słoweńskiej, zaraz parę kilometrów dalej dawne bramki autostradowe obsadzone szczelnie przez ludzi DARS, ograniczenie prędkości do kilku kilometrów na godzinę i wzrokowa kontrola winietek na każdym aucie
a jak pada mocno deszcz i nie jestes kierowcą najwyższych lotów to też fantazja?
ja jechałem w nocy i nie widziałem, żeby ktoś patrzył na winiety na całym odcinku od pol do cro
Michalm2012 napisał(a):Podobno w Austrii winiety 10-cio dniowe są po 8,3 euro
barti75 napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Podobno w Austrii winiety 10-cio dniowe są po 8,3 euro
No i co z tego wynika? bo w PL za przejazd A1 Toruń -Gdańsk zostawisz na bramce bodajże 26,90zł, za jeden przejazd, a tam masz winietę na 10 dni, więc nie wiem czy u nas tanio czy Austriacy za mało biorą za winiety?
barti75 napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Podobno w Austrii winiety 10-cio dniowe są po 8,3 euro
No i co z tego wynika? bo w PL za przejazd A1 Toruń -Gdańsk zostawisz na bramce bodajże 26,90zł, za jeden przejazd, a tam masz winietę na 10 dni, więc nie wiem czy u nas tanio czy Austriacy za mało biorą za winiety?
jara napisał(a):viltob08 napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Nie chodziło mi że drogo tylko w kalkulatorze jest jeszcze 8 euro, ale to znikoma różnica.
Fakt, w kalkulatorze cena nie została zmieniona Nam też nadal liczy po 8 euro
No to ok. 2,60 pln trza doliczyć do kosztów
jara napisał(a):walp napisał(a):No oczywiście, za 2 szt. Koszt pojedynczej wziąłem pod uwagę.
Nawet jadąc na 10 dni, nie ryzykowałbym jednej. Jakiś dłuższy korek i zmoczone.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi